Koşarken Bacaklara Kramp Girmesi

Merhaba,
Bacak baldır ve ön kaslara kramp girmesiyle ilgili bilgi soracaktım. Genelde elektrolitlerin azamlası, sodyum eksiği olarak belirtiliyor ama sanırım doğru koşu duruşu, koşarken pozisyonun bozulması, eksik antreman vs de durumu etkiliyor.
Cappadocia Short trail koştuğumda elektrolitlere dikkat ettim, hatta bolca da tükettim ama krampın önüne geçemedim.
Bu konu ile ilgili detaylı bilgisi olan varsa paylaşabilir mi ?

3 Beğeni

Tabi koşuya yeniyim ve kısa zamanda çok antreman yapabildim. Yaklaşık 3 aydır koşuyorum bunu da belirtmeliyim.

1 Beğeni

Belki yarışta çıkış inişler etkilemiştir?Çünkü genel değil, yarışa özgü bir durum olarak anladım. Çıkarken yürünür, yavaşlanır ama inerken kontrol daha zor.

1 Beğeni

Fatih hocam, mesajin icin teşekkürler.
Sadece yarışa ozel de degil, normal kosu yaptigimda da 40-50 dk dan sonra bir sertlesme ve zorlanma hissediyorum, biraz daha devam etsem full krampa dönüyor

1 Beğeni

Ne kadar koşarsak koşalım, her mesafe artırımında, her sürat artırımında artan hacımda yokuş ve iniş yaptığımızda kramp girer. Elektrolit özellikle magnezyum alımı bunu biraz geçiktirir yumuşatır .Eşik seviyeniz gittikçe yükselir artık kramp daha az girer duruma gelirsiniz.

3 Beğeni

Evet belki de zamanla süreler adaptasyona gore artacaktir. Bu konuyla ilgili ek strectching antremanlari da var sanirim.

1 Beğeni

Yeni koşuya başlamanıza rağmen (3ay) Kapadokyada 38K koşmuşsunuz, bu ciddi bir adım ve anladığım kadarıyla da sık antrenmanlar yapmışsınız. Sorunuzun cevabı bence “dinlenme”

Dinlenmenizi, beslenmenizi ve akabinde hedeflerinizi tekrar bir gözden geçirin derim.

5 Beğeni

3 Ay gibi bir sürede sıfırdan başlayıp 38 K koşmak ve bu süreçteki antremanları yapmak hiç kolay değil. Vücudunuzu ciddi bir yükleme yapmışsınız. Muhtemelen fazla zorlanma kaynaklı ağrılar diye düşünüyorum. Koşuya ilk başlayanların bir an önce mesafe arttırmak istemesini anlıyorum ancak sakatlık yaşamanız ve bir daha bu sporu yapamayacak problemlerle karşılaşmamanız için aceleci davranmamanızı tavsiye ederim. İyi antremanlar.

4 Beğeni