Merhabalar öncelikle günaydın efendim. Uzun zamandır sitede aktif olamıyordum çünkü spora derse beslenmeye önem göstermeye çalışıyordum bu yüzden pek aktif olamadım. Yaklaşık 20-21 gün önce yine bir koşu antrenmanına gitmiştim sprint atacaktım. Isınmamı yeterince yaptığımı düşünmüştüm fakat olanlar oldu. Tam koşuya başlar başlamaz bir anda ses geldi ve sağ ayağımın üstüne basamaz ve kolay kolay hareket ettiremez oldum. Bu durum yaşandığında babamı aradım fakat babam hastaneye gitmenin gereksiz olduğunu ve eve geçmem gerektiğini evde dinlenirsem geçeceğini söyledi. Zar zor eve geçtikten sonra evde belli süre neredeyse yürüyemedim bile. Yaklaşık olarak 4 ila 5 gün geçtikten sonra ağrım baya azalmıştı bende iyileşti mi acaba diye bir test etmek istedim ve biraz koşmak istedim. Fakat koşmaya başlar başlamaz bir anda ağrı tekrar nüksetti. Babama durumdan bahsedince uzun süre dinlenmem gerektiğini söyledi fakat beklediğim dinlendiğim birşey yapmadığım her gün benim aleyhime işliyordu. Hastaneye gittiğimde babam beni ortopedi bölümü aşırı derecede kalabalık olduğundan ftr’ ye gönderdi. Doktora durumu anlattım sonra ilaç krem vesaire yazıldı. Bütün ilaçları ve kremi düzgün kullandım yaklaşık 12 gün civarı tekrar ağrılarım neredeyse yok gibiydi iyi gelmişti ama ilacım 7 Günde bitti kullandığım ilaçlar su şekildeydi naprosyn - magnezyum hapı - mide koruyucu protech ve fastjel diye bir krem verdi fakat dediğim gibi 7. Günde bittiğinden ağrılarım eskisine nazaran az fakat hâlâ hissediliyordu. Ben nolur nolmaz diye ortopediye randevu almıştım bugün gittiğimde doktor röntgen istedi ve röntgen çekildikten sonra tekrar sonucu görmeye gittim doktor bana hamstring kasında 2. Dereceden yırtık var dedi belli süre sağ ayağında stres yaratacak aktivitelerden uzak durmam gerektiğini ve kinezyo bandı kullanmamın benim yararıma olacağını söyledi. Bu durum yaşandığından beri kendimi eksik,yetersiz ve ya ben iyileşene kadar hantallaşırsam mülakatlarda ne yapacağım diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi. Abilerim ablalarım önerileriniz vesaire var mıdır ya da tavsiye evde esneme egzersizleri bile yapmaya korkar oldum bir an önce iyileşmesini istiyorum fakat daha da üstüne giderek kötü etmekte istemem. Şimdiden destek olan herkese çok teşekkür ederim. İyi günleriniz olsun efendim
İki kere başıma geldi. İlki 20li yaslarda halı sahada diğeri düzenli koşmaya başladıktan sonra, 48 yaşında, ısınmadan sprint denemesinde. İkisi de olay anında bıçak saplanmış gibi acı verici idi. Ne olduğunu bilmiyorum. İkisinde de birşeyler kopmuş gibi hissettim ve ses duydum veya ses duyduğumu sandım. İkisinde de doktora gitmedim, 2 hafta topalladim. 3-4 hafta kadar futbol ve koşmak adına hiçbir şey yap(a)madim. Ama 3-4 haftanın sonunda kendiliğinden geçti.
Yanliz ilki, 40li yaşlarda düzenli koşmaya başlayana kadar, zorladığım zamanlar, uzunca bir sure kendini hatırlattı. Düzenli koşmaya başladıktan sonra tamamen geçti. İkincisi düzenli koşu dönemi icinde, acemice yaptığım bir denemede oldu ama 3-4 hafta içinde etkileri geçtikten sonra bir daha kendini hatirlatmadi. (7 yıl geçti üstünden).
Size önerim, en az 1 ay zorlamayın. Acele etmeyjn, 1 ayın sonunda dikkatli bir şekilde, kendinizi deneyerek kontrollü başlayın. İyileşme için kaslarınıza fırsat verin.
Sevgili kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Sanırım bir sınav arefesindesin. Ne olursa olsun kesinlikle koşma ve çok iyi dinlendir. Bu süreçte formunu korumak için almış olduğun kalori miktarını yaptığın antremanlarda yaktığın oranda azalt. koşu yalnızca bacakla yapılan bir spor değil. Koşamadığın süreçte core bölgeni güçlendirecek hareketler yapabilirsin.
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim efendim mecburi olarak böyle devam edeceğim.