Garmin Venu GPS bulma sorunu

Merhaba. 2 yıldır sorunsuz kullandığın Garmin Venu saatim ile 3 gündür gps bulmada sorun yaşıyorum. İlk gün koşuya başlamadan gps bulma işlemi neredeyse 5dk sürdü. Antrenmanım kısa olduğu için sonrasında her hangi bir problem olmadı. İkinci gün uzun antrenmanda yine gps i bulması 5dk sürdü ve bitişe 3km kala gps kopmuş ve haritayı orada sonlandırmış. Bugün ise gpsi hiç bir şekilde bulamıyor.
Garmin saati ile böyle bir sorun yaşayan oldumu diye başlıklarda taradım ama sanırım bulamadım. Garantiside bittiği için ve hedef yarışlarıma haftalar varken bu durum biraz can sıkıcı oldu. Önerisi olan var mı acaba?

Bu sorunlar aynı konumda mı oldu yoksa 3 sorunlu gün farklı mekanlarda mı oldu? Bazen jammer veya yüksek binalar veya yoğun wifi vs neden olabilir.Asistan gps’i güncel tutmak, gps glonass galileo seçeneklerinde değişiklik denenebilir.

1 Beğeni

Aynı yerde oldu. Hatta neredeyse hergün açtığım yerde. Galileo ve Glonass seçenekleri arasında geçiş yaptım yine aynı durum. Gpsi bekle uyarısının altında dolamayan çubuk.

1 Beğeni

Farklı bir yer denemelisin,oradaki gps tepkisi bir sonuç çıkarmaya yardımcı olur,evin cam kenarından bile gps bulabilir denemek için.(farklı yerde benzer sorun varsa gps mode dışında soft reset,asistan gps güncellenmesi vs denenebilir).

Tamamdır. Farklı noktada da yine bulmadı. Reset ya da güncelleme işlemlerine bakacağım. Teşekkürler

1 Beğeni

Cpe kısmına bakmak, reset edilirken tüm ayarlara kadar reset edilmeyle ilgili şeyler de yazmakta

2 Beğeni

Az önce saatimin telefon senkronizasyon kurulumunu yeniledim. Sonra bahçeye çıkıp etkinlik başlattım. Sonuç başarılı gibi görünüyor. Yarın antremanda tekrar deneyeceğim. Çok teşekkürler @fatihboyaci

2 Beğeni

Deneme yaptınız mı acaba Umarım sizi memnun edecek bir sonuç ortaya çıkar

1 Beğeni

Aynen yaptım. Senkronizasyonu aksatmamak lazım kanımca. Zira pistte bile daha kararlı gps verisi aldım

3 Beğeni

Senkronizasyon yapılmadığında saatte uydu konumları ile ilgili hiçbir veri olmadığı için tüm veriyi uydulardan indirmesi yarım saate sürebiliyor. Uyduya sabitlenme daha erken olsa da zaman alıyor yine.

Bazen ise konum verisi saatte bulunuyor ama eski verinin hesaplanıp güncel saate göre değerlerin bulunması gerekiyor. Bu da bu saatlerde denk gelmedim ama eskiden telefonlarda normalden bile uzun sürüyordu. Bundan dolayı GPS önbelleğini sıfırlayarak veriyi silip sıfırdan veri toplatıyorduk.

1 Beğeni