Interval koşular için tartan pist tavsiyesi

Merhaba,

Koşuya yaklaşık 1 sene önce başladım, dolayısıyla henüz yeni sayılırım. Koşularımı da mümkün olduğunca sabah işe gitmeden önce yapmaya çalışıyorum. Genellikle de daha pratik ve güvenli olması açısından interval koşularımı spor salonunda koşu bantlarında yapıyorum fakat bu alışkanlığımı değiştirmek istiyorum. Acaba interval koşularımı yapabileceğim tartan pisti olan yerler önerebilir misiniz? Maalesef bu konuda pek bir bilgim yok. Bazı yerleri bilgi için arasam da telefonları açan yok. Üsküdar’da oturuyor, Beşiktaş’ta da çalışıyorum. Her iki ilçe ya da çevresi bana uyabilir. Tabii işe yetişebilmem için sabah 6 ya da 7 gibi açık olması gerekiyor.

Şimdiden teşekkürler.

1 Beğeni

Bu konudan ben de muzdaribim. Düz olsun diye mecbur Büyükçekmece sahile iniyorum. Dizlerim hep ağrıyor bu antrenmanlardan sonra. (Özellikle zone5 denediğim antrenmanlar sonrası hep ağrılarım oldu) Pisti yeni yapılan Büyük Çekmece Atatürk spor kompleksi için belediye ile konuştum. Tesis programından haberleri yok, tesis müdürüne ulaşmak gerek… Futbol takımlarının antrenmanları vs oluyor. Kullanım saatleri bizim için nasıl olur bilemiyorum.

Kolaylar dilerim umarım uygun pist bulursunuz.

1 Beğeni

Burhan Felek pistine gidebilirsiniz. 24 saat açık

2 Beğeni

@Osma Gerçekten öyle, ufak bir bilgi almak dahi çok çaba gerektiriyor. Size de kolaylıklar dilerim.

1 Beğeni

Bilmiyordum, süper bir haber. Teşekkürler

2 Beğeni

Pist dışında yolda, arazide de interval antremanlarını yapabiliriz, saatlerin bu konuda çok faydası var. Ancak pistteki interval antremanlarında dikkat etmemiz gereken diğer hususları belirtelim;

• Çoğu pistimiz standart olamayabilir, önce tam 400 hangi kulvara denk geliyor belirleyin, bu konuda çok farkı kulvarlar ile karşılaştım
  • Genellikle 1. kulvar 400 olduğu kabul edilir, öyle ise interval tekrarlarımızı en iç kulvarda, ara jogları ise en dış kulvarda atmalıyız. Pistin yazılı olmayan saygı kuralları gereği :slight_smile:
    -Çok fazla zorlu intervaller yapıyorsanız, 1. kulvarın lateral zorlamaları fazla olacağından, ardışık olarak ters yönde interval yapabilirsiniz
    -İntervalde mümkünse kulaklıkları kenarda bırakalım
    -Son olarak koşularınızı kaydedin, (pistte kaydetmek daha kolay) illa bir koçun sizi izleyip düzletmesine gerek kalmadan siz de çektiğiniz koşularda hataları görebilirsiniz. Formu düzeltmek için de bir çok driller var.
    Sayg CB
7 Beğeni

Abi 1. kulvarın dönüşündeki keskinlik hızımızı da etkilemez mi olumsuz anlamda? Pist uygunsa her zaman dışta kalmayı tercih ederdim bu nedenle… Tecrübem olmadığı için soruyorum bunun ekstra zorlukları olur muydu aynı yönde lateral zorlama dışında?

3 Beğeni

400 deki elips normal ama çok zorluyorsan en dış kulvar da ok, ama genelde en iç kulvarları (400 ise) kullanıyoruz, açısı dar değil, ama dönüşlerde hızlanmak da ayrı bi güzel, ayrı bi heyecan, burada da core bölgesinin kuvvetliliği, knee drive tekrar önem kazanıyor, öte yandan ayrıca yol ve trail yarışlarında en uygun apexi kullanmak gerekiyor. Single tracke zaten yapacak birşey yok

4 Beğeni

Sabah şöyle bir ilan gördüm, Kağıthane Belediyesi Eyüpsultan Kağıthane sınırındaki Hasbahçe stadının kenarına tartan pist yapmış. Bu civarda benim gibi (sanırım Bayrampaşa’da da bir pist olmalı) tartan pist arayanlar için iyi bir alternatif olabilir.

9 Beğeni