Huawei Watch Gt 2 Pro GPS Bağlantı Sorunu

Arkadaşlar merhaba, bir süredir bu saati kullanıyorum. İlk başlarda dahili GPS özelliği düzgün denebilecek şekilde çalışıyordu. Açık alan aktivitesine ara verdiğim için yeni farkedebiliyorum artık uzunca süre beklesem de telefon desteği olmadan bağlantı kurmuyor. İnternette de net bir cevap bulamadım. Bu konuda bilgisi olan/ dahili GPS kullanabilen var mıdır?

Merhaba,

  1. Saati, telefondaki ugulamayı güncelemeyi
  2. Saatin uygulama üzerinden gps verilerini güncellemrsini (A gps)
  3. "Ürün ve hizmetlerimiz hakkında her türlü bilgi, öneri, görüş ve çözüm taleplerinizi Bize Ulaşın web sitemizden veya 444 79 88 numaralı çağrı merkezimizden iletebilirsiniz. " aramayı deneyebilirsiniz.
    (Benzer bir şikayet var talebi çözüme ulaşmış).

Koşu arşivi saat üzerindeymiş, belki uygulama ile çok eski koşuları silip yer açmak da gerekebilir.

2 Beğeni

Çözüm bulabildiniz mi? Olmadı saati ve uygulamayı sıfırlamayı deneyin bence. İstanbul maratonunda 15K kategorisinin başlamasını beklerken benim saatim de bir ara GPS bulmayı becerememişti. Antrenmanı kapatıp yeniden açınca düzeldi fakat sizinki daha farklı bir sorun anladığım kadarıyla.

1 Beğeni

Cevaplariniz icin tesekkurler, sifirlamanin her versiyonunu denedim ama cozum olmadi. Musteri hizmetleri de ayni cozumleri onermekten baska bir sey yapmadi henuz. Tam bir pismanlik yasatiyorlar sagolsunlar :slight_smile:

1 Beğeni

Garantiniz bitmediyse servise gönderin o halde, bakalım ne sonuç çıkacak? Huawei yine iyi Amazfit’in soru sorabileceğiniz bir sevisi bile yok Türkiyede :slight_smile:

Bir de telefon desteği olmadan bağlantı kurmuyor derken ne kastettiniz? Orayı tam anlayamadım. Direkt telefondan GPS başlatmak gibi bir şey mi? Belki de saatinizin GPS çipi bozulmuştur. Başka marka saatler için bu tarz problemler duymuştum ama Huaweide de gerçekleşmiş olabilir doğal olarak.

Merhabalar,
Bende aynı saati kullanıyorum birkaç kere açık alan koşusu seçeneğini seçtiğimde önce güncelleyin gibi bir uyarı veriyor sonrasında konum bulunuyor açık bir alana geçin uyarısı veriyor. Saatin alt tuşuna bastığınızda beklet ve başla uyarısı çıkıyor direk başla tuşuna basıp başlamayı denediniz mi? Sonrasında telefonla senkronize olduğunda konum vs bilgileri geliyor. Sorununuz tam bu mudur emin değilim ama belki yardımcı olur.

1 Beğeni

Garantiyi kisa bir sureyle kacirmisim maalesef. Yanimda telefon olmadan yalnizca saatle gps aramasinda sonuc getirmiyor yani dahili gps ozelligi calismiyor demek istedim. Muhtemelen gps cipiyle ilgili sorun var dediginiz gibi.

1 Beğeni

Merhaba, maalesef bu kisima gelemiyor. Saatin kendi basina gps bulmasini istiyorum, sanirim biraz daha farkli bir problem bahsettiginiz.

1 Beğeni

Servis çip değişimi yapar mı bilemiyorum. Fakat yine de bir başvurun isterseniz. Bizler de Huaweinin saatlerine ne kadar destek verdiğini görürüz.

Garanti bitiminden sonra bile, ücreti karşılığı ürünü tamir etme sorumluluğu var.Çoğu ürün için neredeyse sıfır ürün parası istense de yapmıyoruz, parça yok vs diyemiyorlar.

Not:Belki güncelleme ile ileride çözülür, çünkü başka kullanıcılarda da olabiliyor:

  1. Saatinizin/bandınızın GPS uydusunu otomatik olarak güncellemek için açık havada antrenmana başlamadan önce saatinizi / kordonunuzu Huawei Health uygulamasına 5 ila 10 dakika bağlı tutun.

  2. Saatinizde GPS konumlandırmayı kullanmak için uydu verileri gereklidir. Uydu verilerinin güncellendiğinden emin olmak için saatinizi en az 1 ila 2 günde bir Huawei Health uygulamasıyla eşleştirin.

  3. Eşleştirmeden önce saatinizi, telefonunuzu ve Huawei Health uygulamasını en son sürümlerine güncelleyin. Telefonunuzun hücresel ve Wi-Fi ağlarının normal şekilde çalıştığından ve eşleştirilmiş saatinizi Huawei Health uygulaması cihaz listesinde bağlı olarak görebildiğinizden emin olun.

  4. Konumlandırma özelliğini geliştirmeye devam edeceğiz, bu nedenle saatinizi / kayışınızı ve Huawei Health uygulamasını düzenli olarak en son sürümlerine güncellemeniz önerilir.

  5. Saatinizin/kordonuzun bulunması biraz zaman alabilir. Cihaza dağılması için zaman tanımak için hala ısınırken saatinizde / kordonunuzda açık havada bir antrenman başlatabilirsiniz.

  6. GPS sinyalleri çevresel faktörlerden kolayca etkilenir. Örneğin, yüksek katlı binalardan gelen sinyal tıkanması, büyük su kütlelerinden sinyal yansıması veya metal nesnelerden kaynaklanan parazit, konumlandırma hızını ve başarı oranını etkileyebilir. Saatinizin / bandınızın egzersiz rotanızı kaydetmek için güçlü bir GPS sinyaline sahip olmasını sağlamak için mümkün olduğunca az engeli olan açık bir alanda egzersiz yapmanız önerilir.

  7. Metal kayışlar GPS konumlandırmasını etkiler. Bu nedenle, dış mekan antrenmanları için floroelastomer veya deri kayış gibi metal olmayan bir kayış kullanmanızı öneririz. Metal bir kayış kullanmak istiyorsanız, EMUI 5.0, HarmonyOS 2.0 veya iOS 9.0 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir telefonda saatinizi / kayışınızı Huawei Health uygulamasıyla eşleştirilmiş ve bağlı tutmanız ve egzersiz rotanızın izlenmesini iyileştirmek için açık hava antrenmanı sırasında telefonunuzu yanınıza almanız önerilir.

  8. Saatinizi/kayışınızı Huawei Health uygulamasıyla eşleştirilmiş ve bağlı tutun. Huawei Health uygulamasında bir açık hava antrenmanına başladığınızda, egzersiz sırasında telefonunuzu yanınıza alın. Telefonunuz, antrenmanınızı bulmak ve izlemek için GPS’ini kullanır ve bu, antrenman rotanızın doğruluğunu artırabilir.

  • EMUI 5.0, HarmonyOS 2.0 veya iOS 9.0 veya üstünü çalıştıran bir telefon kullanın.

-(BU KONTROL EDİLEBİLİR) Huawei Health uygulamasındaki konum iznini Her Zaman olarak ayarlamanız önerilir. Egzersiz yapmaya başlamadan önce saatinizi/kordonunuzu Huawei Health uygulamasıyla eşleştirin ve egzersiz sırasında telefonunuzu da yanınıza alın.

Doğru yasal olarak yedek parça tedarik etmek zorunda oldukları için yapamıyoruz diyemezler fakat dediğiniz gibi neredeyse sıfır ürün parası isteyerek insanları yıldırmaya çalışıyor Türkiyedeki servisler. Huaweinin de akıllı saat ekranlarında ciddi fiyatlar istediğini duymuştum. GPS çipine ne der bilemiyorum. Tabi acaba Türkiyede Garmin, Suunto, Polar gibi firmaların da servisleri nasıl bilemiyorum. Tek bildiğim Amazfit o da kağıt üzerinde bir servis asla çözüm sunmuyor.

Ayrıca dediğiniz gibi yazılımsal olma ihtimali de var. Öncelikle sorunu net tespit etmek lazım sanırım.

1 Beğeni

Onerileriniz icin tesekkurler.

Dün yuruyus esnasinda tekrar denedim ve uzun bir bekleyis sonrasinda GPS baglantisini kurdu. Hicbir spesifik degisiklik yapmadigim halde sinyal almasi ilgincti. Umarim bu dertten komple kurtulmusumdur.

Parca degisimi bakimindan istedikleri paralar gercekten ucuk. O sebeple hic talep etmeyi dusunmedim. Ayrica musteri iletisimi bakimindan zayif bir firmanin bu konuda iyi bir performans sergileyebilecegini de dusunmuyorum.

2 Beğeni

Problemin çözüldüğüne sevindim, geçmiş olsun.

Huawei yine iyi, en azından teknik destek hattı var. Amazfit tam efsanedir o konuda, bir iletişim numarası bile yok.

1 Beğeni