Huawei GT Runner vs Garmin

Merhabalar, Garmin saatini cumartesi günü gidip almaya karar vermişken karşıma gt runner çıktı, özellikleri çok makul duruyor, orta seviye koşu yapan biri için aradaki fiyat farkına garmin hala değer mi yorumlarınızı paylaşabilirseniz çok memnun olurum, iyi forumlar :slight_smile:

1 Beğeni

Vs Garmin (?)

Garminin hangi modeli.Garmin 255 için mesela;

(Polar ignite 3’ü de bence incelemeli-polar pacer pro vs)
Huawei de 10 000 TL üzeri.

GT runner kullanan vardı sanırım forumda?
@KeiAn GT runner vs @muyu Garmin 255 :slight_smile:

2 Beğeni

Garmin in hangi modeli ile karşılaştırıldığı çok önemli. Bir de sizin beklentiniz ne ?
Akııllı bir saat mi yoksa iyi bir koşu saati mi. Amaç koşu saati edinmek ise işi spor saati üretmek olan markalardan (polar,garmin,suunto ) başkasını düşünmem.

5 Beğeni

İyi bir multisport saati ağırlıklı koşu ve trail gibi düşünebiliriz hocam, aradaki 3x 4x fiyat farkına denk midir buradaki performans, fenix 7 mesela örneğin

1 Beğeni

Huawei watch gt runner fenix 5x plus , fenix 6x pro saatlerini kullandım. Sadece bilekten ölçüm yapacaksanız gt runner diğerlerinden daha iyi ölçüm yapıyor. Şarj olarak gt runner 1 haftayı rahat çıkarıyor ama sağlamlık hissi verme kemikli yapıda olma garmin bence 3-4 gömlek üstün. Bende ki garminler 15 güne yakın gidiyor. GPS olarak 2si de tutarlı 5km kosularinda aralarında en fazla 100-200 MT fark oluyordu çoğu zaman o bile olmuyordu. Fakat kalori olarak aralarında baya baya fark oluyordu. Aynı etkinlikte 100 kaloriye yakın fark oluyordu gt runner fazla gösteriyor ama tabi hangisi doğru onu bilemiyorum :slightly_smiling_face: Kullandığı algoritma altyapı vb özelliklerini bilmiyorum açıkçası onla ilgili birşey söyleyemem. Garmin koşu ile ilgili daha fazla özellik gösteriyor ama çok gerekli mi bilmiyorum. Toparlarsam bütçe çok değilse amatör olarak kosulacaksa gt runner işinizi görür üzmez.

2 Beğeni

Hocam karşılaştırdığın iki cihaz arasına dağlar kadar fark var. Eğer senin için gt nin pil ömrü sana sağladığı veriler yeterli ise tabiki fenix 7 ye para vermezsin. Yok eğer gt mi yoksa aynı fiyat aralığında Garmin 245,255 modelleri mi dersen tabi ki Garmin

1 Beğeni

Ben biraz daha kafanızı karıştırayım. Şimdi fiyatları kontrol ettiğimde Gt 4’ün fiyatının Gt Runner’ın yarısı olduğunu görüyorum. Yanlışım olabilir ama bildiğim kadarıyla Gt 4’ün Runner’dan eksik bir yanı olmaması lazım. Hatta daha güncel bir model. Runner stoğu olanlar koşucuları sevdiğinden öpmek istiyor olabilirler. Çünkü Runner Gt4’ten eski, Gt3’ten hemen sonra çıkan bir model bu bağlamda arada bir fiyatlandırması olmalı.

Eğer yeterli diyorsanız bence fazla para harcamaya gerek yok. Benim senaryomda Garmin’in hiç yeri olmadı çünkü telefonla konuşma özelliği yok. Fakat marka algısı, sektör geçmişi gibi düşünüldüğünde Garmin daha yüksekte bir firma. Ben şuan huawei Gt2 kullanıyorum ve memnunum, sonraki saatim de yine Huawei olur sanırım. Zamanla bataryası ölecek, güncelliğini yitirecek bir ürüne fazla para vermek istemediğimden Huawei tarafındayım. Tabi herkesin düşüncesi ve zevkleri farklı.

Özetle sorunun cevabı sizde, benim tavsiyem Huawei düşünüyorsanız biraz daha araştırıp Watch GT4 modeline yönelmeniz. Onun dışında Huawei kullanıcılarının pek kötü yorum yapcağını sanmam. Ama bu asla Garmin kötü bir marka demek değil.

2 Beğeni

2 yıl gt runner kullandıktan sonra, 2 ay önce 265 e geçtim. Garmin koşu için çok çok daha fazla özellik sunuyor. Ayrıca spotify desteği de var. Gt runner kullandığım süre boyunca hiç yazılım güncelleme gelmedi. Garmin in bu konuda da önde olacağı kesin. Huawei nin koşuculardan da bi pasta kapayım düşüncesiyle üretmiş olduğu bir saat. Bence gt runner ın tek avantajı fiyatı bir de çok hafif olması. Gt runner işini görmez mi , görür ama garmin bi başka.

1 Beğeni

Bende gt runner kullanıcısıyım saatten memnunum gps olarak şuana kadar hiç şaşırmadı hava bulutlu kapalı olsa bile hızlı sprint antrenmanları hariç zaten onlarda gps yerine kronometre kullanıyorum nabız ölçüm işinide orta seviye koşucular için gayet iyi joglarda ve intervalde sorun çıkarmıyo hızlı pazar uzunu gidince arada şaşırıyordu bende nabız bandı aldım onunla kullanıyorum.
Koşuyla ilgili her işinizi görüyor. Güncelleme konusunda güncelleme gelmiyor bayadır garmin o konuda daha iyi. Fiyat olarakta sarı siteden ikinci el temiz alınabilir ben öyle aldım baya uyguna geliyor.

1 Beğeni

Çinli firmalar yazılım desteği konusunda çok cimriler dediğiniz gibi. Hazır her iki markayı da deneyimlemiş birini yakalamışken sorayım. Garmin hayatınıza girdikten sonra neler değişti? Biraz anlatabilir misiniz? Söz konusu fiyat farkını vermeye değer mi? Garminin daha iyi olduğu konuda herkes hemfikirdir sanırım. Fakat detaylara bakıldığında durum nasıl? Huawei nerelerde Garmini yakalamış veya geçmiş? Böyle değerlendirmeler pek yok çünkü neredeyse segment farkı diyebileceğimiz bir fark mevcut. Dolayısıyla meseleyi biraz açarsanız sevinirim.

1 Beğeni

buraya kadar arkadaslarin yorumlari tavsiyeleri harika.

gt2, gt runner ve garmin kullanmis biri olarak kendinize birkac soruda cevap vermeniz gerekiyor?

hayatimin buyuk bolumu spor mu?
spor aktivitelerinin takibi icin dunyadaki en genis eko sisteme dahil olmak ister miyim?
bunun icin biraz estetikten, bir şıklıktan, biraz kullanisliliktan vaz gecebilir miyim?

evet ise garmin

degil ise huawei

ikinci soru gt runner mi? eger isin icinde yuzme var olacak ise kesinlikle gt runner degil. cunku uzun sureli ozellikle deniz yuzmelerinde sorun orani yuksek bir saat. hatta huaweinin konusma yani hoparlor mikrofon acikligi olan butun saatlerinde bu risk var. bu riski maalesef yasadim.
ayriva runner ekrani ice cokuntuludur. su durdugunda kalici iz yapabilir yorumu vardi, yapti.

huawei serilerinin hepsi yaklasik ayni ozelikllere sahip. gt runner, gt3 serisinin saati ve gt 3 herhangi bir saat ile herseyi ayni. sadece sporcu musteri kitlesi icin plastik hafif kasa ve genis ekran sunuyor. garmin suunto polar vari bir tarz. ama dayaniklilik yakinlarinda bile degil. ancak gunluk kullanim icinde digerlerinde cok daha estetik ve pil omru uzun. kolunuzda yeri gelince spor, yeri gelince spor ama şık bir saat. huawei nin bu seride en az adette satilan saati. benim veya sizin gibi, gunu de kurtarsin ama spor icinde kullanayim saati.

kullanici olarak yorumum, kullandiktan sonra net soyleyebilirim ki yanlis bir tercih olmus. ayni serinin biraz daha agir olmasini goze alip gt3 ve gt3 prosunu alabilirdim. hersey ayni sadece kasa ve disaridan gorunusu sporcu saati olmamasi. ama kasa ve dayaniklilik olarak gt3 serileri (mefal kayis olmayanlari) daha dayanikli ve daha estetik. runner sporcu saati sevdamin yanlis tercihi oldu yani.

gelelim huawenin yeni gt4 serisine. gt4’un en baz saat gt4 ve fiyati 5500-6000 civari. gt runner a gore cok daha estetik cok daha şık ve gt3 serisinden farkli ten sicakligi olcumu var (cok mu gerekli de ozellik iste). geriye kalan telefon uygulamasi da ayni hersey ayni. ekran cozunurlugu dusuk sanirim ama ben birebir denedim fark hissetmedim. acikcasi runner ile yasadigim sorunlardan sonra min fiyat ilr belki bu saate gecebilirim. gecmeyebilirimde.

nabiz, gps vs bunlars hic girmeyelim. optik nabiz kralinda bile hala stabil degil. gps huawei bi tik onde. ama aralwrinds cok mu fark var, sehirde 3 metre sapma ile kaybolur musunuz? belki trailde gercekten fark yaratiyordur ama trail ayri bir konu.

sonuc olarak, ben haftada 3-5 gun antrenman yapma hedefi olan, kosma yuzme ve bisikleti hedefleyen, bunlarin suresini kaydini tutsun diyen biriyim. rekor hedefim yok illa o eko sidtemde olma hedefim yok. hayatin geri kalaninda bana saatlik yapsin kolumda şık bir aksesuar olsun niyetinde olan biriyim. garmin ve diger spor saatlerine saygi duyuyorum ama benim hayat-spor dengemde onceligim simdilik maalesef spor saatleri olmayacak.

umarim bir kullanici olarak size ve bu soruyu soranlara faydali olur…

soyle bir benzetme yapsam cok hatali olmaz sanirim. umarim tartismaya yol acmaz :blush:

garmin suunto polar vs off road araclar gibi. arazide size herseyi sunar. konfor estetik kaygisi yoktur ama arazinin butun ihtiyaclarina cevap verir. off roadcilar sizi bu arac ile gordugunde yadsimaz. ama sehir icinde gezerken de cok estetik degildir. ana amaci arazidir.

huawei sehir ici suv gibidir. sanki bir off road gibidir ama konfor estetik herseyden biraz sunar. arazide elinden gelen herseyi yapar ama saf kan bir arazi araci degildir. ana amaci genele hitap etmektir, belirli bir kitleye degil.

6 Beğeni

Huawei garmin i yakaladığı bence tek nokta (geçtiği de olabilir) gps hassasiyeti. Sanırım 2 uydu dan veri aldığı için. Bir de yoğun kullanımda pili daha uzun dayanıyor. gt runner kullanırken antreman sırasında saatin koşu uyarılarını bir türlü iptal edememiştim mesala. Sürekli müziği keserek 30 sn de bir bana hızlı koşuyon yavaş koşuyon diye beni delirtiyordu. Koşu planlamasında kesinlikle garmin çok daha iyi. Garmin in bir de hrv değerini vermesi de bence çok önemli ; gt runner da bu zaten yok. Garmin kullanıcıyı daha disipline sokuyor. Bi süre sonra saati antrenörün gibi görmeye başlıyorsun. Gt runner da kesinlikle iş görür ama ben aldığımda 3500tl civarında almıştım. Şu an 11500TL gibi rakamlar var. Bence o fiyata alınmaz.

2 Beğeni

Uyarınızla bir gt runner fiyatı ne olmuş diye bakayım dedim abooo. Huawei elinde stok az olunca böyle absürt fiyatlar çekebiliyor sıfır alınacaksa bu fiyata gt runner değil huaweinin diğer modelleri alınır gt4 ve gt3 pro alınır. Gt runner kullanıcısı olarak saatimden gayet memnun ama garmin kullanmadığım için kıyaslama yapamam. Garmin, Polar yada suunto kullanmayarak acaba bir şey mi kaçırıyorum düşüncesi geliyor ama nabız ve mesafeyi doğru ölçüyor daha fazla bir beklentim zaten yok.

@Ulcuran gt2 runner diye yazmış kullandığı yada gt2 dir yada gt runner’dir. İkisi farklı saatler gt2 runner diye bir şey yok.

1 Beğeni

Evet 2. yorumumda yanlış yazmışım. Düzelttim.

1 Beğeni

uuu ciddi ciddi 4000-5000 liralik saat 11 bin olmus. aynen satis stratejisi. gt3 leri fiyatinida arttirdilar ki gt4 versiyonlari satilsin diye.

bu fiyati kesinlikle hak eden bir saat olmadigini soyleyebilirim. gt4 cok daha mantikli.

ama ikinci el sitelerde runner 3000-4000 civarina alinabilir ki bence ederi o kadar bile degil.

2 Beğeni

Açıkçası 11 bin gibi rakamlara huawei saat almaktansa 2. el bir garmin saat aynı fiyat bandında çok daha mantıklı bence. Tabi ihtiyaçlarınıza göre de değişebilir ama genel olarak hem spor saati olarak hem de kalite anlamında çok daha üstte garmin. O fiyatlara da gayet iyi forerunner/instinct/fenix serilerinden saatler var.
Derseniz ki 2. el huawei alacağım onun daha mantıklı bir fiyat aralığı olabilir ama sıfırı o kadar para etmez. Garmin (veya suunto, coros, vs.) daha doğru tercih olur o fiyatlarda

2 Beğeni

Ben Samsung Galaxy Watch 2 ile basladim. Boyle saatler ile baslarken hersey guzel geliyor ama bu saatleri kullananlarin garmin vb kosu saati kullanmadan yorum yapmasi bence zor.Ne zaman ki 245 aldim, Samsung’un bi aktivite saati oldugunu anladim. 245 sonrasi 255 e terfi bile kendi icinde konfor sagliyor(dual gps, pil suresi, hrv, antrenman onerileri vs)

3 Beğeni

Öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkürler. Her iki markayı da deneyimlemiş birinden yorum dinleyebilmek bizim için önemli. Fakat şurayı düzelteyim. Huawei’nin resmi sitesine girip baktığımda GT Runner’ın satışta olmadığını görüyorum. Yani fiyatı yükselten Huawei değil, memleketimin ülkesini, müşterisini, vatanını seven spora destek olan satıcıları. Onlar olmasaydı da Huawei’nin eline düşsek ne yapardık, nasıl 6500 lira öderdik GT Runner’a

1 Beğeni

Yurtdışındaki web sitelerine baktığımızda orada da durum aynı gt runner gereksiz bir değerlenme yaşamış.

2 Beğeni