Merhaba,
Bu 2 saat arasında kaldım sizce ne tercih etmeliyim? Ya da ağırlıklı koşu/triatlon için tavsiye edebileceğiniz bu bütçelerde bir saat var mıdır?
Merhaba,
Bu 2 saat arasında kaldım sizce ne tercih etmeliyim? Ya da ağırlıklı koşu/triatlon için tavsiye edebileceğiniz bu bütçelerde bir saat var mıdır?
Fenix al geç arkana bakma
2019da çıkmış bir saat sizce 2. el almaya hala değer mi? ve bileklerim ince ama coros 46mm fenix 47mm çok fark yok. Koşu için 40gram ağır olması bir etki yaratır mı?
Coros teknolojik olarak ileri ya da geri diyebilir miyiz? Baya araştırdım ama hala kafamda soru işaretleri var.
sen kafandaki soruları yaz, daha net cevaplar verebiliriz? ama şunu başta yazayım; 40gram lık ağırlık farkını koşuda hissedecek insana bizlerden gelecek tavsiyeler naçizane kalır
.
mesela fiyatları hangi aralıkta? ve ilk olarak gönlünden geçen hangisi?
İnternette çok ağır olduğuna dair bilgi gördüm ama ben o ağırlık farkının çok etki edeceğini düşünmüyorum aynı zamanda hissedeceğimi de düşünmüyorum. Her bilgi benim için değerli o yüzden.
İkisini de 8000e alacağım. gps900 açılmamış kutu , fenix 2. el.
Bileğim ince ancak baktığım tüm modeller 46-47mm bandında.
Ya da 15999TL ye Watch GT 6 Pro.
Kararsızlıklar içindeyim bilgili abilerimin fikrine ihtiyacım var daha önce bu şekilde bir saat kullanmadım.
simdi bir kac detay var belki gozunden kacmistir, eleme listesine ben olsam onları ekler ve kiyaslamada onlarıda kullanirim.
-türkçe dil desteginin senin icin onemi.
-saatin gpx veya benzeri rotayi sana sunarken ekranda bilindik bir navigasyon ekranı gibi topolojik harita detaylarini verip vermemesi kriteri. her akilli saat markasi maalesef bu detayı sunmuyor ve bazen rota olarak sadece siyah ekran üzerinde çizgiyi takip ediyorsun. bu kimileri icin onemli bir detay degil ama ben seviyorum.
-saatin harici bluetooth muzik dinletmesi. ornegin benim saatime spotify listemden muzik atiyorum ve kosarken yanimda telefon taşımadan dinliyorum. fakat diger markalarda bunu her zaman yapamiyorsun.
-gelecekte nabiz bandi kullanmak istediginde alacagin nabiz bandinin saat ile uyumlu olmasi.
-pil kullanim suresi. burada sifir saatin pil verimliligi fazla olabilir, alacagin 2. el saatin temizligi kadar pil durumuda onemli.
-sifir urun her zaman daha cezbedicidir, ikinci el saatli bomba. ozellikle tanimadigin kisilerde almak biraz risk. (piril piril genclerimizin spor icin saat almasi bu kadar zor olmamali, bu durumlar insani uzuyor)
-bir farkli bakis da şu olabilir; garmin, polar, coros falan gibi esas gayesi spor olan saatler yerine kullandigin telefon ile ayni eko sistemde ve daha bilindik sifir akilli saatler alip ilk alisma evresini onunla aşıp sonta daha profesyonel bir saat almak. ben de apple watch ile baslanistim fakat asla kapsamli spora uygun degil. genelde android cihazlarin saatleri pil suresinide dikkate alindiginda kullanisli oluyor, tipleri de guzel.
yani boyle değişkenler barindiran bir konu, bilmem belki kafani daha da cok karistirdim ama madem arastiriyorsun ve para vereceksin bunlarda bence onemli detaylar ![]()
(yaniti telefon ile yazdim, biraz yazim hatam olabilir kusura bakma)
Çok teşekkürler abi güzel cevabın için.
Müzik özelliği evet güzel bir özellik corosta yok. watch gt ve garminde var.
Navigasyon ve spor odaklı olduğu için muhtemelen belirttiğin harita bazlı özellikler en iyi garmindedir.
Nabız bandı uyumluluğu hepsinde var.
Ama benim aklımda hep 2. el ürüne bir şey olursa ne yapacağım konusu var. Daha önce deneyimlemedim o yüzden aklım bulanık. Watch gt 6 pro da bütçeyi zorlayacak baya.
Coros ise açılmamış kutu ancak onun da yüksek ihtimal garantisi yok trde.
Garmin 2. el zaten garantisi kalmamıştır.
Bilmiyorum bir çıkmazdayım ne yapmalıyım acaba…
bu arada belki haberin yoktur ama bahsettigin coros’u decathlon turkiye satiyor ve fiyatı 12.000₺ yani tabii 4.000₺ fark seni ne kadar etkiler bilemem ama ben bu farki goze alir gider sifir faturali ve taksitle alirim. hem nakit para cebimde kalir hem sifir ve garantili urun almis olurum. eger coros’un ozellikleri senin icin uygunsa. ben maddi detaydan yaptim bu yorumu.
8000 ₺ ye Fenix 6pro??? Bence o saatin ekmeği yenmiştir. Uzak dur derim
10500TL ye normalde. O fiyatta uygun mu? Uzak durmamda fayda var o halde.
İş görür olanları 12/15 bin bandında oluyor.
Tanıdık birinden ve elden teslim olacaksa denenebilir. Vidalarını kontrol edin saat tamir gördüyse oradan alayabilirsiniz. Tek tek tuş fonksiyonlarını kontrol edin.
Ama şöyle bir durumda var Koşu hedefleriniz sizin saat tercinizide belirler. Patikalarda koşacak. Antrenman planlarına uyacak. Veri analizlerine göre gelişiminizi takip edecekseniz Garminden şaşmayınız. Garmin Direkt Olarak Sporculara Hitap eden Bir Saat
Versus | Her şeyi karşılaştır Bu siteyide düşündüğünüz saatleri kıyaslamak içinde kullanabilirsiniz
@Mertau bak böyle ihtimaller de var. ayrıca saatin son sahibi olma ihtimalin de yüksek. fiyatı düşürebildiğin kadar düşür, bence rakibin yoktur biraz daha pazarlık ile bahsettiğin fiyatın altına garmin almak denenebilecek bir kumar.