Kalori yakmak ve kilo vermek

konu konuyu acti, yazmayayim diyorum ama cok guzel yazmissiniz.

hem kilonuzun farkindasiniz, bu bana zarar verir mi sorguluyorsunuz, hem de hiz, km artisi gibi konular ile motivasyon saglama gayreti icindesiniz. lutfrn yanlis anlamayin ama iste tam da bu bana yanlis geliyor. kilonun eklemlere zarar verme riski ortada, belki bisey olmayacak ama risk yok anlamina gelmiyor, diger yandan bu isin motivasyonu sayisal iyilesmeler, ama burada hiz ve km artisi da olumsuz etki. bu denklemden olumlu sonuc alsaniz bile, bunu risk alarak yapmis olursunuz.

kendimden ornek vereyim, kosmaya basladiktan sonra 5-6 km geldigimde eklemlerimde agri basladi direk durdum, yavasladim, km arttirmadim. neden oldugunu arastirmaya basladim. hiz, km arttirmak icin can atiyordum ama okuyup ettigimden risk oranimi arttiracagimi ve zorda olsa yavaslamam gerektigine karar verdim. sonra hayatimda ilk defa diyet yaparak kilo vermeye calistim, ayakkabi, basma sekli, tempo vs vs calisip eklem agrisini ogrenip anlayip cozup yani riski minimize edip devam ettim. muhtemelen bam bam bam devam etseydim su an bi dizim biseyim sakat sakat cozum ariyor olacaktim.

bitti herseyi duzelttim artik bam bam bam hiz pace km dedim bu sefer karsima kalp nabiz cikti, bunun icin ne yapacagim derken zone 2 ve 9 pace yavas antrenmanlar ile tam tersi seyler yaparken buldum kendimi. yine husran, yine demotive. yapacak bisey yoktu, dogru olan buydu. en son yarista o kilolu arkadas yanimdan gelip gecerken, ona gecildigimi hic dusunmedim, bu arkadss bile beni gecti demedim, cunku neyi ne icin yaptigimi biliyordum. ama o gelip gecen arkadasin pek bildigini sanmiyorum ve onun icin sadece endise ettim.

uzattim. bir onceki mesajimda net ifade ettigimi dusunuyorum. kilo verme amacindaki arkadaslarinda birinci oncelikli yontemi bence kosu olmamali. motivasyonu da baska alanlarda bulmalilar, mesela ben ilk basladigimds her gun yurudugun km ile motive oluyordum. yaptigim diyet ile veya hayatimdan cikardigim bir tabak yenek ile vs vs. su an hala 7 pace kossn biriyim ve tek motivasyonum planladigimi yapmak, antrenmanimi yapmak. neyse, bu konularda cok ahkam kesebilecek biri degilim sadece tecrubelerime gore yorumum bunlar…

4 Beğeni