Bu başlığı açarken yazdıklarımları şu anda söyleyeceklerim ile çok uyuşmayacak. Böyle ekonomik belirsizliğin olduğu , yüksek enflasyonlu dönemlerde ,oturup maliyet hesabı da yapmayacağım.Benim iddiam ; bazı yarışlar için bir sonraki aşamaya geçildi. Artık az katılımcı , küçük organizasyonlar değiller.Bu işin ciddi bir ekonomisi var artık. Kim düzenliyor ,aynı coğrfayada böyle bir yarış senede kaç kez yapılıyor ,katılımcı sayısı nedir hatta yabancı katılımcı sayısı nedir gibi soruların cevabı fiyatlandırma konusunda esas alınıyor. Kapadokya özelinde ;çok kendine has ve oldukça başarılı , muhteşem bir coğrafyada gerçekleşen bir yarış. Katılımcı bulma derdi de yok. Bu seviyeye gelene kadar ödenen bedeller , know how kısmı da ücreti eklendiğinde her sene daha pahalıya koşacağız. Eskiden daha amatör ruhla düzenleniyor oalabilir , kar marjı daha azdı belki.Şu anda hesap ortada.
İstemeyen katılmasın çok adeletsiz bir söylem ama iş bir noktada fiyatı verebilenin katıldığı bir aşamaya gelecek. Hatta uzun vadede bu yarışlara katılmak yerine , butik koşu kampları daha popüler olacağını düşünüyorum. İnsanlar yüksek katılım ücreti yerine ,orada 3-5 günlük deneyimler tercih edilebilir.
Hatta başlığı açarken opsiyanel fiyatlandırmaların olabilceğini söylemiştim. Şimdi daha az maliyet için fiyat esnekliğine göre daha yüksek fiyat ile daha az katılımcı hedeflenecektir. Daha küçük yarışlar için; 2000 kişiye 100 birim fiyattan hizmet verileceğine ; 600 kişiye 400 birim fiyattan hizmet veririm anlayışı ile kar marjı arttırılmak istenecektir. Tekrar yineliyorum; artık spor ekonomisi ,yarış pazarı diye bir gerçek var. Bunun finasnmanı da bizleriz.
3 Beğeni