Kırık sonrası zayıflayan kaslar

Merhaba arkadaşlar daha önceki yazımda bahsettiğim 5 metetars jones kırığı olayını yaşayıp 21 gün sonunda alçı çıktıktan sonra ilgili bacaktaki kasların inceldiği hatta bildiğin bıngıl bıngıl sarkıp sallandığını görmek bir hayli moralimi bozdu. iç basma yaparak ya da topuk yürüyüşü ile yürüyebiliyorum. Bu gün oda için de koşmayı denedim ağrı falan değilde bildiğin zayıflayan kaslar buna müsade etmedi şimdi geçmişte bu olayları tecrübe etmiş arkadaşlar ne yapmam lazım psikolojik olarak yıprandım koşmayı özledim resmen kasları güçlendirmek için Kırık sonrası ayağın rehabilitasyonu için be yapmam gerek daha kötüsü o kadar kilo kontrolü için dikkat etmeme rağmen kilo da almışız maalesef.

1 Beğeni

Geçmiş olsun, fizyoterapist eşliğinde yoğun bir güç antremanı yardımcı olacaktır. Ben öyle yapmıştım alçı çıkar çıkmaz. 1 hafta boyunca gittim, baya faydası oldu.

2 Beğeni

Uzun süre kasları aktif olarak çalıştırmayınca kaslarda hacim ve kuvvet kaybı oluyor (atrofi). Kuvveti geri kazanmak çok zor olmuyor. Dikkat edilmesi gereken eklemlerdeki hareket kaybı özellikle ayak bileğindeki. Uzun süre hareketsiz kalınca kaslar tendonlar özellikle aşilde kısalma olabiliyor bu eklem hareket açıklığını kısıtlıyor. Egzersizlerle eski haline yaklaştırıp daha sonra bir fizyoterapistle branşa ve hastaya yönelik egzersizlerle kuvvetlenip kademeli olarak koşuya geçmeniz sağlıklı olacaktır.

5 Beğeni