Günlük 10 Km jog için ayakkabı tavsiyesi

Selamlar, bir move2earn projesi sayesinde 2 yıldır düzenli olarak günlük 10 km tempolu (jogger) yürüyorum. Genelde Decathlon’dan aldığım ayakkabıları kullanıyordum ancak topuk kısmından çabuk yıpranıyor ve topuğumu ve tabanımı çok rahat ettirmiyorlar ve ben artık ayağım daha rahat etsin istiyorum. Asics gel kayanolar 8,5 k görünüyo o kadar bütçem yok maalesef. O yüzden biraz forumda önceki başlıkları da inceleyerek bazı modelleri not aldım, 3k’ya kadar olan ayakkabılara göz attım.

Öncelik sırası olmaksızın;
-Reebok Floatride 4,
-Reebok Floatride Energy 5,
-Mizuno Enerzy Runnerz,
-Asics Gel Excite 10,
-Asics Jolt 4,
-Merrell Fly Strike gibi ayakkabılarla karşılaştım.

Koşucu olarak benden kat be kat daha tecrübeli olan sizler yukarıdakilerden hangilerini önerirsiniz ya da daha farklı bir öneriniz varsa bütçem dahilinde tüm fikirlere açığım, önceliğim konfor. Şimdiden teşekkürler.

Koşunun mekaniği yürüyüşe göre değişiktir.
Ayak tabanına gelecek darbe miktarı çok daha yükselecektir.
Bu yüzden bol yastıklamalı bir model ile koşuya geçmenizi tavsiye ediyorum.
Bu fiyat aralığında Skechers GO RUN ELEVATE gibi bir model ihtiyacınızı görecektir.

1 Beğeni

Çok sağolun İsmail Bey bugün gidip deneyeceğim

2 Beğeni

Skechers Go Run’u gidip denedim, çok rahat bir ayakkabı ama yürüyüşten ziyade rahat ve konforlu olarak işe gidip gelirken ve işte giyeceğim bunu, ayrıca tarzı da hoş.

Haricen Reebok Floatride Energy 5 içinde ayağım hiç rahat etmedi ve Asics Excite 10 çok rahattı, Mizuno deneme fırsatım olmadı.

1 Beğeni