2024 BIG NEWS! We’re happy to announce that, as of today, the MDS and HMDS organizations are merging to become one big family: the MARATHON DES SABLES’ family.
In 2024, the events will adopt new denominations.
The MARATHON DES SABLES Morocco, which celebrates its 38th edition in 2024, will become “MARATHON DES SABLES, The Legendary”.
The HMDS editions will become “MARATHON DES SABLES”, including in 2024, the MARATHON DES SABLES Namibia, Cappadocia, Fuerteventura, Morocco, Jordan, Egypt, and Peru.
The concept of the events will not change.
MARATHON DES SABLES, The Legendary, will remain the mythical 240km, 5-stage race in the Sahara, the ultimate adventure for any passionate runner.
MARATHON DES SABLES’ events, whatever the destination, will keep their different formats (120, 100 or 70km in 3 stages), and will continue to take you on timeless adventure through the world’s most beautiful deserts.
PS: Registrations for Namibia and Cappadocia will open at the end of October. The official date will be announced in the next few days.
*Some destinations are still work in progress, and pending permits and government authorizations.
Bu markanın ülkemize gelmesi önemli. İlkin günahı olmaz. Türkiyede’ki partnerlerini iyi seçmişler. Isınma turundan sonra seneye çok daha fazlaTürk sporcuları entegre edecek formülü geliştireceklerdir. Bu yıl yarışabilen bu engelleri aşıp kayıt olabilen tüm sporculara başarılar dilerim.
2150 Euro nedir! diye baktım, 3 gece bivak, çadır, + 3 gece otel konaklaması var. Tamamen turizm kokuyor. Yurtdışından gelenler tercih etmek isteyebilir. Ki etmişler de zaten. Kayıtlar full. Son koşudan sonra 2 gece daha konaklama. Turistik faaliyetler için değerlendirilebilir.
Ama…
Bizim Kapadokya Ultra Trail var iken, istersen akşamından gidip, tek gece kendi seçtiğin yöntemle konaklayıp finişten hemen sonra dönebilecek iken, Türkiye’de yaşayan hangi koşucu MDS kapadokya koşar ki. Yarış bitecek 2 gün daha orada kalacağım. Neden ? Zaten her yıl gidip görme imkanımız var.
Grup Turizm etkinliği, “insanları ağırlayalım, getirmişken biraz da kosturalım” demiş MDS’ciler. Eğer koşu etkinliği olsaydı 2150 değil 215 Euro olurdu. Kim ne zaman gelecek, ne zaman dönecek, nerde konaklayacak kendi karar verirdi. MDS koşan insanlar, koştukları parkurun rekorunu kırdıkları zaman “ben bu parkurda en iyiyim” demesinler. “Parası yetenler içinde ben en iyiyim desinler”.
Türkiye’den koşan bildiklerim var. 2150 Euro herkes için aynı anlamı ifade etmeyebilir. Sizin üzerinize uzun uzun yazdığınız bu gerekçeler, bir başkası için “AA çok güzel, konaklamalı iyi bir organizasyon, katılayım” diye 1 saniyede çıkabilir.
Aynı şekilde biz Kapadokya 2000 lira üstü katılım ve bir sürü ek ücreti ödemeyi düşünebiliriz. Bir başkası için ise bu asla ödemeye kıyamayacağı bir mebla olabilir.
Bu da @spinodal ın dediğine getiriyor. Her yarış o yarışa para ve zaman ayırabilen ve bu şartlarda o yarışı seçen küçük bir azınlık arasında gerçekleşiyor. Bu yarışlardan “en iyi” gibi yüce sıfatları çıkaran, gaza getiren bizleriz. Kürsü güzel bir şey, keyif de veriyor ama böyle yüce sıfatların peşine düşmek için koşuya para ödeyen değil de, koşması için para ödenen kesimde olmak gerekiyor.
@spinodal , @ggg tamamen haklısınız. Benim maliyetini karşılayabileceğim bir koşunun maliyetini bir başkasının karşılayamayabileceğinin farkındayım. En iyi benim diyememenin maliyetten başka nedenleri olabileceğinin de farkındayım. Örneğin Nice insanlar kendisinin farkında değil, bir kaç ay koşsa kursulerden inmez.
Ben ilk kez konaklamayı maliyete dahil eden bir ‘koşu organizasyonu’ gördüm. tepkim buna. Konaklama dahil olmasa 2150 Euro üzerinde durmazdim. Organizasyon istediği fiyatı biçer derdim. Ama böyle bu iş spor değil turizm oluyor.