Biz Kariaultra yı ve kartalgoluultra yı organize ederken hep sporcuların söylediklerini dinliyoruz, ve dinlemeye devam edeceğiz. Her yıl daha iyiye gidebilmek için karşılıklı değerlendirmeler çok önemli. Bir yaptık, haklıyız olamaz. Şunu bilinsin ki cesaretimizi, emeğimizi bildiğimiz ve gördüğümüzce ortaya koyup iyi sonuçlar elde edeceğiz. Bize uyarıda bulunun, hatamızı tekrar etmeyelim. 2020 yılı kariaultra tarihini yine geçen yıl oduğu gibi ocak son haftası olarak belirledim.
Yeni okul tatili sisteminde de 15 tatil dediğimiz ara tatil bu haftaya geliyordu. Kariaultra’nın atrihini etkileyen bu tatil haftası oluyor. ve Dalaman belediye Başkanımız ile de konuyu görüştük. başvurularımızı yaptık. TAF olan başvurumuzu dalaman ilçe gençlik ve spor hizmetleri müdürlüğü vasıtası ile gerçekleştirdik.
parkurumuzun 24, 50 ve 85K olması netleştirmek için 2019 yılında yaşadığımız Dalaman TİGEM arazisinden geçecek olan patika yolun görüşmesini yapmak için randevu aldım. Konuya karar verme yetkisinin Tigem genel müdürlüğünde olduğunu söylediler ki arazilerinden geçen yola izin veremeyeceklerini söylediler. Bu durumda asfalt yolda rota hazırlamak istemdim. iki dağın arasındaki yol asfalttı. bu koşucumuzun heyecanını azaltacağını bildiğim için 24 ve 50K parkurunu düzenlemeye karar verdim.
Biz Kariaultra yı ve kartalgoluultra yı organize ederken hep sporcuların söylediklerini dinliyoruz, ve dinlemeye devam edeceğiz. Her yıl daha iyiye gidebilmek için karşılıklı değerlendirmeler çok önemli. Bir yaptık, haklıyız olamaz. Şunu bilinsin ki cesaretimizi, emeğimizi bildiğimiz ve gördüğümüzce ortaya koyup iyi sonuçlar elde edeceğiz. Bize uyarıda bulunun, hatamızı tekrar etmeyelim. 2020 yılı kariaultra tarihini yine geçen yıl oduğu gibi ocak son haftası olarak belirledim.Yeni okul tatili sisteminde de 15 tatil dediğimiz ara tatil bu haftaya geliyordu. Kariaultra’nın atrihini etkileyen bu tatil haftası oluyor. ve Dalaman belediye Başkanımız ile de konuyu görüştük. başvurularımızı yaptık. TAF olan başvurumuzu dalaman ilçe gençlik ve spor hizmetleri müdürlüğü vasıtası ile gerçekleştirdik.\n\nparkurumuzun 24, 50 ve 85K olması netleştirmek için 2019 yılında yaşadığımız Dalaman TİGEM arazisinden geçecek olan patika yolun görüşmesini yapmak için randevu aldım. Konuya karar verme yetkisinin Tigem genel müdürlüğünde olduğunu söylediler ki arazilerinden geçen yola izin veremeyeceklerini söylediler. Bu durumda asfalt yolda rota hazırlamak istemdim. iki dağın arasındaki yol asfalttı. bu koşucumuzun heyecanını azaltacağını bildiğim için 24 ve 50K parkurunu düzenlemeye karar verdim.\n\ncoğrafyamızda genelde dağlardaki yollar bile asfaltlama çalışmaları yapılıyor buda bizi rota hazırlamamız konusunda zora sokuyordu.bu yollardan uzak ve patika ağırlıklı bir rota çalışması için araştırmalarıma başladım.\n\nve keşiflerimde yeni patikalar (Kille koyu, bedri rahmi koyu, sarsala koyu, yörüklerin lydai’ye giderken göç yolu olan patikalar gibi) ekleyerek muhteşem manzaralara hakim bir rota çıkardım. \n\nkayıtların daha profesyonelce yapılamsı için alivex’e net üzeerinden bir kayıt yaptım.\n\nBozbel mahallemizde Dalaman inciri tanıtım toplantısında iken alivex yetkilisi alirıza bey aradı. konuyu görüştük. aramızda bir sözleşme yaparak kendileri ile çalışmaya karar verdim. çünki yarışması değişik ödeme yöntemleri talep ediyor ve teknolojiyi burada kullanmam gerekiyordu.\nweb sayfamız olan kariaultra.wordpress.com düzenledim. yarışçıların görmek istediği bilgiler olan, linkleri oluşturdum. en çok soru lar aldığımız katılımcı listesi, kayıt linki, cp noktaları gibi bilgileri ekledim. Tek eksiğimiz parkurun yükseltisini profesyonelce yayınlayamadım. wikiloc sayfamızdan parkurun uzunluk ve yükseltsini hesapladım.\nKartalgolu ultrada kategorilerin 40 (+ ve -) bir de 50+ 'nın olmasına karar vermiştim. 50 yaş üstü koşucularımızın emeklerini onurlandırmak gerekiyordu. onlar yaşıtları hereketsiz olan kişilere örnek oluyorlardı.\nHer katılımcımıza madalya verilecekti. kariaultra 2019 da kendimce kupa harici Türkiye haritası olan bir plaket yaptırdım.\n\nbuna ağaç oymacısı Cengiz sezer çok emek harcadı. Ben farklı bir ödüllendirme diye düşündüm. yarış sonu gördüm ki sporcunun en değer verdiği Kupa. sporcunu onure etmek istiyorsan uygun ölçülerde kupa vereceksin.\n\nkürsüde o alın terini, emekşerinin sonucunu havaya kaldırdığı kupası ile taçlandıracak.\nKariaultrada hem madalya hemde kupa bağlantılarını yaptım. katılımcılarımıza vereceğimiz kupalar şimdiden hazır.\n\nİstanbulda emeği geçen arkadaşıma çok teşekkür ederim.\nburaya bir yarış nasıl hazırlanıyor neler yapıyoruzu yaşadıkça orgenizatör gözünden yazmaya çalışacağım
coğrafyamızda genelde dağlardaki yollar bile asfaltlama çalışmaları yapılıyor buda bizi rota hazırlamamız konusunda zora sokuyordu.bu yollardan uzak ve patika ağırlıklı bir rota çalışması için araştırmalarıma başladım.
ve keşiflerimde yeni patikalar (Kille koyu, bedri rahmi koyu, sarsala koyu, yörüklerin lydai’ye giderken göç yolu olan patikalar gibi) ekleyerek muhteşem manzaralara hakim bir rota çıkardım.
kayıtların daha profesyonelce yapılamsı için alivex’e net üzeerinden bir kayıt yaptım.
Bozbel mahallemizde Dalaman inciri tanıtım toplantısında iken alivex yetkilisi alirıza bey aradı. konuyu görüştük. aramızda bir sözleşme yaparak kendileri ile çalışmaya karar verdim. çünki yarışması değişik ödeme yöntemleri talep ediyor ve teknolojiyi burada kullanmam gerekiyordu.
web sayfamız olan kariaultra.wordpress.com düzenledim. yarışçıların görmek istediği bilgiler olan, linkleri oluşturdum. en çok soru lar aldığımız katılımcı listesi, kayıt linki, cp noktaları gibi bilgileri ekledim. Tek eksiğimiz parkurun yükseltisini profesyonelce yayınlayamadım. wikiloc sayfamızdan parkurun uzunluk ve yükseltsini hesapladım.
Kartalgolu ultrada kategorilerin 40 (+ ve -) bir de 50+ 'nın olmasına karar vermiştim. 50 yaş üstü koşucularımızın emeklerini onurlandırmak gerekiyordu. onlar yaşıtları hereketsiz olan kişilere örnek oluyorlardı.
Her katılımcımıza madalya verilecekti. kariaultra 2019 da kendimce kupa harici Türkiye haritası olan bir plaket yaptırdım.
buna ağaç oymacısı Cengiz sezer çok emek harcadı. Ben farklı bir ödüllendirme diye düşündüm. yarış sonu gördüm ki sporcunun en değer verdiği Kupa. sporcunu onure etmek istiyorsan uygun ölçülerde kupa vereceksin.
kürsüde o alın terini, emekşerinin sonucunu havaya kaldırdığı kupası ile taçlandıracak.
Kariaultrada hem madalya hemde kupa bağlantılarını yaptım. katılımcılarımıza vereceğimiz kupalar şimdiden hazır.
İstanbulda emeği geçen arkadaşıma çok teşekkür ederim.
buraya bir yarış nasıl hazırlanıyor neler yapıyoruzu yaşadıkça orgenizatör gözünden yazmaya çalışacağım