Köpek Triatlonu

Instagramda bir video ile karşılaşmıştım. Köpeğe bağlı bir şekilde yapılıyor.

Sayfadan alıntı:“Tri Dog Triathlon: Distances: Swim approx 80m (wet suit mandatory), Bikejor/scooter approx 2.5km, Canicross approx 2.5km”

1 Beğeni

Sevimsiz bir organizasyon.

Parkur boyunca köpeğin isteksiz davrandığı bölümler oldu. Arkasındaki insanın, sudan çıkarken, teknik zeminde yükselirken köpeğin çekiş gücünden faydalandığı yerler oldu.

Köpek… hani evcil hayvan, ama at ya da kızak köpeği de değil. Belki köpekli kızak yarışlarında alışkın olan (hayatı boyunca demek istiyorum, böyle sahibinin aklına estikce ittir kaktir kosturulmayan) kopekler koşuma bağlanabilirler ama bu tür bir aktivite bana itici geldi. Köpeğin bağlanma şekli koşum görevi görmüyor, kabul ediyorum, köpek sürekli çekici pozisyonda değil ama, gücünden yararlanildığı anlar oldu dediğim gibi.

Bir de bakalım bu koşuya katılmak için köpeğin açık rızası var mı? Açık rıza dediğim şey basit. Köpek bağlanmaz, katılmak istiyorsa, beraber yüzer, koşar. O şekilde insan+köpek daha iyi bir ikili oluşturur.

Köleliğin normal sayıldığı zamanlardan, ırkçılığın suç sayıldığı bugünlere gelebiliyorsak, hayvanların da ileride hak ettikeri refaha ulaşacaklarını umuyorum.

5 Beğeni