Arkadaşlar daha önce trokanterik bursit teşhisi konulan kalça ağrım geçmeyince özel bir hastaneye gittim ve ağrımın iliopsoas kası zorlanması olduğu tespit edildi.Yokuş koşarken yaşamıştım bu sakatlığı ve yaklaşık 8 aydır çekiyorum ağrısını aman dikkat edin eğimli koşularda
2 haftadır kasık bölgesinde geçmeyen bir ağrı olunca bugün spor hekimine gittim. iliopsoas kası zorlamış olabilirsin dedi. net bir teşhis koymadı ama bir kaç egzersiz önerdi umarım geçer. ![]()
Merhaba, ben de yokuş aşağı inerken sanırım zorladım kendimi ve aynı dertten muzdaribim. Hangi egzersizler önerildi çözüm olarak paylaşabilir misiniz?
Buraya pek fazla girdi yapılmamış, Yaklaşık 2 yıldır Psoas zorlanmasını yaşıyorum. İlk olarak yatarken bacağımı uzattığımda kasıkta bir rahatsızlık olarak kendisini belli etti. Ama daha önceleri kasın bele bağlandığı bölgelerde özellikle yokuş çıkarken zorlanmalar oluyordu ve ben bunu sürekli oturarak çalışmaya bağlıyordum.
En son bir tatil esnasında dalganın üzerinden atlarken dalganın bu bölgeye çarpmasıyla feci hale geldi. Fizyoterapide masajlarla iyileştiğini zannetim yarışlara katıldım ama hep geri döndü, bir ara yürüyemiyordum.
En son bu yılın başında biraz daha araştırma yaparak burayı esnetmeden çok güçlendirmeyle iyileştirebileceğimi söyleyen hesaplara ulaştım. Denedim ve bir yere vardım, şu an daha rahat hissediyorum ama psoas bel ve kalça bölgesinde hala bir şeyler var, biraz daha üzerine düşmem gerekiyor.
Çok bela bir sakatlık, uzun mesafelerde yeteri kadar güçlendirme yapmamak ve hayat tarzı çok etkliyor muhtemelen.
Kendisinden yararlandığım kişinin videosu https://www.youtube.com/watch?v=h_srhkcJxAY
Ek olarak “Resistance Band Clamshells” yaptım/yapıyorum.
Hepinize çok çok geçmiş olsun tez zaman sağlıcakla eski performansınızı yakalamanız dileğiyle Sağlıcakla
Video 06:35 , psoas Grubu için peanut şeklinde foam roller da işe yarıyor