Kemik İliği Ödemi

Herkese merhaba

Dizimde kemik iliği ödemi oluştu.
Kyzikos ultra 56 k ve hemen ardından gelen Kapadokya Ultra 63 vücuda fazla geldi.
22 Ekimde çekilen MR’dan bugün çekilen MR’da kadar ağrılar oldukça fazla azalsa da doktor görüntülere bakıp çok ciddi bir değişiklik olmadığını söyledi.
Daha önce bunu yaşayan ya da konuyla ilgili bilgi verebilecek bir arkadaşımız var midir?

Şimdiden teşekkür ederim

Merhaba bu yılın Mart ayında ayak bileği ağrısıyla doktora gittim, mr sonucunda talus kemiğimde kemik iliği ödemi teşhisi konuldu. 3 farklı doktora gittim, 2 spor hekimi 1 ortapedist… Üçünün ortak söylemi koşuya 2 ay ara vermek bu zaman zarfinda günlük verilen egzersizleri ( tere band ile kuvvet, suquat, kalf germe, kalça kuvvet hareketleri, diz kuvvet hareketleri) eksiksiz yapmak ve sonra sonrasında buz tedavisi uygulamak, tabi bunların hepsini yaptım. 2 ay sonrasında doktor tavsiyesi ile sekiz bandaj ile jog temposunda kısa koşulara başladım. 3 ay bandajsız ve hızlı tempoda hiç koşmadım. En son Ekim ayında kontrol mr çekindim kemik iliği ödemi tamamen geçmiş, ancak o bölgede sıvı miktarında artış oluşmuş😂 şimdi fizik tedavi görüyorum, hocamın tahmini Aralık ayı sonunda yeniden koşacağım.
Şunu belirtmek istedim, alanında en iyi spor hekimi ve ortapedi doktorlarına gittim diyebilirim. Ortak bir kanı kemik iliği ödemi 5 -6 aydan önce kesinlikle geçmez. Ödemin oluşma sebebi çok zorlama ve bölgenin güçsüzlüğünden kaynaklı alınan darbelerin bir sonucudur. Bu darbelerin etkisini azaltmanın en iyi yöntemi kalça, diz, ayak bileği bağlarını, çevre kaslarını ve tedonlarını kuvvetlendirmektir, böylelikle eklem ve kemiğe alınan darbelerin etkisi azalıyor.
Bence sakatlanma zamanın güzel :blush: bahara kadar koşmayı kesinlikle bırakın, diz çevresi için günlük kuvvet egzersizleri yapın, buz yapmayı unutmayın, bol bol paça çorbası için. Dizi zorlayacak hiç bir hareket yapmayın. Yüzme iyi gelir, kondisyon açısından da iyi gelir, kayıp yaşamazsınız.
Mart ayı gibi kontrol mr ile inşallah bu sorundan kurtulmuş olacağınıza inanıyorum… Tabi bu benim sürecime göre yaşadıklarımı anlattım. Size nasıl tedavi uygulanır bilemem ama mantık ayını… acil şifalar diliyorum. Ankara yaşıyorsanız Dr Savaş Kudaş kesinlikle tavsiye ederim.

3 Beğeni

Merhaba öncelikle geçmiş olsun, 2013 te biri renkli olmak üzere 2 mr sonucuna göre sende kemik iliği kanseri olabilir denildi, İnternet yorumu ve radyoloji raporunu okuyunca aha dedim bacağımı kesiyorlar. Sonrasında sıvıda değişim varmış meraklanma o kadar dediler. Tabi ben 2 hafta gayet meraksız gezdim :blush:.

2 Beğeni

Öncelikle size de geçmiş olsun.
Yaşanan sakatlığa sebep olan şeyin kuvveti az yapmam olduğunu maalesef acı bir şekilde öğrendim.
Uzun sayılabilecek bir süreç beni bekliyor.
Salı günü doktor randevum var. Süreci birlikte değerlendireceğiz
Yüzme antrenmanı birçok yerde karşıma çıkıyor ve sanırım ona başlayacağım
Geniş çaplı Bilgi için teşekkür ederim @hsn6006

1 Beğeni

Ben biraz pimpirikli bir tipim. Ağrı varsa o ne diyorsa o :slight_smile:
Size de geçmiş olsun @yekta2242

Spor hekiminin bana da verdiği tavsiyeye göre en az 6 hafta dinlendirmek gerekiyor. Buz tedavisi de ek tedavi. Ayrıca antienflamatuar ilaçlar da reçeteye ekleniyor. Son olarak zeytinyağı ile gece yatmadan önce bölgeye masaj yapmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Tekrar koşabilmeniz dileğimle.

En dogru yorum! Agrı varsa dur!:))

Geçmiş olsun bende uzun zamandır çekiyorum. Ağrı, zaman zaman artıyor ve azalıyor. İlk günler önemli doktorların uyarılarını dikkate al.

hasan bey merhaba stravadan takipleşiyoruz.konuyla ilgili arastırma yaparken bu mesajınızı buldum.suan mr sonucuma göre yoğun ödemim var kemikiliğinde tibia ve gastreumus da.iki ay spor yasak.kullandığınız ilaç krem nelerdi.spor hayatına başlangıç nasıl olucak zor bir sakatlık mı uzun ve kalıcı

1 Beğeni

@rundilek koşu foruma hoşgeldiniz ve geçmiş olsun.
MR çekildiğine göre doktorunuzun tavsiyelerine öncelikle uymalı.Aklınızda doktordan önce veya sonrasında sorularınızı, tedaviyi çekinmeden doktorunuza sorun.
(Bu durum sadece sizle ilgili değil.Belirsizlik, belki yeterli bilgilendirilmemek, belki sonradan akla gelen bir soru hepimizin yaşadığı şeyler.)

İnternetten okuduğum dizdeki kemik iliği ödemi daha yorucu, uzun.O nedenle temkinli olup örneğin 2 değil 3-4 ay spor yapmayın, bacağa fazla yük bindirmeyin.
Şurada onlarca farklı deneyim var

Şurada geniş ve çok genel, can sıkıcı olabilecek bir yazı var.

Sonuç; yoğun ödem olduğuna göre yorumlarda genel bahsedilen buz tedavisi göz önünde bulundurulmalı.Ama ilk iş doktorunuzun tedavisini uygulamak, iletişimde olmak, dinlenmek.Geçmiş olsun.
Not:Bağlantı adresini verdiğim benzer sorunu yaşayan kişilerin yorumlardaki ilaç, tedavi yöntemleri doktora danışmak, sormak en doğrusu.Geçmiş olsun.Kemik iliği iltihaplanmasının nasıl geçtiğini, neler yaşadığınızı iyi haberlerinizle paylaşırsınız umarım.
Soru da kaybolmasın:

fatih bey öncelikle teşekkürler cevabınız için.sorunu öğrendiğimden beri konuyla ilgili video,makale yada ne kadar paylaşım varsa okumaya çalıştım.doktorum sadece iki ay dinlenmemi sonrasında tekrar kontrole gelmemi söyledi.bu beni tatmin etmedi çünkü sıcak soğuk uygulama,o bölgeye masaj yada yapmam gereken özel haraketler,özel bir çorap yada ayakkabıya ihtiyacım olabilir mi vs cevabını alamadım.dolayısyla savaş kuday hocaya gitmeye karar verdim.her rahatsızlık kişiye özeldir ama bu rahatsızlığı geçiren birinin bu dönemi zorlukları nasıl atlattığına dair tecrübesi bence çok kıymetli varsa eger bundan faydalanmak isterim.tabi bununla ilgili ortapedi ve spor hekimliğine tekrar gidicem.

2 Beğeni

Merhaba Dilek hanım, evet stravadan yeni gördüm yorumunuzu, öncelikle çok geçmiş olsun. İnanın çok üzüldüm.
Benim talus kemiğinde orta derece ödem vardı. Bu konu ile alakalı bir çok spor hekimine muayene oldum hepsinin ortak söylediği zemin hazırlamadan ( gerekli kuvvet antrenmanları ) koşuya başlamış olmam ve gereğinden fazla eklemlerin darbe alması…
Tedavi yöntemi şu şekilde ilerledi; öncelikle koşuya kesinlikle ara veriyorsun ben 6 ay hiç koşmadım. Bu süreçten fizik tedavi ve lastik ile kuvvet egzersizleri ve sonrasında 15 er dakika günde üç defa buz kompres şekilde yaklaşık 7-8 ay devam etti. Bu süreçte sadece aktif yüzme ile uğraştım.
İlaç ve merhem çok önermedi doktorlar sadece bir hekim reparel-gel vermişti her egzersiz öncesi o bölgeye uyguladım ama çok verim alamadım, bir tüp kullandıktan sonra almadım.
Bu rahatsızlık iyi dinlenme, kuvvet egzersizleri ve buz kompres ile geçiyor tek yöntem bu emin olun ben çok araştırdım ve Ankara’da inanın gitmediğim Doktor kalmadı, koşan birisi için uzun süre koşuya ara vermek can sıkıcı bir durum, bir çıkışı yolu arıyorsun. Zaman zaman koşuya başlamakta acele ettim ödem yeniden nüks etti, Dilek hanım sakın acele etmeyin gerekirse 2022 sezonunu kapatın tamamen iyileşmeye odaklanın, kemik iliği ödemi zor geçen bir rahatsızlık ben bu şekilde tecrübe ettim. Yüzmeye başlayabilirsiniz bu dönemde boşluğa düşmeyin.
Bu süreç sonrasında hafif hafif destekleyici ekipmanla koşulara dönersiniz 3k 5k derken eski performansınızı kısa sürede yakalarsınız. Ama lütfen sabır gösterin.
Şimdilik aklıma gelen bunlar. Doktor olarak Spor Hekimi Savaş KUDAŞ bey var Hakan EMDEN hocanın tavsiyesi üzerine gittim sağolsun çok ilgilendi,
alanında çok iyi, mr sonucunuz ile gidin isterseniz. Yine haberleşiriz, tekrar çok geçmiş olsun…

5 Beğeni

Aydınlatıcı bilgilendirmeler için teşekkürler
Size bişey sormak isterim bu süreç içerisinde yürüyüşün etkisi ne olabilir?

Hocam tedavi sırasında amaç bacaklara baskıyı ve darbeyi minimum seviyeye indirmektir. Hatta ileri seviye kemik iliği ödem tedavilerinden baston dahi kullanan duydum.
Bu süreçte olabildiğince dinlemek, kalça eklemlerine kadar bütün kas gruplarını, tendon bağlantılarını güçlendirmektir. İyi bir koşucu değilim ancak bu sakatlık sürecinde çok Doktor gezdiğim için az çok bilgi sahibi oldum. Ortalama 1 yıl gibi bir süreçte tamamen güçlendirme egzersizi ve yüzme ile geçirdim.
Bu süre zarfında ve sonraki süreçte tip 2 kollajen kullanım da ayrıca çok önemli

1 Beğeni

Savaş hocaya gitmeye karar vermişsiniz. Kesinlikle doğru bir karar. Ne diyorsa tereddütsüz harfiyen uygulayın, benim tedavi sürecini başarıya kendisi ulaştırdı