HYROX İstanbul Hakkında

Selamlar. Pazar günü Hyrox İstanbul’ da yarışacağım. Yeteri kadar antrenman yapamadığım için ne yaparım bilemiyorum, ama çok heyecanlıyım. Herkesin bu sporu yapmak için farklı bir motivasyonu var, benimkisinden bahsetmek istiyorum. Ben yıllardır crossfit izleyicisiyim ve Mat Fraiser fanıyım. Crossfitçilerin yapabildiklerini hep ağzım açık ve asla o seviyede spor yapamayacağımı, güç kazanamayacağımı (yaş, spor geçmişi, ayırılabilecek zaman v.s. nedeniyle) bilerek seyrederdim. Hyrox formatıyla tanışınca koşucu olmamın da verdiği avantajla crossfitin kapısını aralayabileceğimi düşünerek çok heyecanlandım. Evime yakın bir crosfit salonu buldum ve çekinerek, utanarak oraya başladım. Sporcular genel olarak çok gençlerdi ve inanılmaz güçlülerdi. Başladığımda antrenörler spor geçmişimi sorgulayınca koşucu olduğumu öğrenince çok saygı duydular. Hyrox benim için nasıl güç açısından bir challenge ise koşu da crossfitçiler açısından öyle. Bir çok sporcu için istasyonlar çerezken, o 8 K lık koşuda ne yapacaklarını düşünüyorlar, bense istasyonlarda canım çıkacak aralarda koşarken dinlenirim diyorum. Bir çok koşucu arkadaşım bu yarışa katılacak, sizlerden de katılacak olanlar varsa başarılar dilerim.

11 Beğeni

Merhaba. Öncelikle yarışmanızda başarılar dilerim.

Son dönemde koşu çok tat vermiyor. Hyrox muhabbetini de uzun süredir merakla takip ediyorum. Bulunduğum şehirde Hyrox’un cihaz gerektiren istasyonlarını çalışabileceğim bir spor salonu bulunmamakta… Bunları açık alanda veya alternatif merdiven altı (old school) salonlarda nasıl yapabilirim?

Teşekkürler.

2 Beğeni

8 istasyon var.

Farmer carry, sandbag lung ı dumbellarla yapabilirsiniz, burpee broad jump zaten vücunuzla yapıyorsunuz. Row tüm spor salonlarında oluyor genelde. Wall ball için goblet squat çalışabilirsiniz. Kaldı 3 istasyon. Skierg crossfit salonlarında olur genelde ama orda yoksa alternatif olarak ağırlık topunu iki elle yere vurma ve kürek ile çalışabilirsiniz. sleed pull ve sleed push u nasıl çalışırısnız bilemiyorum. Son olarak wall ball için ihtiyacınız olan ağırlık topu ve duvar.

4 Beğeni

Crossfit’e ilk niyetlendiğim zamanları hatırladım yazdıklarınızı okuyunca. Çok gençtim ama o zamanlardan bu zamanlara bakınca halen o dönemin Crossfit’in en üst dönemi olduğunu düşünüyorum. Rich Froning, Mat Fraser, Jason Khalipa, Ben Smith, Camille Leblanc-Bazinet, Annie Thorisdottir gibi isimlerin prime zamanlarıydı… Hala antrenman motivasyonu bulamadığım zamanlarda o dönemlerin Crossfit Games kayıtlarını izlerim.

Crossfit salonunda bir süre sonra farkedeceksiniz ki bireysel antrenmanlarınızda bile aslında bir topluluğun parçasısınız. Etrafınızda spor camiası standartlarına göre egolarından daha arınmış bir grup olacak. Teknik > Ağırlık, Disiplin > Motivasyon. Hep böyledir. Hyrox disiplinine ısınamadım bir türlü, Crossfit’i ayrı, koşuyu ayrı, bisikleti ayrı yapmak benim bünyeme daha iyi geliyor.

Hyrox’ta ise koşucu olarak avantajımız ziyadesiyle yüksek. Koşu etapları bizlerde aslında dinlenme ve nabzı düzenleme için muazzam bir zaman aralığı oluyor. Kuralları iyi ezberledikten sonra hakemlere karşı kendinizi savunmaktan çekinmeyin, tabi kendi yarış motivasyonunuzu etkilemeden. Geçtiğimiz sene Hyrox İstanbul’da maalesef çoğu arkadaşım hakemlerle alakalı sorunlar yaşadı.

Başarılar dilerim.

3 Beğeni

Size başarılar dilerim. Koşudan buraya geçmiş olmanız enteresan bir deneyim olmuş. Ben şunu söylemek istiyorum. Hyrox’lara katılım ücretleri fena yüksek. Resmen gelir kapısı haline gelmiş.

5 Beğeni

Neymiş şu bir bakayım dedim 8 aşama var her aşamadan önce 1 km koşu var oldukça yıpratıcı gözüktü. Tükçe deneyim videosu https://youtu.be/EV_CeIPFUBk?si=yPvkfnr6f9Nn_IzJ dizlere dikkat dizleri fazla zorluyor.

2 Beğeni