Kim bu gönüllüler?

Gonulluler kim? Benim icin kisa cevap olarak, her yapilan iste bir karsilik olmasini beklemeyen, baskalarina yardimci olmaktan zevk alan guzel kalpli insanlar.

Cekmekoy ozelinde… Arada ufak tefek degisiklikler olsa da temeldeki isimler ayni. Isim isim saymak istemiyorum cunku birilerini unutmak istemem. Bakiye Duran’in yegenleri olur, kayit masasinda Fulya, Merve olur. Yemek bolumunde Gul teyze olur. Corba ve yiyecekler konusunda destek saglayan, arazide arac ve ulasim icin araclarda yardimci olan arkadaslar olur. Bunun disinda kosmadigimiz zamanlarda bizim gibi oraya gonullu olarak giden, bir seylerin ucundan tutup hic olmazsa varligi ile destek olmaya calisan arkadaslar olur. Cekmekoy’deki gonullu ekibi 3-4 yildir oturmus bir ekip. Kendisi kossun kosmasin ultramaratonun ruhunu bilen ve empati yaparak uzun mesafe kosucusunun hissettiklerini anlayabilen insanlar. En onemlisi bu. Ayrica ultramaraton know-how’i diye bir sey varsa, Turkiye’de bunu en iyi bilen gonulluler arasindalar.

Genel olarak bu tur yarislara dunyada fat ass tarzi yarislar denir. Katilim ucreti sadece giderleri karsilayacak kadar dusuktur. Sonunda para odulu veya buyuk oduller bulunmaz. Insanlar sadece kendileri icin kosar. Bir sorun ciktiginda aglayip sizlanmazlar. Cekmekoy yarislari da bu turun Turkiye’deki en iyi ornegi. Sadece arazi kosularini ve ultrayi yayginlastirdigi icin degil, ultramaratondaki bu karsilikliksiz bir seyler verme kuturunu, bir sey kazanmak icin degil sadece kendin icin kosma kulturunu de yerlestirdigi icin onemli.

13 Beğeni