Kalfın alt tarafında ağrı

Merhabalar yaklasik 2 aydir yesil ile boyadigim kisimda kosmadan once bir agri oluyordu 1.5km sonra falan kayboluyordu ben de onemsemedik pek. Ama son 1 haftadir mor ile boyadigim kisimda fena bir agri var. Bugün uzun kosumu kisa kesmek zorunda kaldim. Aşil tendonu değil sanırım çok aşağıda değil kalfın birkaç cm aşağısı. Bunu yaşayan var mıdır acaba

1 Beğeni

Hocam asilin tendonu o tendonun altindaki kisim hepsi baglantili. Ben de yasamistim. Bi fizyoterapistle gorusmenizde fayda var :confused:

1 Beğeni

Nasil aştınız acaba sorunu ve ne kadar süre dinlendiniz

Tabii ki çözüm doktorda. Ancak ilk yapılması gereken hacmi ve hızı düşürmek. Bol bol esnetme yapmak. Koşmaya yeni başladıysanız, bir anda yeni bir hareketi çok yapmaya başladığınız için, yeni başlamadıysanız da, ayakkabınızı, koştuğunuz zemini ya da hızınızı değiştirdiğiniz için olmuş olabilir. Hiçbir şeyi değiştirmediyseniz bile başka bir yerdeki sorun buna neden olmuş olabilir. Daha az, daha yavaş koşun, bol bol kalf esnetmesi yapın. Ve bir hekimden bunları teyit edin.

5 Beğeni

mert hocam çok doğru yazmış. kontrol altında fizik tedavi aldım. şansım daha da ilerlemeden fark etmemiz olmuş. bir süre koşmayı bıraktım bol bol esneme ve dinlenme ile çözüldü. süre işi çok göreceli ama o dönemden sonra koşarken bile ekstra dikkatli olmaya başladım.

2 Beğeni

merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Benzer bir sakatlık 2020 yazında yaşadım. Soleus denilen kasta zorlanmaydı teşhis. İki hafta dinlenme ve o kası esnetecek hareketlerle geri dönmüştüm. İlk etapta da mesafeyi kısaltıp irtifa kazanımını azaltmıştım.

2 Beğeni

Merhaba, ayakkabıdan da olabilir mi? Yeni bir ayakkabı deniyorsanız, ayağınıza ve koşuya uygun olmayan bir ayakkabı ile koşuyorsanız ya da mevcut ayakkabınız artık ömrünü tamamladıysa basışı etkilediğinden bazen ağrı olabiliyor.

1 Beğeni

Bir yıldır koşuyorum hiç koşu deneyimim olmadı geçmişte. Ayaklarımda benzer ağrılar oluyordu. Her koşuda ayakkabımı değiştiriyorum. Nabız ve Pace en çok dikkat ettiğim tavsiyeler. Son 4 aydır her koşudan sonra duşta ilk önce ayaklarımı çok soğuk bölümde 5 dakika tutuyorum sonra 3 dakika ılık sıcak sonra tekrar 5 dakika kadar soğuk. Artık koşudan sonra ağrılarım hiç olmadı. Nacizhane paylaşmak istedim. Basit bir uygulama. Sevgilerimle CB

3 Beğeni

Soleus, plantaris ve fibularis grubu kaslarınızda yüksek hareketliliğe bağlı tutulma var muhtemelen. Ben uzun süreli yürüyüş ve koşu sonrasında soğuk su ile ayağımı yıkayıp parmaklarımın üzerine baskı uygulayarak esnetiyorum. Bunun faydası oluyor.
Ayakkabinizi kontrol edebilirsiniz; taban kısmında yere temas ediyor ise bu bir sorun olabilir; teknik olarak ayaklarınızın ortasinin yere temas etmemesi gerekiyor.

1 Beğeni

2 haftalik ara vermistim bir gun kosu bir off seklinde gidiyordum arada kuvvet ve esnetmeyi de ihmal etmiyorum fakat bugün itibariyle yeniden başladı egzersiz oneriniz vb var mıdır

Ayakkabılarınızı kontrol edin; ayaklarınızı sıkıyor mu? Topuk ve burun yüksekliği arasında bir fark var mı

1 Beğeni

Ayakkabilarim nike invincible sıkmıyor bir problemi yoktu simdiye kadar

1 Beğeni

Decathlon rulolar (roller) ile masaj yapabilirsin.
Yukarıdaki bağlantıdaki 2.videoda o bölgeye masaj örneği var.

Koşu dışında, kısa sürede yüksek mesafe yürüyüşlerde bile benzer ağrılar olabiliyor. Dinlen, esnet, iyileşince kontrollü yavaştan hızlıya, azdan fazlaya yol al.

Benzer şikayet yaşadığımda, elimle o bölgedeki kasa dokununca kastan çok yumuşak unlu mamül hamuru gibi hissediyordum.

Sorun biraz düşündüğüm gibi.
Nike invincible güzel bir tasarıma sahip ama bir hatası var; siz yere basarken tam bileğinizin altı, metatarsalların arka tarafı yere temas etmemelidir, nike invincible’ın tasarımı bunu engelliyor. Eğer bu nokta yere temas ederse ayak tabanınızdaki kaslar tam olarak şoku ememiyor ve doğal olarak bilek, kalf ve dize fazla yük binmesine neden oluyor. Kısa vadede bu sizdeki gibi ağrı yapıyor uzun vadede ise, bilemiyorum, ama tahminimce meniscus yırtılması, disklerde dejenerasyon vs ile ilişkisi vardır.
Ayrıca bu durum teknik olarak sizin koşu performansınızı da etkiliyor.

Ağrıları azaltmak için yere bir kalem, havlu, ceviz gibi bir şey koyun. Ayak parmaklarınızı sıkarak bunları kavramaya çalışın, arada ayak tabanınızdaki ve bileklerinizdeki kaslara masaj yapın.
Losyon, krem gibi bir şey ile masaj yapabilirsiniz, deri altındaki dokuları hissetmenizi kolaylaştırır.

2 Beğeni