femke bol olmadı rekabet için sifan hasan da olur başkası da. femke bol’da daha çok uzun koşmaya müsait fizik görüyorum. erkek tavşan atletler çok rahat iken kendisi oldukça zorlanıyordu. kendisi nasıl etkilendi bilmem ama bir moral bozucu olmalı.
Bilmediğimiz birkaç (birçok) noktayı da dinlemiş olduk.
O kadar hesap, pacer derken o hava durumunda koşturmak kısmını halen anlayamıyorum.
Tokyo olimpiyatında mı neydi, tartan bile özeldi.
Keyifle dinledim.
Konuyu anlatmak icin calisirken yukaridaki oylamaya verdigim cevabi da elestirdim. 12-18 ay da iddiali gorunuyor bugun bana.
1988 yılında Tanita Tikaram " dünya üzerinde, Tanrının bütün çocukları ayakkabı giyebilse keşke..Üzülmeye buradan başlayabilirsiniz " diyordu Twist in my sobriety şarkısında.Bugün insanlar marka ayakkabılar , elektronik oyuncak saatler gibi bir sürü şekilsel ıvır zıvıra kapılıp özü kaçırırken ; ilk ayakkabısıyla 14 yaşında tanışabilen Faith Kipyegon eminimki hâlâ içinde taşıdığı ayakkabısız koştuğu günlerdeki çocuk ruhu ile bu rekoru mutlaka kıracaktır.Çünkü insanı çizginin ötesine taşıyan güç esrimedir.
Ayakkabı sefalet ile asgari yaşam standartı arasında ince çizgiye vurgu yapan bir sembol.En vurucu örneği Alplerde yaşayan yalın ayak Heidi ( Google da aratın İsviçre kiralık çocuklar) Aynı Tanrı para’ya adını yazdırdı " in god we trust ‘’
İlk ayakkabıyı 14 yıl sonra veren Dünya sağlam bir genetik ve şans da vermiş.
Aslında şarkıda geçen ve benim vurguladığım ‘ayakkabı’ kavramı bir metafor.Varlık ve yoksulluk ayrımını değil; idealleri olan ve ruhunda bir amaç taşıyan bireye giden aracı ifade ediyor.Tıpkı Faith yada kendi içinde çok mutlu olan Heidi gibi.Zaten Heidi de ayakkabısı olmamasını hiç sorun etmiyor çünkü hayata o gözle bakmıyor.Ben de bunu anlatmaya çalışmıştım;keşke dünya üzerinde bugün hakim olan ve sadece ruhsuz şekilde tüketmeyi zorlayan bir sistem yerine bütün çocuklara iyi ve ya kötü anlam taşıyan yaşam amacı verebilen bir sistem olsa..kendi çocuklarıma da hep bunu söylüyorum: ‘‘hep bir amacınız olmalı , çevrenizde de mutlaka büyük yada küçük amacı olan insanlar bulunmalı.’’
https://www.instagram.com/p/DMvk_a3PZvy/?img_index=1&igsh=MTVoZHk3ODE0aTNiZQ==
Şöyle bir şey olmuş. Bira içtiği süreyi çıkarınca sub 4 oluyor. 5 saniyede bira içmesine mi şaşırayım sub4e mi bilemedim