Koşarken alt bacağın orta-ön tarafında ağrı

Koşarken dayanılmaz bir ağrı yaşıyorum, koşuya başlayalı 3 hafta olduğu için bunun stres kırığı türevi bir rahatsızlık olmadığını düşünüyorum. Son yıllarda birkaç kez koşmaya çalışıp sakatlandım ve başlayamadım. artık bu yüzden ağrılara karşı çok dikkatliyim. Farklı ayakkabılar ve farklı zeminlerde koştum ama ağrı geçmedi. günlük hayatımda çok yürürüm. Yürürken bir sorun yaşamıyorum bu rahatsızlık sadece koşarken oluyor. Düzenli koşmayı bırakalı 6 yıl sporu bırakalı 5 yıl oldu uzun bir süre ara versem de dönüşte kolay alışırım sanmıştım. Bugünlerde koşu özgüvenim baya kırılmış durumda. Tavsiye,öneri ve düşüncelerinize talibim lütfen söylemekten çekinmeyin.

3 Beğeni

Siz öyle sanmasanız da anlattığınız her şey stres çatlağının tanımına uyuyor. Daha ileri seviyelerde daha kötü durumlarla karşılaşmamanız için forum yerine profesyonel bir görüş almanızı öneririm.

1 Beğeni

Shin Splints büyük ihtimalle.
Stres kırığı olsa koşmazken de ağrınız olurdu.
Ama Shin Splints hemen bir sonraki aşamasında stres kırığına evrilebilir kolaylıkla.
Net üzerinde shin splints ile nasıl mücadele edileceğine dair bir çok bilgi bulabilirsiniz.
Geçmiş olsun.

4 Beğeni

Dayanılmaz ağrı varken koşmayın.Ağrının nedeni,bölgesini bilmiyoruz ama @ggg dediği gibi (bence ağrı varken) doktora-uzmanına görünün.

Benim de sol topuk ağrıyor, çözemedim. Ama nedenleri 3 aşağı 5 yukarı belli.

Kısaca; ağrı geçtiğinde yoğunluk,sıklık,tempo,zemin vs konuşunda temkinli olun.5km mi koşuyorsun, ağrısız 1-2km’de sona erdir.5 pace mi koşuyorsun, çok daha yavaş ile başla.Tempo yoğunluk düzensiz spor yapan,yeniden başlayanlar için tuzak.

2 Beğeni

Patellar da olabilir, baktırmak lazım iyi bir fizyoterapiste.

2 Beğeni

Zaman zaman yeteri sıvı almadan olabilir veya aşırı zorlama bazen sebebini bilemediğimiz olaylardan dolayı 2 km dahi koşamadığım zamanlar olmuştur bu durumda herşeyi baştan alırım bira koşrım ağrı başlarsa dururum üzerine gitmem ,ağrıyan yeri masaj uygularım biraz yürürüm biraz koşarım mesafelerimi kısaltır hızımı azaltırım iyileşme periyoduna girerim sabırla bu periyodu atlatmak için uğraşırım .Birçok kez başarılı olmuşumdur.Gece yatarken viks ile masaj voltaren ile masaj ağrıyan yeri bularak oraya yönelik çalışarak atlatırım genelde…Diyeceğim oki yavaş yavaş ilerle ağrısız olsun ama yavaş olsun, zamana yayarsan geçecektir.Ağrıyan yere kinesio band uygulamasıda iyi geliyor.

3 Beğeni

Aman diyim hiç ihmal etme 29 gündür koşamıyorum ve acayip derecede moralim bozuk.Fiziksel olarak katlanılsa bile mental olarak çok zor bi durum sakatlık.Derhal bşr hekine görün ve tavsiyelerinede uy .iş büyürse dert çık olur allah korusun

3 Beğeni

Yaklaşık 2 yıldır orta yoğunlukta sayılabilecek seviyede bisiklete biniyorken koşmaya da başlamak istedim, bisikletle yükselen kondüsyonum sayesinde farkına varamadan koşarken çok yeni kullanmaya başladığım bazı kasları fazla zorladım. Hafif bi ağrı oldu sağ baldırımın alt tarafında ve eşimin zorlamasıyla doktora gittim. Neticede aşil tendonumda tendinit oluştuğunu ve aşil tendonunum parsiyal veya tam kopması gibi problemlere kıyasla çok ucuz yırttığımı öğrendim. Diyeceğim o ki; yoğunluğu yavaş yavaş arttırmak, vücudunuza iyileşme fırsatı tanımak gerekiyor.

Benim için işin komik tarafıysa şuydu; kendimi bilinçli gördüğüm için başlangıçta ‘ağır’ tempoyla ‘düşük’ nabızla koşmam gerektiğini biliyordum aslında. Ama ağır tempoyla koşmak için de kendimi zorladığımın farkına varamadım, bacaklarımın rahat rahat salınıp da tempoyu ve nabzı yükseltmemesi için kendimi kastıkça daha beter zarar vermişim :slight_smile:

1 Beğeni