Kışın koşarken giyilebilecek yol koşu ayakkabıları

[https://www.adidas.com.tr/tr/ultraboost-22-cold.rdy-ayakkabi/GX8032.html]

Merhaba 18 yaşındayım. Haftada 3-4 gün 5-10km arası koşular yapiyorum. Genelde parklarda yürüyüş yolları vardır daha yumuşak zemin olur. Genellikle o zeminlerde koşuyorum bazen beton zemin veya hafif çakıl taşlı yol olduğu da oluyor. Sıcak havalar için ayakkabım var ancak havalar soğuyor ve 0 derece civarında rüzgar geçirmeyen bir ayakkabı arıyorum. Linkini bıraktığım ayakkabıyı aldım ancak yarım numara büyük geldi. İçe basma sorunum olduğu için tabanlık kullanıyorum. Tabanlıkla birlikte önde sorun yok fakat ayak bileğinden çıkma yapıyor. Sizce numara küçültücü ile sorun düzelir mi? Koşuda sorun yaratır mı? Bunu iade edip Nike Air Zoom Pegasus 39 shield alma düşüncem var. Siz olsaydınız Pegasus 39 Shield mi alırdınız? Adidas’a numara küçültücü koyup onu mu kullanırdınız yoksa Nike Air Winflo 9 Shield mi alırdınız? Başka ayakkabı önerisine açığım. Aşırı bi yağmuru geçirmesin düşüncesinde değilim rüzgar geçirmesin yeterli.

Merhaba, ben de benzer bir arayış içindeyim. Ancak aklımdaki marka asics. Ayakkabıları oldukça sağlam, kilometrelerce sağlamlığını muhafaza edebiliyor. Asics marka kış için bir öneriniz olursa çok sevinirim.

1 Beğeni

araştırıyorum hala eğer bulabilirsem söylerim size de

1 Beğeni

Asicsin awl serisi ayakkabıları kış için üretiliyor. Şayet zemin ıslak ve sıçrama kaynaklı ayağım ıslanmasın diyordanız nike pagasus modellerinde shield versiyonu yapıyor oda iş görür. Ben genel olarak yazın giydiğim ayaklabıları bir tık daha kalın çorapla giyiyorum. Yada aşırı soğuk / ıslak bir zemin varsa trail koşularında giydiğim ayakkabıyı giyiyorum.

5 Beğeni

Merhaba,

Ayakkabı biraz kişisel bir deneyim, o yüzden tavsiye vermek haddimi aşmak olabilir naçizane Pegasus 36 Shield deneyimimi aktarayım. Ayakları çok üşüyen birisi değilim herseyden önce bence kışlık ayakkabı suya dayansın, rüzgarı kessin yeter.

Öncelikle Pegasus serisinin burun kısmı dardır. denemeden almayın derim, parmakları sıkıştırabilir. Pegasus serisini bilen ve seven biri olarak (normalden yarım numara büyük alıyorum) geçen kış shield denedim, sıçrama, yağmur ve rüzgar koruması güzel. Ancak bahsi geçen sıfır derecelerde o kadar da korumalı olmaz bence shield. Ben İzmir o dereceleri nadiren görüyorum.

Adidas’lardan memnunsanız, belki kalın çoraplarla (soğuk hava için) işinizi görelebilir ?

Açıkçası koşu ayakkabısının kışı ya da yazının olduğunu düşünmüyorum. Özellikle kış aylarında suyu rahat tahliye edebilen ve hava alabilen ayakkabılar çok daha iş görür duruma geliyor. Su geçirmez şeklinde lanse edilen ayakkabılar belirli bir noktadan sonra suyu içine alıp tahliye etme noktasında sizi mutsuz edebilir. Bu da çoraplarınızın daha fazla süre ıslak kalmasına, dolayısıyla ayaklarınızın daha fazla üşümesine sebep olacaktır.

Sadece ayakkabı tabanının kaygan ve ıslak zeminde nasıl olduğuna bakmak yeterli olacaktır. Ayakkabı almadan önce runrepeat vb. gibi web sitelerine bakarak ayakkabının ıslak ve sert zeminlerde nasıl tepki verdiğini öğrenebilirsiniz.Örneğin pegasus serisi kaygan zeminde yeri maalesef iyi tutmaz ve stabilite noktasında size problemler çıkarabilir.

8 Beğeni