Huawei Watch GT4 - Deneyimler ve Alternatif Saat Önerileri

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda koşu performansımı takip etmek için bir akıllı saat almayı düşünüyorum ve Huawei Watch GT 4 dikkatimi çekti. Bu saat hakkında deneyimi olan var mı? Özellikle koşu ve diğer spor aktiviteleri için ne kadar kullanışlı olduğuna dair görüşlerinizi merak ediyorum.

Ayrıca, bu fiyat bandında başka hangi akıllı saatleri önerirsiniz? Özellikle aşağıdaki özellikleri barındıran saatlerle ilgili önerilerinizi bekliyorum:

  • GPS hassasiyeti ve doğruluğu
  • Kalp ritmi izleme performansı
  • Pil ömrü Sağlamlık ve suya dayanıklılık
  • Kullanıcı dostu arayüz ve uygulama desteği

Şimdiden tüm önerileriniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler!

2 Beğeni

Merhaba, GT 4 kullanıcısıyım. Daha önceki saatim GT2’ydi ondan önce de Amazfit Verge kullandım. Özellikle öğrenmek istediğiniz bir şey varsa onu da yanıtlamaya çalışırım fakat genel anlamda benim yorumum olumlu yönde.

Kabaca marka konusuna gelecek olursak benim için Apple (ultra modeli hariç) ve Samsung şarjı çok kısa gittiği için baştan elenmişlerdi. Araç kullanırken saat üzerinden telefonla konuşmak istediğimden de Garmin, Suunto ve Polar elenmişti. Gerçi Garmin’in Venu modeli var telefon görüşmesi yapabildiğimiz diye biliyorum. Araştırmak lazım, güncel modelleri hakkında pek bilgi sahibi değilim. Yoksa aktivite takibi noktasında en iyi marka Garmin diye biliyorum. Fakat fiyat/performans açısından düşündüğümüzde ben Huawei’den memnunum. Hatta bu fiyat bandında Amazfitten başka alternatifi yok diye biliyorum.

Belirtmiş olduğunuz sorulara da kabaca cevap vereyim. Uzun süredir koşmadığımdan sadece saati aldığımda test maksatlı bir koşu yapmıştım. Ben GPS hassasiyetinden memnunum, zaten GT2’den de memnundum, GT4’te bunun geliştirildiği söyleniyor. Nabız ölçümü konusunda da herhangi bir sorunla karşılaşmadım fakat optik nabız ölçümü kesin sonuçlar vermediğinden gögüs bandı kullanmak faydalı olacaktır. GT4 ile de gögüs bandı kullanmak mümkün diye biliyorum. Saatin karma kullanımda şarjı en az 4-5 gün gider diye tahmin ediyorum. Ben tüm özellikler açık bir şekilde kullanıyorum, fakat duşa girerken saati şarja bıraktığımdan cihazın şarjının sınırlarını zorlayamadım. Haftada 2 kere yüzme antrenmanı yapıyorum, suya dayanıklılık konusunda bir sorun yaşamadım. Fakat forumda sıvı teması problemi yaşayan bir Huawei kullanıcısı vardı, yanlış hatırlamıyorsam garanti sorumluluk almıştı. Ama bu kısım biraz şans işi olabilir. Çünkü geçenlerde Garmin’de bile su içerisinde tuşa basılmaması gerektiği konusu konuşuldu. Uygulama desteği de iyi, gerçi Çin firması olmanın getirdiği ilginçlikler de oluyor arada. Örneğin GT2’de olan akıllı alarm özelliği GT4’ten tamamen kaldırılmış. Neden, niye, nasıl kimsenin bir fikri yok.

Unutmadan saati satın alacaksanız biraz daha pahalı gözükse de Huawei’nin resmi sitesinden satın almanızı öneririm. Satın alma sayfasında aşağı doğru bir yerlerde indirim kuponu oluyor ve ücretsiz +1 yıl garanti, bedava ekstra kayış veriyorlar. Hatta bana ekstra bir şarj aleti bile gönderdiler.

Umarım sevdiğiniz bir model bulur ve keyifle kullanırsınız.

Sağlıcakla kalın,
Saygılarımla.

3 Beğeni

Merhaba,

Öncelikle detaylı ve bilgilendirici yanıtınız için çok teşekkür ederim. GT4 hakkındaki yorumlarınız ve karşılaştırmalarınız benim için çok değerli oldu.

Özellikle GPS hassasiyeti ve nabız ölçümü konusundaki deneyimlerinizi paylaşmanız çok faydalı oldu. Göğüs bandı kullanımı konusundaki önerinizi de dikkate alacağım. Şarj ömrü ve suya dayanıklılık konusundaki bilgiler de karar sürecimde bana yardımcı olacak.

Ayrıca, Huawei’nin resmi sitesinden satın alma ve indirim kuponu kullanma konusundaki tavsiyeniz de çok değerli. Bu tür küçük ipuçları bazen büyük fark yaratabiliyor.

Son olarak, birkaç ek sorum daha olacak:

1.Saatin günlük kullanımında, özellikle bildirimler ve uygulama entegrasyonları konusundaki deneyimleriniz nasıl?

2.Daha önceki saatlerinizle karşılaştırdığınızda, GT4’te en çok beğendiğiniz özellikler hangileri oldu?

3.Bir de saatin kayış kalitesi ve konforu hakkında ne düşünüyorsunuz? Uzun süreli kullanımda rahatsızlık veriyor mu?

4.Koşu antrenmanlarında, özellikle tempo antrenmanları sırasında saat kapsamlı ve kullanışlı veriler sunuyor mu? Tempo antrenmanları için GT4’ü tavsiye eder misiniz?

Tekrar teşekkür ederim ve iyi günler dilerim.

Sağlıcakla kalın.

1 Beğeni

Rica ederim. Faydam dokunuyorsa elimden geldiğince tecrübelerimi paylaşabilmekten memnunum.

Gögüs bandı meselesi ile alakalı Mert Bey’in aşağıdaki videosunu izlemenizi tavsiye ederim. Huawei ölçüm konusunda iyi bir noktada olsa da videodaki eleştirilen yönteme sahip. Gerçi bütün markalarda durum böyle.

Böyle sorunca insan hep olumsuzluklardan bahsetmek istiyor :slight_smile: Gerçi olumlu tarafları da defalarca anlatmaya gerek yok. Dediğim gibi saatimden memnunum ki GT2’den GT4’e geçtim. Memnun olmasaydım Amazfit’ten Huawei’ye geçtiğim gibi marka değiştirirdim.

  1. Genel olarak deneyimim iyi. Örneğin Amazfitte saat ve telefon bağlantısı stabil değildi, sürekli kopuyordu. Huawei buna çabalamiş. Gerçi aynı mesafeler üzerinden bağlantıyı değerlendirdiğimde GT2’nin telefon ile bağlantısı daha uzak mesafelere kadar kopmuyordu. 4’te bu mesafe kısalmış. Neyse bugün GT2’yi sıfır olarak bulamazsınız bulsanız da çok pahalı o yüzden 2 ile kıyaslamayı geçiyorum. Bildirim konusu sıkıntısız, uygulama entegrasyonunda da ufak tefek çözülmesi gereken şeyler var. Örneğin kamera için uzaktan deklanşör Huawei harici android telefonlarda çalışmıyor. iPhone’larda da ücretsiz kadranlar menüsü mü ne açılmıyormuş sanırım. Ama var olan şeyler ufak tefek problemler.

  2. Amazfit’le kıyasladığımda müşteri hizmetleri olması :slight_smile: komik gelebilir ama Amazfit’i kullandığım dönemde Evafone’un ulaşabileceğim bir müşteri hizmetleri numarası bile yoktu. O kadar para verip Türkiye garantili ürün alıyorsunuz, bir sorun olduğunda adam gibi muhatabınız yok. Apple bu konuda çok iyiydi mesela, Huawei de Apple kadar iyi olmasa da kurumsal bir firma sonuçta. Muhatap var, arada cihaza güncelleme gönderiyorlar falan. Amazfit’i bir hırsla satmamın sebebi firmanın basit bir güncellemeyle halledebileceği bir şeyi yapmamasıydı mesela. Ekran dokunmatiğini kilitleme özelliği olmadığından çok terlediğim koşu antrenmanlarında saat ekranına kendi kendine dokunup antrenmanı kapatıyordu. Bir antrenmanı 3 farklı parça olarak kaydettiğim gün saati satma kararı almıştım.

  3. Bu biraz kişisel bir mevzu. Ben saatin kahverengi deri kayışlı modelini aldım. Yan sanayi, basit bir silikon kayışla kullanıyorum, memnunum. Zaten saatin spor esnasında deri ya da metal kayışlarla kullanılmaması öneriliyor. Sadece duşa girerken şarj etme maksatlı çıkarıyorum. Onun dışında hep kolumda, ben bir rahatsızlık hissetmedim.

  4. Bu soru da biraz göreceli. Yani bence yeterli ama hem ben çok iddialı bir koşucu değilim hem de Garmin, Polar, Suunto gibi markaları tecrübe etmedim. Belki o markaları kullananlar bu ne, çocuk oyuncağı diyecektir. Tabi bu saydığım markalarda 6500lira civarına 3 taksitle alabileceğiniz saat var mı onu da konuşmak gerekir. Saatte yapay zeka koşu koçu var. Ama GT2’de şöyle bir problem vardı. Yapay zeka koşu koçu ile oluşturduğunuz antrenmanları saatten yönetemediğiniz için antrenmanı telefondan başlatmak zorundaydınız ve bu senaryoda saatin GPS’i devreye girmeyip süreç telefonun GPS’i ile yönetiliyordu. Fakat burada da sapmalar olunca koşu koçu bir çok hızlısın yavaşla, bir çok yavaşsın hızlan diyordu. Ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama bir önceki mesajda da belirttiğim gibi Çinlinin işine akıl ermez, ilginç aksaklıklar olabiliyor. GT4’te bu çözüldü diye biliyorum fakat test etmedim. Dolayısıyla firma sürekli olarak kendini geliştiriyor. Ama bir profesyoneli pek de tatmin etmeyebilir belki. Gerçi bu verilerin ne kadarına ihtiyacınız var, ya da en iyi ihtimalle 3-5 sene sonra batarya performansı sıkıntı çıkarmaya başlayacak bir saate fazlaca para yatırmak ne kadar mantıklı bunlar hep kişisel ve tartışılabilir sorular. Fakat sizin sorunuzun daha net cevabını hem Huawei hem de Garmin, Suunto, Polar gibi markalar kişiler verebilir. Örneğin GT4’e 2de olmayan pist koşusu modu eklenmiş. Tur zamanı ve süresi sayıyor sanırım. Benim için neredeyse hiçbir anlamı yok, çünkü pistte koşmuyorum. Ama pistte koşan ya da böyle bir antrenman düzeni olan biri için olmazsa olmaz bir özellik. Özetle uygun fiyatlı, gelişmeye açık bir marka model. Benim gibi basit bir adamı da mutlu ediyor. Ama yetersiz görecek kişiler de kendi senaryolarında haklı olabilirler.

Başka sorularınız varsa da elimden geldiğince cevaplayabilirim.

Sağlıcakla kalın.

1 Beğeni

Öncelikler daha önce GT2 kullanıyordum şimdi GT 4 geçtim saati anneler günü haftası 5700 aldım. Saaten çok menunum yanımda arkadaşımla pist hız yaparken bende 3.50 görünüyor onda 4.15 gps GT 2 ye göre hada iyi buda enaz 2 GPS olması kplma ve sapma çok az pist özelliği çok iyi açıyorsun tura göre ayarliyorsun senin kapatmana gerek olmadan 400 MT direk kayıt yapıyor. Pek çok yarış kostum gayet iyi hatta 20 gün sonra Niğde yarı maratonu koşmayı planliyorum. Bı arkadaşım sıvı girmesinden sesi catallasti servise gönderdi ve yenisi geldi.saat jars süresi bende ortalama 8 gün gidiyor.ve haftanın 5 günü kosmama ragman ortalama hafatada 50-60 km yapıyorum.buna rağmen GPS açık jarz çok iyi gidiyor onun dışında telefonla konuşma özelliği çok iyi pistte koşarken bile konuşabiliyorsun.baska sorun varsa yardımcı olurum. Bu arada sitesinden almanda fayda var.

2 Beğeni

ben bu degerli bilgilendirmeyi okumamasim.

tek katilmadigim noktayi ekleyeyim baslikta diger okuyanlar icinde bilgi olsun. kesinlikle huawei sitesinden urun almayin.

amazondan, ozellikle medimarktan, baska yerden alin ama huawei sitesinden almayin. bu siteler garantiyi sizin adiniza huawei ile takip ediyor. muhatabiniz bu saticilar. ama huawei sitssinde muhatap neredeyse yok.

ben gt2 kullanicisi ve huaweiden memnin biri olarak bu hatayi yaptim. gt runner icin indirim ve kupon ile siteden aldim. runner bozulunca ne bir sitede iade garanti secenegi var, ne ulasabildigin bir telefon, dakikalarca acilmayan, acildiginda dusen, acildiginda sadece bir cagri merkezi calisani ve size cihazi gonderecegjniz bir genpa adresi veren iletisim…

ben saati servise gonderdim. bir sekilde geri alabildim diye sevindim. memnuniyet seviyem geri gelmis olmasiydi cunku haftalarca ne huaweiden ne servisten bilgi alabildim. tuketici haklarina basvurmayi, cimere yazmayi dusunuyordum artik.

sikayet.com da huawenin kendi garanti surecinin ne kadar sorunlu sorumsuz ve ulasilamaz oldugunu okuyabilirsiniz.

huaweinin sitesinden urun almanizi tavsiye etmem.

3 Beğeni

Kıymetli tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Ben de Huawei sitesinden alınan bir saat için iade süreci yaşadım. Yazdıklarınızı okuyunca senaryo kafamda biraz daha oturdu. Önce talep açtım sonra başka bir birimden arayıp: “Senin saatin güzel, bak fiyatlara da zam gelebilir, en iyisi sen iade işini iptal et ben de sana 800 liralık alt limitsiz kupon vereyim.” falan dediler. Teknik destek kısmında da genelde bir kapat-aç ya da saati ve telefonu formatlasana noktasından pek ileri gidemiyorlar. Bu hususta Apple ile yarışmaları için baya yol almalı gerekiyor sanırım.

Özetle sizinki kadar kötü olmasa da benim de tecrübem harika değil. Gerçi aracı firmalar iade ya da garanti sürecini nasıl işletiyor bilemiyorum. Teknik destek konusunda yine Huawei’ye muhtacız zaten. Ben o dönemde ekstra +1 yıl garanti ve ekstra kayışla bile klasik kahverengi modelin diğer pazaryerlerine göre daha ucuza gelmesinden dolayı Huawei’nin kendi sitesini tavsiye etmiştim. Yoksa nerede daha ucuzsa oradan almak daha iyi sanırım.

ben sorun yasadiktan sonra bi ara medimark magaza da huawei satis temsilcisi denk geldi bu lonuyu gorustum. medimarktan alsaymisim butun sorunlar ile medimark ilgileniyor. daha dogrusunu yazayim, medimark kapsamindaki huawei satis sirketi ilgileniyor. daha da detayini yazayim bu firma alt bi firma ve huawei urunlerini turkiyede bu firma ile pazarliyor. huawei ile medimark arasindaki, huawei ile ticari iliski icindeki firma.

amazon ile konustum. amazon saati aliyor gonderiyor. iade onarim musteri memnuniyeti ramamen amazon tarafindan yonetiliyor. ben saatimdeki sorunlari amazona iletseydim, amazon o saati huwaeyi sokardi.

hepsiburadayi bilmiyorum.

1 ay icinde saat ile sorun yasadim. 1 ay huaweiye ulasmaya calistim. 1 ay genpa ile ugrastim (huaweinin calistigi firma), 1 ayda saatimi geri aldim. sorunlarim kismen devam etti 1 aya yakin huaweyi ben bu saati istemiyorum diye ulasmaya calistim ulasamadim veya ulastim sizi arayacagiz bla bla. sonra bi daha ariyorsun nerede kalmistik bi daha anlatiyorsun. en sonunda pes ettim…

bu arada inidirim firsat vs gt4 aldim kutusunda duruyor kullanmadim. ama amazondan aldim :blush:saattlerinden memnunum ama turkiye hizmet kalitesi bu. umarim degisir veya degismistir.

1 Beğeni

Bu yüzden belittiğiniz gibi aracı firma üzerinden alışveriş yapmak daha doğru oluyor. Firmalar bizim gibi şahıslardansa tüzel kişileri daha çok dikkate alıyor. Ben biraz ekstra 1 yıl garanti işine kandım açıkçası eğer garanti Huawei üzerinden sıkıntılı işliyorsa ekstra 1 yılın bir anlamı olmaz, siz problemi sıvı teması noktasında mı yaşamıştınız? Forumda böyle bir mesajınız vardı ama detayları hatırlamıyorum.