İstanbul Maratonu 10'lar Kulübü

  1. İstanbul Maratonu’nun kayıtları bugün başladı. Maraton sayfasında gezinirken 10’lar kulübü diye bir şey gördüm. Aşağıdaki linkten sayfaya ulaşabilirsiniz.

Fakat söz konusu kulübe dair ben buradakinden başka bilgiye ulaşamadım. Aramızda bu kulübe dahil olan ya da daha fazla bilgisi olan var mı? İstanbulda yaşayan biri olarak kendime böyle bir hedef koymam ne kadar makul? Ya da düzenli olarak maraton koşan kişiler genelde hedef yarışlarını hep farklı maratonlardan mı belirliyor?

8 Beğeni

2012,de başlayan koşu hayatımın ilk koşusu olan Avrasya maratonunu 12. kez koştum bu sene…Kendi şehrimin maratonu olduğu ve ilk göz ağrım olduğu için koşmaya devam edicem…Hızĺı koşamasam da koşuyorum…
Fakat 12 kez maraton koştuğumu bir de ispat etmek zorundaymışım gibi bir kaç kez yazışmalara rağmen ismim yazılmıyor…
Onun için bu memlekette gördüğüm iki tür zihniyet var,
1-Sorunlu zihniyet
2- Sorumsuz zihniyet…

3 Beğeni

Merhaba, öncelikle yaranızı deştiğim için özür dilerim. Koşuya başladığınız yılı yanlış yazdınız sanırım. Ya da önceden Avrasya maratonu yılda birkaç sefer yapılıyordu bilmiyorum. Çünkü yılda bir kere yapılıyor şeklinde hesap edersek koşuya başladığınız yıldan bu yana 11 yıl oluyor. Herneyse konumuz bu değil. Hızlı koşamasam da demişsiniz ama eminim bu sene benden daha hızlı bitirmişsinizdir, çünkü ben sonlardaydım :slight_smile:

Hazır sizi yakalamışken sorayım. İsminizi yapmayarak yaptıkları saygısızlığı bir kenara bırakırsak, sayfada bahsedilen özel tişört, özel madalya, özel gögüs numarası, kayıt önceliği, ücretsiz katılım hakkı, start alma hakkı gibi diğer ayrıcalıklardan yararlanabiliyor musunuz?

Sağlıcakla kalın,
Saygılarımla.

2 Beğeni

2012-1
2013-2
2014-3
2015-4
2016-5
2017-6
2018-7
2019-8
2020-9
2021-10
2022-11
2023-12
İndirim, ayrıcalık vs. hiç bir şey istemiyorum…
Hakkım olan ismimin yazılması ise onu istiyorum…
Değilse önemli değil,
Sadece ve sadece koşmayı seviyorum…
Gerisi teferruat…

3 Beğeni

Ben yıldan yılı çıkardığım için yanlış hesapladım sanırım kusuruma bakmayın. Bir de koşmaya başladığınız sene direkt olarak maraton koşmuş olabileceğinizi tahmin etmemiştim. Gerçekten tebrikler. Ama anladığım kadarıyla spor İstanbul sizin 10 kere koştuğunuza inanmayıp hiçbir ayrıcalık sunmuyor? Halbuki sistemlerinde kayıtlı olmalı?

3 Beğeni

estağfurullah,
yanlış mı hesaplıyorum diye sene sene yazdım doğruymuş…
Doğru bir şey olmadığını biliyorum fakat 6 ay bilinçsiz bir antrenman süresinden sonra direkt maraton koştum, gerçekten takdir edilmek,ayrıcalık veya kimseye bir şey ispat için söylemiş değilim…
Koştuğum senelerin sonuç sayfalarını da gönderdim, bir şey çıkmadı…
Bu 10,lar kulübü yeni ortaya çıkan bir sey,
değişen belediye yönetimi ile başladı…
Daha önce böyle bir şey yoktu ve bu amaç için koşmadım,10 olsun,20 olsun diye…
Aslında çok ta önemli değil bence…
Önemli olan koşmak,
bir hedefe varmak yada varmamak da değil.
Bu yolda öğrendiklerimiz tanıdığımız güzel insanlar güzel dostluklar gördüğümüz yeni yerler
Yani Yolculuk Aslolan…

5 Beğeni

4saat49dakika29saniye
Bence ellerinde tüm liste vardır, ben bile 2012 sonucunu bulduysam.Birinde Güven, başkasında Guven yazılmışsa bile (kişiden bağımsız, Fatih, FatIh gibi) bu durum da göz önüne alınıp kişilere ulaşmaları gerek. Sporİstanbul burayı okuyorsan, ki bence okumamaları tuhaf (kaç koşu forumu var ükede) sistemlerini gözden geçirsin.
Bir şeyleri düzeltmeye çalışan, eylemde olan insanlara hayranım.

Özdemir Asaf:
Ey sokak ! Sen bozuk ve çamurlusun … Seni düzeltmelerse de geçeceğim .
Ey adam ! Sen bozuk ve çamurlusun … Seni düzeltmeden geçemeyeceğim .

5 Beğeni

Şimdiye kadar gelen cevaplarla anladığım “yapıyormuş gibi yapılan” bir iş olduğu. Hem etkinlik alanında hem burada yaş kategorilerine ait ödüllerin spor istanbulun genel merkezinde verildiği için sitemler duydum, gördüm. Aslında çözülmesi çok da zor olmayan bir problem. Aynı Güven beyin problemi gibi. Tamam senin sisteminde bir aksaklık oldu, olabilir. Fakat kişinin kendisi gelmiş, durumu sana izah ediyor, koştuğu senelerin sonuç sayfalarını gönderiyor. Daha ne yapsın? Hep beraber toplanıp kapınıza gelip yalvaralım mı? Gerçekten kızmamak elde değil.

Fatih bey ben Sporİstanbul’un burayı okuduğundan bile şüpheliyim açıkcası. Okumamaları değil, burada bir hesaplarının olmaması bile (varsa da ben görmedim) tuhaf. Ben burayı google a “koşu” ve “forum” kelimelerini yazarak buldum. Alternatifi de yok diye biliyorum. Dolayısıyla burayı bulmak ile kafayı kuma gömmek arasındaki fark tercih temelli bir fark. Gerçi onlara da hak vermek lazım, 5 senede bir yönetimin değiştiği yerde hırsla çabalamak için fazla idealist olmak lazım sanırım.

Neyse, onlar okumuyorlarsa da ben spor istanbula mail atıp sorayım nedir bu 10’lar kulübü diye, peşine de Güven beyin durumunu ekleyeyim. 6 ay sonra hiçbir siyasetçi ya da siyasi kurum yüzümüze bakmayacak olsa da an itibariyle dönüş yapma ihtimalleri yüksek. İsteyen olursa mail metnini buraya da kopyalarım. Ne kadar çok mail o kadar etkili olur, belki sonrasında Güven beyi de dikkate alırlar.

Sağlıcakla kalın,
Saygılarımla.

4 Beğeni

Sorunuma verdiğiniz değer için teşekkür ederim…
Bu memlekette maalesef böyle,
Noterden her koştuğum maratonu tespit ve tasdik mi ettirmem-ettirmemiz mi lazım.?
Toplasan 5-6 bin kişi vardır diyelim maraton koşan 10,lu-20,li-30,lu sayılara çıkabilen 100 kişi varmıdır.? Sanmam…
Bu amaç için,ayrıcalık,indirim,tişört vs.gibi şeyler için koşmadığımı beni yakınen tanıyanlar bilir…
Böyle bir uygulama koydular, takip ediyorum bende…
İsmi yazılan arkadaşlarım var,
Bunu tek tek göndermemiz ispat etmemiz gerekiyormuş.
Gönderdim bende…
Ne yapayım başka .?
Bilgisayardan çıktı alıp,Notere onaylatayım mı.?
Garip bir uygulama, çelişklilerle dolu bir memleket…
Boşverdim bende.
Koşmaya devam.

3 Beğeni

Literatüre sokabilecekleri bir fikir geliştirmişler, fikir harika fakat devamı yok. Sorsanız kendilerini haklı çıkarırlar. Dolayısıyla gerçekten boşvermek en iyisi. Halbuki bu organizasyonu 12 kez üst üste bırakın tamamlamayı, katılan kişileri bile sıkıştırıp fikir alışverişi yaparak kendilerini geliştirmeleri lazım. Neyse, ben mail attım. Metni de aşağı kopyalıyorum başlığı buraya kadar okuyanlar basit bir kopyala-yapıştır işlemi ile Sporİstanbulu rahatsız edebilirler. Hem belki içimizden birini adam yerine koyarlarsa biz de bu işin aslını astarını öğrenebiliriz.

mail adresi:
info@spor.istanbul

Metin:
Merhaba,

Maraton sayfasında gezinirken 10’lar kulübü diye bir şey gördüm. Aşağıdaki linkten sayfaya ulaşabilirsiniz.

Fakat söz konusu kulübe dair ben buradakinden başka bilgiye ulaşamadım. Konu hakkında daha fazla bilgi almam mümkün mü? Ayrıca bildiğim kadarıyla Güven Güçlütürk abi 12 kez bu maratonu koştu. Fakat listede kendisini göremiyorum. Uygulamadan vaz mı geçildi ya da bilgiler güncel değil mi?

Saygılarımla.

2 Beğeni

Güven güçlütürk’ün koşu 2000 sonrası yapılmış kayıt olurken tc numarasını veriyorsun aynı tc numarası ile on maraton koşmuş kişiyi tespit etmek basit bir sorgu işi hadi bazı yıllarda tc alınmadı karşılık oldu ali yılmaz gibi bol bulunan bir isim değil ki basit kontrol ile düzeltilmesi gerekir yapılan ayıp umarım düzeltilir.

2 Beğeni

Düzeltmeye niyet olduktan sonra düzeltilir hocam. Fakat daha benim mailime cevap veremediler. Mail metnini yukarı kopyaladım. İmkanı olan gönderirse sevinirim. Belki başkasına cevap verirler.

1 Beğeni

20 gün sonunda mailime dönüş yapıldı. Sorunun ilk kısmını direkt pas geçmiş, cevap vermemişler. Cevap metnini aşağıya kopyalıyorum.

Sayın Albayrak,
10’lar Kulübü kapsamında; Sporcular tarafımıza koştuğu maratonların bitirme derecelerini beyan etmektedir. Bunun için de resmi sonuç belgelerinden kendi sonuç bölümlerini bularak çıkartmaları gerekmektedir. Gönderilen bu derecelere ve beyana istinaden gerekli kontroller yapılmakta, sonrasında 10 defa 42K koşan katılımcılarımız 10’lar kulübüne dahil edilebilmektedir.

Bilgilerinize sunar, sporla sağlıklı günler dieriz.

İlgilenen olacaksa @GVN beyden sonuçlarını rica edip Spor İstanbula mail atabiliriz. En azından ben atarım. Fakat ne kadar çok kişi olursak o kadar can sıkarız.

Edit: Güven bey sonuçlarını paylaştı. Ben de bir mail gönderdim. Mail metnini ve sonuçları aşağı ekliyorum. İçimizden birkaç kişi daha mail gönderirse dikkate alınabiliriz belki.

Merhaba,

İlişikte Güven Güçlütürk’ün İstanbul Maratonuna ait Yıl, Gögüs Numarası ve Derecesi şeklinde oluşturulmuş bir tablo var. 2013 yılında doğum tarihi yanlış bir biçimde 1952 olarak girilmiş, bu detay da tabloda mevcut.

Görüldüğü gibi kendisi İstanbul Maratonunu 12 kez tamamlamış. 10’lar kulübüne ekleyebilir misiniz?

Bir de söz konusu 10’lar kulübü ile ilgili daha detaylı bilgi vermeniz mümkün mü?

Saygılarımla.

5 Beğeni

Nihayet…!

Destek veren arkadaşlarıma Çok Teşekkürler…

21 Beğeni

Vay canına.
Tebrik ederim.

5 Beğeni