01 Haziran 2024 tarihinde Ankara Kızılcahamam’da 55, 30, 16 km parkurlar olan DAZSPOR’un düzenlediği bir organizasyon varmış. Forumda göremedim gözümden kaçmış olabilir.
Şaka: 18 yaşından büyükler katılamıyor, küçükler de katılamıyor
“Kayıt Koşulları
Yarışa katılmak için 18 yaşında olmanız gerekmektedir.”
Şaka bir yana, tek eksik edebiyat olsun; hazırlıklar güzel olur, doğa güzel.
Aladağlar Sky Trail 51k için aynı organizasyon:
"Yarışa katılmak için 18 yaşında olmanız gerekmektedir.
Bu yarışa katılabilmek için son 4 yıl içerisinde; 1 orta ya da uzun ultra maraton (75km’den uzun) yarışına veya ultra-sky run koşusuna (42km’den uzun ve en az 3000m yükseklikte) katılmış olmanız ya da 3500m zirve tırmanışı deneyimine sahip olmanız gerekmektedir.
Bu yarışa katılmak için Katılımcı Taahhütnamesini okumalı ve şartları kabul ettiğinizi beyan etmek için yanındaki kutucuğu işaretlemelisiniz.
Bu yarışa katılmak için Alaca Uzun Parkur Feragatnamesini okumanız ve şartları kabul ettiğinizi göstermek için yandaki kutucuğu işaretlemelisiniz."
Uzun antrenmanlarımızı çoğunlukla burada yapıyoruz. 16k, 19k, 23k ve 27k gibi farklı rotalarımız var. Milli parkın içinde bulunan Çam Termal Otel’in yanındaki orman yolu girişinden başlayıp, Atatürk çamı tarafındaki orman yolu girişinden asfalta çıkarak bitiriyoruz koşularımızı. Organizasyon ise bunun tersi istikameti koşu yönü olarak belirlemiş. Tamamını orman yolu üzerinden koşuyorduk ancak yarış için patika geçişleri de eklenmiş anladığım kadarıyla. Aluç Dağının etrafını dolaşan ama henüz gerçekleştiremediğimiz uzun bir rota düşüncemiz de vardı ki organizasyon 55k ile Aluç Dağını rotaya dahil etmiş.
Antrenmanlarımızı yaptığımız yerde yarışa katılmak veya gönüllü olmak çok güzel olurdu ancak ne yazık ki Mozart koşusu ile tarihlerinin çakışması nedeniyle katılamayacağız.
30k parkuruna kayıt oldum, 29 hazirandaki Kaçkar Ultra 55k ya güzel antreman olur diye düşündüm. Program yok sitede ama umarım yarış günü geç kit teslimi olur.
Bende meraktayım. Etkinliğe az önce mail attım, cevap gelirse paylaşırım sizlerle. Ankara dan katılmayı düşündüğüm için sabah erken yarış kiti dağıtımı olur diye ya da bir gün öncesinde Ankara Merkez de bir noktada kit dağıtımı olur diye ümit ediyorum. Netleşirse ona göre kayıt olmayı planlıyorum.
Merhaba,aynı emaili ben de yolladım. Yarış zamanı yaklaştıkça güncelleme olacak sitede şeklinde cevap verildi.
Dün attığım maile hemen cevap geldi.
Yarış günü start noktasında kit dağıtımı olacakmış. Kit dağıtımı yarış haftası perşembeden itibaren Cumartesi sabahı dâhil olmak üzere Kızılcahamam ilçesinde yapılacakmış.
Bilginize arkadaşlar, yine de tabi gitmeden önce en güncel bilgileri web sayfasından kontrol edersiniz.
Merhaba, yarışa neredeyse 15 gün kaldı ama yarış programını hala sitesinde göremiyorum. Bilgisi olan var mı?
@aliatav’ı etiketleyim (Ali Atav’a etiket yetmez bence).
Çoğu bilgi sitede var.Belki çip alma yeri (Ankara merkez), günü vs merak ediliyordu (r).
Aynen, kit teslimi saatleri, yeri yok
Instagramda yarış sabahı 6:00-7:30 arası kitler dağıtılacak denmiş.
Ben de 30k parkuruna kaydoldum. Köy geçişleri de var sanırım. Parkuru tanıyan var mı, çoban köpeği tehlikesi var mı acaba? Gerekirse biraz daha yavaş koşup birilerine takılmak mantıklı olur eğer öyleyse.
KİT DAĞITIM TARİHLERİ:
31 Mayıs 2024: 12.00-18.00 / Atatürk Çamı Etkinlik Alanı
1 Haziran 2024: 55K ve 30K için 6.00-7.30, 16K için 7.30-8.30 / Atatürk Çamı Etkinlik Alanı
Atatürk Çamı Etkinlik Alanı konum bilgisi yukarıdaki bağlantıda mevcut.
Kızılcahamam Ultra Traile katıldım ve 30K 'yı tamamladım. Gördüğüm ve edindiğim izlenime göre çoğu kişi etkinlikten memnundu. Parkurda oldukça hoşuma gitti doğrusu. İnsanların , dönüş noktalarında işaretlemenin daha belirgin olması gerekirdi noktasında şikayetlerini duydum sadece. Ben kaybolmadım ama iki kez yaklaşık 10 kişinin kaybolup döndüğünü gördüm. Ben etkinliği organize edenlere @aliatav ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Ankara’ya böyle bir etkinlik kazandırdıkları için mutluyum. Umarım devamı gelecektir.
Geçen gün Anıttepede Runkara ve Atakule Challange formalı 2 kişiyi gördüm; sonuçta o yarışların t-shirtünü giyen onlarca kişi oldukça göz aşinalığı, yarışların tanıtımı yapılmış da oluyor.
Kızılcahamam özelinde t-shirt kalitesi giyilebilecek kalitedir.Soğuksu haberde gördüğüm bordo renkli t-shirtler Ankara’yı yakıyor
İlk kez bir patika yarışında yer aldım ve 16k’lık parkuru tamamladım. 16k rotasında işaretleme konusunda hiçbir sorun görmedim, zaten rota tamamen dağ yollarından oluştuğundan işaretlere bakmaya gerek bile duymadım. Yanlış hatırlamıyorsam 2 tane yol ayrımı vardı ve oralar da gayet güzel işaretlenmişti.
Sanırım yarışa katılanların çoğu benim gibi yarış sabahı yarış kitini aldı, kit dağıtımı nedeniyle başlangıç saati 15dk ötelendi ki bence bu gayet anlaşılır bir durum.
Hiç bu kadar yokuş tırmanmamış ve toprakta koşmamış biri olarak çok keyif aldım. Organizasyona çok teşekkür ederim. Umarım Ankara’da böyle patika yarışları görmeye devam ederiz. Belki bir başka organizasyon da bizi Eymir Gölü civarlarında koşturur.