Huawei watch gt2e

Merhaba
Gt2e fiyatı ve özellikleriyle benim gibi amatör ruhları heyecanlandırıyor.
Bağlantı konusunda şikayetler almış.
Kullanan var mı? Ne dersiniz?

2 Beğeni

GT2 (e değil ancak oldukça benzer) modelini hem Huawei marka telefon ile hemde iphone ile bir süre kullandım.

Bana göre piyasadaki benzer fiyat aralığı içerisindeki ürünlerin en iyisi. Tek eksisi strava vb. platformlarla iletişimi yok / veri aktaramıyorsunuz.

Akıllı saat özelliklerini çok kullanmadım ama özellikle bir android telefonla kullanırken (Ben huawei p20 pro ile kullanıyordum) bugüne kadar kullandığım en iyi ve en hızlı bağlantıya sahip olduğunu söyleyebilirim.

9 farklı firstbeat uygulaması / özelliği ile gerçekten güzel bir aktivite saati. (GT2e içinde bu özellikler geçerli)

2 Beğeni

Bu büyük bir eksiklik.

GT1 kullanıyorum. Bağlantısı Garmin’den çok daha iyi. Huwaei APP. gallery’den Huawei Health’in en son sürümünü yüklemeniz gerekebilir.

2 Beğeni

Hem gt1 hem de gt2 kullanan birisi olarak fikirlerimi paylaşmak isterim.

Öncelikle kendi uygulaması oldukça başarılı. Günlük kalp atım takibi ve uyku takibi baya başarılı.
Uygulama üzerinden uyku analizleri de çok başarılı.
Egzersiz esnasında bir kaç defa nabız saçmaladı ama genel olarak tutarlı göründü bana.
GPS verilerinde diğer marka saatlerle garmin suunto gibi ufak farklılıklar var. Mesela 10 k 5.00 pace ile koştuğum zaman Huawei her zaman 5.04 gösteriyor. Zaten 10 k bitince Huawei ile 300-400 metre eksik kalıyor. Bendekiler belki de öyleydi bilemiyorum.

Şarjı gerçekten efsane gidiyor. Tüm sensörler açık olmasına ve haftada ortalama 3-4 saat koşmama rağmen bir hafta gidiyordu şarjı.

En büyük sıkıntılarından birisi de dinlenik nabzı her seferinde hatalı göstermesi. Mesela benim başka iki saat ile ölçülen dinlenik nabzım ortalama 48-54 arası cikiyorken Huawei 66 gibi rakamlar gösteriyor. Oysa evde tv izlerken bile nabzımın 55 oldugunu biliyorum.

Son olarak bu markadan vazgeçme sebebim strava ve diğer platformlara verilerimi atamıyor olmak. Bu sebepten, önce garmin şimdi de amazfit kullanıyorum.

Bunun dışında aslında çok da severek kullandığım bir saatti kendisi. Eksiklerini giderse düşünmeden yine alırdım.

3 Beğeni

Emrah bey GT2 saatinizi satmayı düşünür müydünüz? :slight_smile:

1 Beğeni

@Sesilsahin merhaba, maalesef sattım çoktan. :slight_smile: yoksa tabi ki olurdu.

Bugün bir Huawei Watch GT 2 aldım. Diğer kolumda Suunto Ambit 3 ve göğsümde de Suunto nabız bantı olduğu halde 5 km lik, oldukça düşük tempo bir koşu yaptım.

Bilekten nabız ölçümünün genel anlamda pek de iyi olmadığını biliyordum ama gerek teknolojinin geldiği yer gerekse benim Suunto nabız bandının saçmalama kapasitesi nedeniyle, hem biraz değişiklik olsun hem de uyurken vs ekstra bantla uğraşmamayı düşünerek (nabzım üzerine eğiliyorum da biraz bu aralar :slight_smile: ) önce Polar Vantage V almayı aklımdan geçirdim. Sonra bu Huawei GT2’nin fiyatı Polar’a bakarak çok uygun olunca denemekten zarar gelmez diye düşündüm. Çünkü her ne kadar 5 yaşında olsa da, Suunto Ambit 3 koşu amaçlı vardı nasıl olsa.

Suunto nabız bandının pilini yenileyerek, sol kolumda Huawei GT 2, sağ kolumda Ambit 3 olmak kaydıyla koşuya başladım.

İnanılır gibi değildi! Çok hafif aşağı eğimli (koşu için harika) ilk 1000 m’de ik saat de resmen saçmaladı. 9 pace civarı Suunto 160 bpm üzeri gösteriyordu! (Suunto nabız bandının saçmalaması derken aslında bu ve benzeri durumlardan bahsediyordum) Belki benim bantta bir sıkıntı, arızalanma olabilir bilemiyorum.

Derken saatlerin nabız ölçümleri “bana göre” saçma olmayan değerlere indi ve koşunun devamında bu şekilde seyretti.

Aslında bu mesajın sebebi bu değil.

Aksine Gt 2 nabız performansı beklediğimden iyi çıktı. Suunto ortalama 134 bpm’ken, Gt 2 127 bpm gösterdi. Beklediğimden iyi diyor ve aslında iki saatin ortalama nabız değerlerinin birbirine daha yakın olduğunu düşünüyorum çünkü Suunto yine birkaç kez saçmaladı, nabız sebepsiz yere aşırı yukarı sıçradı, bu da ortalamayı yükseltti.

Baenim farkettiğim asıl mesele, tamamladığım mesafeyi Suunto 5280 m gösterirken, GT 2’nin 5610 m ölçmesi.

Ambit 3 'ü 5 yıldır kullanıyorum ve elbette ki doğruluğundan şüphem yok.

GT 2 Gps verilerini kullanırken bu farkın oluşmuş olmasının sebebi yazılımsal bazı eksiklikler midir sizce?

Bugün ilk gündü. Piste de gideceğim ve orada da bazı ölçümler yapacağım. Saat kullanımını biraz daha zamana yaydıkça, gözlemlerimi burada güncelleyeceğim.

5 Beğeni

Aşağıdaki link, Huawei web sitesindeki -bence- kayda değer bir yoruma ait.

https://consumer.huawei.com/uk/community/details/[Watch-GT]-Bad-GPS-accuracy-on-runs%3A-%26gt%3B-2%-constant-error-per-kilometer!/topicId_10499/

Kullanıcı, nabız ölçümü ve diğer başka pekçok şeyi iyi bulurken Gps bazlı mesafe ölçümünü bu saate yakıştıramamış. Bence haklı da.

Bu arada, ben de şehirde, binalar arasında koşmuştum, Gps’e etkisi olmuş olabilir anlaşılan.(?)

Polar ignite saati ilk aldığımda dolmuştan inip, tepeden eve 200m yürüyüp deneyim dedim.Gps rezildi.Kılavuzda tepe noktasında gps için uyarı gibi birşey vardı.Güncellemeler ile gps’in yanina galileo ve glonas da geldi.Polar Gps iyi ama tek sorun Anıttepede jammer varken gpsi dogal llarak bulamıyor :slightly_smiling_face:
Huaweide asistan gps varsa onun güncelliği performansı artırır.Kılavuzunda gps ile ilgili 3 yerde ifade var ama bununla ilgili bişey yok.
Eylül’de güncelleme almış.1.0.5.30 ile gps performansı iyileşmiş.Gerçi neredeyse her ay güncelleme alıyormuş.1.0.5.30 nolu güncelleme örneğin Yunanistan’a gelmemiş,yani her yer aynı anda almayabiliyor.
Merakla pist deneyiminizi de bekliyoruz, uyku, stres seviyesi vb ek özellikler de mevcutmuş.

1 Beğeni

@fatihboyaci ilginç, teşekkürler.

Saati açıp, telefonla eşleştirdiğimde bazı güncellemeler de yapıldı aslında ama bilemiyorum, biraz uzağım konuya.

Ben de Sofya, Bulgaristan’dayım bu arada…

1 Beğeni

Merhaba tekrar, bugün pistte 5000 m civarı bir koşu yaptım. Sol kol Ambit 3+nabzı bandı, sağ kol Gt2.

İlk 1200 m Suunto nabız değeri absürdlük geleneğini bozmadı. Neredeyse yürüyordum ama nabız 180 ve 190 bpm arasındaydı. Bu durum, en sonda elde ettiğim ortalama nabız değerleri arasındaki farkta rol oynamıştır.

Suunto’dan aldığım ortalama nabız değeri 137 bpm iken, Gt2 130 bpm gösterdi.

Koşu boyunca (Suunto’nun normale döndüğü bütün süreç boyu) anlık nabız değerleri Suunto ve Gt2 için hemen hemen aynıydı. Gt2 1-2 bpm daha düşük olabiliyordu ama genelde birebir eşitti. Bahsettiğim bu ufak farkı da önemsiz buluyorum.

Tahmin ettiğim gibi bilekten nabız ölçen bir cihaz olmasına rağmen, gerçek değerlerden hiç uzak değil. Oldukça başarılı.

İki cihaz nabız değerlerini otururken ve bilgisayar başındayken de ölçtüm. Hemen hemen aynı olduğunu söyleyebilirim. Herhangi birine kötü/başarısız demek haksızlık olur.

Ancak;

Gt2’nin Gps mesafe ölçümünde yine başarısızlık olduğunu gördüm.
Ambit3 5300 m ölçerken, Gt2 5860 m ölçtü.

Sapma çok fazla.

Kalibrasyon ve ayarlar üzerine biraz da araştırma yaptım ama pek birşey bulamadım. Zamanla değerlerin biraz daha oturacağını, gerçeğe yaklaşacağını söyleyenleri okudum ama bilemiyorum tabi.

Durum takibim ve incelemem devam edecek. Zaman içinde tekrar güncelleme yapacağım.

Huawei Watch Gt 2 güzel, renkli bir oyuncak. Zaten detaylı videolar internette mevcut.

Şimdilik alma amacımı tutturmuş gibi yani nabız ölçümü başarılı görünüyor. Piyasadaki diğer amiral gemisi markalar ve fiyatlarına bakınca daha fazlasını beklemezdim zaten.

Şu an için;

Nabız ölçümü başarılı.
Gps bulma ve kiltlenme hızı başarılı.
Gps mesafe ölçümü -bence- başarısız.
Detay oldukça fazla ama kullanıma alışmayı gerektiriyor.
Pil performansı mükemmel.
Yeni başlayanlar için (mesafe ölçüm sıkıntısı dışında) iyi olabilir
Ancak ciddi amatörler ve müsabık sporcular için tatmin edici bir cihaz olmadığını düşünüyorum.

2 Beğeni

12 tam tur ve 100m (strava verisi), 4.kulvar (430x12 )+100 =5260m eder.Huawei gt2 deki fark bariz, acaba ambit 3 mü eksik diye düşünmüştüm.Sporla sağlıkla kalınız :+1:
Not:Kullanım amacı önemli.HR ve belki uyku düzeni öncelikliyse başka, gps öncelikliyse başka.Çoğu saatte olduğu gibi güncelleme bazen ters tepip batarya süresine negatif etki edebiliyor.

1 Beğeni

Evet, aslında pistin en dışında koşuyorum, her turda mümkün olduğunca uzun mesafe almak ve hızlıların önünde kalabalık yapmamak :sweat_smile: için. Onu da tam olarak ölçmedim aslına bakarsanız. Pist genişiliği nizami de olmayabilir.

1 Beğeni

@fatihboyaci burada çok da kalabalık yapmak istemiyorum ama küçük, yeni bir detayı seninle paylaşmak istedim.

Az önce bisiklet sürüşünden döndüm. Maalesef Suunto nabız bandını takmamıştım.

Sabah yaklaşık 5000 m “yavaş” koşuda, 560 m fazla göstermişti Gt2.

Ortalama hızımın 19 km/h olduğu, 12 km üzeri bu sürüşte ise Gt2 sadece 120 m daha az ölçtü. Ambit3 12.360 m, Gt2 12.240 m.

Hızın bu ölçümlere etkisi oluyor mu (oluyorsa nasıl oluyor) acaba diye düşünüyorum şimdi…

Kalabalık ne demek :+1:Gps hassasiyetiyle ilgili fikir ve deneyimlerini paylaşıyorsun.Akademik stadyum koştuğun yer.En dış kulvar 470m Anıttepede.Akademik stadyumsa en dış kulvarı google mapsten olcecektim ama bilgarca harflerden stadı bulamadım.Orada da 470m ise 470x12 artı 100m 5.7km cıvarı.En doğrusu google mapsden ölçülen bisiklet yolunda 3km kosmak belkide .Yavaş hızlı da mesafe farkı gps olmadığında kolun salınımında ölçüm yaparsa olabilir.Keyifli sporlar :+1:

1 Beğeni

@fatihboyaci saati envanterden çıkardım :sweat_smile: bugün sattım. Biraz uğraştım saatle, denedim ama pek bana göre değildi.

1 Beğeni

En azından denedin, gördün, ölçtün, biçtin.Her saatin artı eksisi var, benim polar ignite de manuel lab yok :slightly_smiling_face: Keyifli sporlar :+1:

1 Beğeni

“Çalmak gibi” bir fiyata ikinci el bir Amazfit Stratos 2 aldım. :sweat_smile: Bakalım, oynamaya devam.Sana da keyifli sporlar, sağlıklı günler. :love_you_gesture:

1 Beğeni