Merhaba. İstanbul Anadolu Yakasında (daha çok Ataşehir ve civarı) koşu parkuru ve rota bilgisine ihtiyaç duyuyorum. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba, Google da bir çok maraton, yarı maraton vb. parkurların *.gpx dosyaları mevcut. Arattırıp google maps ya da garmin üzerinden görüntüleyebilirsiniz.
Global ısı haritasına bakınca bu iki bölgede yoğun olarak koşulduğunu görüyorum. Stravada takip ettiklerim de genelde sağdaki bölgede 12 tane kare var. O karelerin dışından geçen U çizgiyi takip ediyorlar
Benim için yakınlarımdaki tek uygun yer burası maalesef https://www.strava.com/activities/15588343381
Yol yarışı parkurlarının antrenman için önerilmesi pek isabetli değil. Keza bu yarışlar yollar trafiğe kapatılarak yapılıyorlar. Ayrıca yine yarışların belirli güzergahları olur, sahil hattı veya ünlü bir cadde gibi. Ancak semtinde antrenman yapmak isteyen birisi için yine bu tavsiye geçersiz olur.
@ggg de bahsetmiş, Strava+heatmap ile arama yaparak servisin sıcaklık haritasından faydalanabilirsiniz. Ben kimseyi tanımadan yerleştiğim şehirde hayatımı strava heatmap ile kurdum desem abartmış olmam. Yeni bir yere gideceğim zaman da mutlaka strava heatmap’e bakıyorum. Şehrin röntgeni.
örneğin Ataşehir:
Adı geçmişken tanımlamasını da yapalım. Heatmap, uygulama kullanılarak aktivitenin en çok gerçekleştiği yerleri haritada belirgin hale getirildiği harita gösterimi. Yani en çok koşulan yerler daha koyu renkle işaretleniyorken, hiç koşulmamış yerlerde bu iz hiç olmuyor. Tek bir kişi koştuğunda tek bir çizgi çiziliyor, binlerce aktivite olduğunda binlerce çizgi üst üste binerek kalınlaşmış / belirginleşmiş oluyor. Bir nevi infografik.
Ben yeni bit ulkeye gidecegim zaman Komoot uygulamasindan bakiyorum. Son iki tatilimde gitmeden cok isime yaramisti. Gpx dosyasini indirip saatime de yuklemistim. Bir goz atmanizi tavsiye ederim.
Garmin marka saat kullanıyorsanız Garmin Connect sitesi de işinize yarayabilir. Garmin Connect sitesini pc den açın, soldaki menüden; Antrenman ve Planlama > Rotalar’a tıklayın. Açılan pencereden filtreler varsa kaldırıp Yakındaki Rotalar’a tıklarsanız o bölgedeki kaydedilmiş rotalara ulaşabilirsiniz.
Ayrıca Antrenman ve Planlama’nın altında Isı haritası özelliği de var.