Koşarken kullanabileceğim, hafif ve en az 100 lümen kafa feneri tavsiyesine ihtiyacım var. Pilli yada şarjlı avantaj yada dezavantajını bilmediğim için fikirlere açığım.
Şimdiden teşekkür ederim.
Pilli her zaman pratiktir, cok uzun kullanımlarda yedek pil bulundurmak gerekir… Zaten o koşullardaki organizasyonlar da yedek pili zorunlu tutar.
Şarjlının başlangıç maliyeti yüksek daha sonra pil maliyeti azdır ama zamanla pil kapasitesi azalacaktır.
Ayriyeten ne kadar fazla fonksiyon, o kadar fazla arıza.
Kullanılacak yer de önemli. Patikada 100 lümen iyidir. Pil sarfiyatı da fazla değildir. Daha az lümen aydınlatmada yetersiz kalabilir. Daha fazla lümen de pil tüketimini gereksiz artırabilir. Yalnız fazla lumene şu durumda ihtiyaç duyulabilir; “Fazla bilmediğiniz bir yer de, gece tek iken, sizi rahatsiz eden birşey duyduğunuzda, çevreyi daha iyi görebilmek için güçlü bir ışığa ihtiyaç duyarsınız.”
Benim önerim, 100 lümen pilli ve ince (madenci kafa lambası gibi lambalar da var, çok sallanırlar) bir lamba. Bütçenize gore marka model seçersiniz.
Bu ürün aklıma yattı gibi.
Siz ne dersiniz.
Özellikleri iyi gibi
Satın alacağın kafa fenerinin sağında solunda kablo çıkmamasına dikkat et ya da kablo olmamasına dikkat et o kablolar koşarken çalılara takılır başına iş açar
Dag, patika, gece 100 mil kosan arkadaslarimin hepsi Petzl’in urunlerini tavsiye ediyorlar, bir cogu 900 lumen olan modelini kullaniyor. Ben geceleri patika vs kosmadigim icin Cin mali hafif bir model satin aldim, ozelliklerinde 450 lumen oldugu yaziyor. Profesyonel arkadaslarimin dedigi gibi uzun mesafelerde Petzl urunleri sizi yari yolda birakmiyacaktir.
Elimde hiç kullanılmamış kutusunda bu üründen var, dileyene
Bir petzl daha var ama tam modelini bilmiyorum izmir e dönüşte yazabilirim onu da.
Edit: forumdan bir arkadaşa verdim
Diğeri 350 lümen modeli olması lazım atacağım sonra
Önerilerinizi değerlendireceğim. Teşekkür ederim.
Led Lencer h7 24 saat üzeri uzun ultralarımda demirbaş malzememdir .Aydınlatması odak ayarı kafada stabil durması pillerinin kolayca değiştirilebilmesi ve yeni pille tüm geceyi rahatlıkla çıkarabilmesi benden tam puan almıştır .Memnun kaldığımı başkalarına da tavsiye ederim.
Fenix HM65R-T kullanıyorum, 1500 lümen, şarjlı pili de var, normal pil ile de kullanabiliyor.
Hocam cihaz efsane. Fakat bütçemin üzerinde maalesef. Teşekkür ederim
Petzl Actik Core Kafa Feneri - 600 Lümen modeli kullanıyorum ışıl ışıl bir koşu istiyorsanız ihtiyacı pek karşılamıyor ve gece teknik parkurda takibi zorlaştırıyor. Paraya kıyıp daha üst modellerini almanızı tavsiye ederim. swift rl veya nao gibi.
Teşekkür ederim hocam. Tavsiyenizi dikkate alacağım. Aslında kestiremediğim konu aydınlatma performansı idi. Lümen değerleri var tabi ama pratikte,arazide karşılığı ne olacak onu kestiremiyorum.
ledlenser h7r.2 kullanıyorum, hem aydınlatma performansından hem de pil performansından gayet memnunum. Tavsiye ederim.
ben de aksini düşünüyorum. 600 lümeni gayet yetiyor. hatta arkadan 900 lümen gelince gölge rahatsız edici olmuyor. Ama zaten 600 lümen değil de ikinci ayarında kullanıyorum genelde. Yormadan ve oldukça uzun bir süre yetiyor. Şarjı biterse pile dönüş imkanı da çok güvende hissettiriyor(bunu uygulayacak bir durumla karşılaşmadığım için teorikte. tabi bu birçok ürün için geçerli). Sağlamlığı da çok iyi. Sanki hiç bozulmaz gibi. Nao gibi fenerlerin actic gibi uzun soluklu olmayacağını, kırılacağını kopacağını düşünüyorum. Dolayısıyla actic 600ü tavsiye ediyorum.
Selam,
Lümen değeri pek bir şey ifade etmez. Lümen değerine takılmamanızı tavsiye ederim. Kafa Feneri vaat ettiği lümeni ne kadar süre boyunca düzenli verebiliyor ona bakmak lazım. Önemli olan budur.
Bir ultraya girdiniz, gece oldu feneri taktınız. 2 saat sonra pili biterse - ki o kadar çok şahit oldum ki bu duruma - ne anladım ben o fenerin yüksek lümeninden? Bütün gece koşmanızı gerektirecek ultralara girecekseniz ona göre bir fener bakın. Benim gibi hipermetrop astigmatlı gece körüyseniz ne kadar yüksek lümen o kadar iyi. Fakat ne kadar yüksek lümen o kadar az pil ömrü
Ben de ilk nesli Nao var. 2016’da almıştım. Bir sürü yarışa girdim. Kopmadı, kırılmadı -burada tahtaya vurayım - Hala kullanıyorum. En son İznik Ultra’da kullandım. Max 575 Lümen. 3 farklı kademesi var. Siz ayarlıyorsunuz her birindeki lümen değerini. Ben 300 lümen civarına ayarlayıp öyle koşuyorum. Bu değerde hala 8 saate yakın tek batarya ile koşabiliyorum. Biraz ağır ama şu ana kadar aldığım, parasını en çok hak eden, uzak ara en iyi koşu malzemesi
Bana göre kafa fenerlerinin imparatorudur kendisi.hem arkada uyarı ışığı olması şahane ve aydınlatma çapı açısından bence dünyada tek .Fakat kablo olayı beni bir iki kez üzdü gece vakti.O yüzden gece yaptığım yol koşularını vazgeçilmezi oldu.Patika için şu anda swift rl kullanıyorum ama led lenser bambaşka
İyikide satılmamış o zaman
Burada Cagatay’in Actik core incelemesi ve kafa feneri özelikleri ile ilgili… ki bence oldukça yerinde yorumları var.
Bir de şunu merak ettim. Hiçbir kafa fenerinin özellikleri arasında SOS kodunu ışık ile çaktığı belirtilmiyor. Acaba hepsinde var da belirtmeye mi ihtiyaç duymuyorlar? Yoksa Ne gerek var SOS’e mi diyorlar?
3kisa 3uzun 3kisa hatırlamış olalım.
Araba alırken de kozmetiğine ve yururune bakarız ama zamanı gelince en önemli özelliği frenleri olur.
Kullandığınız fenerlerde SOS modu var mı?