Köpek savar tavsiyesi

Köpek savar almayı planlıyorum, memnun kaldığınız marka tavsiyesi yaparmısınız veya alternatif önerilere de açığım.

1 Beğeni

köpek olan yere giderken yanıma sosis alıyorum 1,2 verince kanki olunuyor. başka çaresi yok.

5 Beğeni

Hayatimda en cok korktugum ve nerdeyse en cok karsilastigim hayvan icin bir kac cesit denedigim halde basarili olani henuz bulmus degilim. Yolumu degistiriyorum.

2 Beğeni

Şu an için Dazer II düşünüyorum, köpeklere rüşvet anlamında halley önerisi de geldi

Dazer gibi kovucular sadece köpekler için değil diğer hayvanlar için de etkili bir cihaz. Sadece yanında bulundurmanız yeterli, ama bu silah kullanmaya benzer biraz da, en son seçenek olmalı belki de… Koşu modundan yürüyüşe geçiş, gerekirse durmak, onların varlığını kabul etmek, zaten gerçekten onların her zaman bulundukları bir yaşam alanına girmişseniz öncelikle başka rotalar bulmanız gerekebilir.

3 Beğeni

geçtiğimiz yıllarda Dazer kullandım ancak her hayvan üzerinde etkili olmuyor. Yada eğer birden fazla köpek varsa cihazın tam önündeki hayvana etki ediyor ve diğerleri saldırmaya devam ediyor. Dazer da yıllardır dolapta duruyor dolayısıyla. Dost olmaya çalışmak ya da yolu değiştirmek daha iyi bir çözüm gibi.

2 Beğeni

Şöyle bir yazı vardı. Okumadıysanız öneririm:

1 Beğeni

Herkese merhabalar,
İş öncesi ya da haftasonları erken saatte orman/arazi içinde (Taşdelen-Validebağ) antremana çıkmak istiyorum. Ama köpek saldırısından çekiniyorum. Saat kaynaklı da insan vs olmaması kaynaklı küçükte olsa, kendi çapımda önlem almak istiyorum. Bu yönde aşağıdaki ürüne benzer bir ürün kullanan oldu mu? Ya da farklı öneriniz var mıdır? Tabiki boş yere bunu kullanmayacak kadar bilinçliyim :slight_smile: lütfen bu konulara girip zaman kaybı yaratmayalım.

https://www.hepsiburada.com/sonik-saldirgan-kopek-kovucu-7-metre-etkili-p-HBCV00000UFD8O?magaza=EnuygunBizde

2 Beğeni

Bende bir tane vardı. İlk aldığımda köpeklerin rahatsız olduğunu görebiliyordum. Sonra sanırım pili zayıfladı, hiç bir etkisi kalmadı. Ama yine de saldırgan köpekte işe yaramıyordu. Kullanmakta fayda var , placebo etkisi yapsa yeter.

Pedigree Ödül Biscrok 200gr

Benim köpek savarım bu. Savmaktan çok kanka oluyoruz biz. Eğer üzerinize gelen bir köpekten korkmaz ve ikram ederseniz tüm koşunuza eşlik edebilirler. Genelde koşmayı bırakıp bekler veya yürümeye başlarsanız sakinleşiyorlar

Şu ana kadar her yerde işe yaradı. Belki ben çok saldırgan bir köpeğe denk gelmedim bilemiyorum. Şimdilik çözümüm böyle

7 Beğeni

Bir köpek sürüsüne denk gelmediğiniz sürece bir sorun yaşamazsınız. Size tepki verdiklerinde yürümeye geçin yeterli olur. Ne kadar saldırgan olsada sizin tehlike arzetmediğinizi anladığında rahat bırakır. Ve sizi sıkça gördükçe alışacaktır.

Tabi Bir Köpek korkunuz yoksa tüm bunlar geçerli.

Cihaz konusuna gelince. İşe yarama olasılığı %50. Arkadaşımızın da bahsettiği gibi küçük ikramlar verdiğinizde bırakın sizi rahatsız etmeyi sizi korumaya bile başlıyorlar. Benimde bir sürü korumam oldu yollarda :blush:

4 Beğeni

Anahtar kelime “bir” köpek . :dog:
Bir keresinde toplu halde koşarak gelen bir gruba -doğru mu yaptığım bilmiyorum- bağırdığımda durdular. Decathlon düdükleri çok gürültülü. Sallıyorum, saldırma ihtimalleri çok çok az, onbinde bir…Siz ne kadar az tedirginseniz onlar bunu sanki hissedip bulaşmıyor…Ne kadar çok o saatlerde insan görürler, ortamda insana alışırlarsa uysallık artıyor.(başka saat diliminde birkaç kez gözükebilir, sabahın dışında tanışabilirsiniz )
@Eren bisküvit var mı :grin:

2 Beğeni

Herkese merhabalar,
İş öncesi ya da haftasonları erken saatte orman/arazi içinde (Taşdelen-Validebağ) antremana çıkmak istiyorum. Ama köpek saldırısından çekiniyorum. Saat kaynaklı da insan vs olmaması kaynaklı küçükte olsa, kendi çapımda önlem almak istiyorum. Bu yönde aşağıdaki ürüne benzer bir ürün kullanan oldu mu? Ya da farklı öneriniz var mıdır? Tabiki boş yere bunu kullanmayacak kadar bilinçliyim :slight_smile: lütfen bu konulara girip zaman kaybı yaratmayalım.

https://www.hepsiburada.com/sonik-saldirgan-kopek-kovucu-7-metre-etkili-p-HBCV00000UFD8O?magaza=EnuygunBizde

2 Beğeni
2 Beğeni

Bu tür ürünler köpekleri daha çok çıldırtmaktan başka hiç bir işe yaramıyor malesef.Sizden geldiğini anlayıp daha çok agresifleşiyorlar .Ben bu sorunu sürekli koştuğum bölgedeki hayvanları besleyerk çözdüm ki bunların arasında davar (çoban) köpekleride var .gündüz saatlerinde vaktinşz olursa küçük atıştırmalıklar götürün .konuşunki sesinizi tanısınlar böylece karanlıkta rahat edersiniz.

3 Beğeni

o saatlerde yaptığınız koşularınızda yanınıza tek baton alın.
köpekler sopa tarzı şeylerden ürküyor. Batonu sopa gibi gösterip gelen köpeği kovalarsınız.
Ben hep böyle yapıyorum ve işe yarıyor.

3 Beğeni

Merhabalar,

Bu ürün size yüzde 50 şans sağlıyor diyebilirim. Bazı köpekler duyduğu anda sakin sakin uzaklaşırken, bazı köpeklerin hiç umrunda olmuyor.

Buna katılmıyorum. Ürünün agresifleştirdiği bir köpek görmedim. Zaten agresif olan köpek gitikçe daha da agresifleşeceğinden, öyle denk gelmiş diyebilirim.

Buna kesinlikle katılıyorum. Çok büyük bir köpek sürüsü heyecanlandığında peygamber devesi gibi batonlarla büyüdüğümde şu ana kadar bir sorun yaşamadım.

Eğer baton yoksa da, elime köpeğin uzaktan seçebileceği büyüklükte bir taş alıyorum. Ya da uzakta tehlike olabilecek bir köpek gördüğümde yerden taş aldığımı ona gösteriyorum. Atmak değil amacım. görmesi ve korkması. Hep işe yaradı.

Tabi bu söylediklerimi Validebağ’da, Aydos’ta yapmak gerekli değil aslında. Onlar insanlarla iç içe yaşadığından bizden çok korkuyorlar genelde. Ama içiniz rahat etsin diye yukarıdakileri yapabilirsiniz. Hiç bilmediğiniz yollarda koşarken ise faydalanmanın yararı olacağını düşünüyorum.

Tüm bunlar bir önlem tabii, siz her şeyi düzgün yapsanız da tadınıza bakabiliyorlar. İnsan gibi onlar da çeşit çeşit.

1 Beğeni

Herkese tekrar merhaba,
Verilen öneriler ve paylaşılan tecrübeler için teşekkür ederim.
Baton ve mamayı deneyeceğim. Taşdelen’de genellikle 10 tane filan geziyorlar ve kendi aralarında da bazen 2 grup halindeler:) umarım mama verme halinde bu da sorun olmaz.

Dazer konusunda da ekstra önlem amaçlı almayı deneyeceğim.

Herkese sağlıklı ve keyifli antremanlar dilerim.

sevgilerimle

Hiç denk gelmemek en güzeli tabiki

1 Beğeni

Ben bir süredir baton veya sopa ile koşuyorum böyle riskler gördüğüm yerlerde. Geçtiğimiz günlerde Likya Yolu’nda bolca yürüdüm ve koştum. Birkaç sefer köpek saldırısı yaşadım. Elde baton varken çok rahat ettim, hırladığı anda aramıza batonları doğrulttum. Çok rahat geçtim tüm sorunlu durumları. Müthiş bir güven duydum batona, köpeklerin bana ulaşabilme ihtimali yoktu neredeyse. Biraz da sizi daha büyük ve heybetli yapıyor batonlar, sağlam basıp bağırınca leopar çıksa yine geçerim gibi geldi. Dazer ise fiziki bir savunma sağlamıyor malum, düğmeye basınca artık kısmet. Buna güvenebilir miyim bilmiyorum. Şimdilik koşuya uygun hafif batonum yok, bir çift edineceğim biraz da bu bahaneyle herhalde.

3 Beğeni