Garmin Saat Tavsiye ( Fenix 7, 6 vs )

Merhabalar, bir sene kadar önce burayı da okuyarak Garmin 245 music beyaz saat aldım. 1 sene kullandım. Geçen hafta saat garantiden değişti. Hatta foruma da ilan açmak istiyorum, saati satıp 255 almayı düşünürken Fenix serisine baktım. Fenix 7 Sapphire Solar 900€ civarında. Bu saatin birkaç videosunu izledim. Alma gibi bir düşüncem var. Yurt dışından alabilirim. Kullanma amacım, haftada 2 gün koşu, bisiklet ve yüzme. Bir de bu tracking back özelliğini beğendim. Bisikletle çizdiğim bir rotada beni eve getirecekse çok kullanışlı olur. Keza trekking için de öyle. Yüzme performansımı geliştirmem için de faydası olabilir sanıyorum. Orada eksiklerim var çünkü. Pro bir sporcu değilim :slight_smile: ama yolun yarısını geçtikten sonra sporu hayatımın bir parçası yaptım. Ömürlük ve geleceğe dönük iyi bir saat alayım istiyorum. Hem spor/outdoor hem de iş yerinde kullanım amacıyla bu saat hakkında düşünceniz ne olur veya muadili başka bir model?
Teşekkürler.

1 Beğeni

Bende forerunner 645 ten yeni fenix 6 pro ya geçtim. Fenix serisine yeni olduğum için çok birşey demesem daha iyi olur. Ama tek söyleyebileceğim feniz serisi ciddi ağır geldi bana. İmkan varsa (arkadaş, eş dost) bir şekilde kolunuza takın deneyin. Yeni enduro 2 modeli çıktı. Onu da incelemenizi öneririm. Benim çok dikkatimi çekti.

3 Beğeni

Teşekkür ederim. Benim bileklerim ince, tek endişem de o zaten. Bileğimde çok kaba ve rahatsız edici dursun istemiyorum. Bu sebeple aslında tereddüt ediyorum. En iyisi belki dediğiniz gibi denemek. Enduro 2 modeline bakacağım, tekrar teşekkürler.

2 Beğeni

Enduro modelide büyük biraz. 6x-7x kadar. Biraz hantal olabilir.

3 Beğeni

Özellikle 5X, 6X, 7X gibi saatler biraz büyüktür ve ince bileklerde çok sallanırlar ve pek rahat değillerdir. Benim gibi dev ekran zevkiniz yoksa düz 6 ya da 7 ya da küçük boy S modellerini terch edin. Ha onlarda batarya ömrü de biraz daha az oluyor ama ciddi ultralar yapmıyorsanız sıkıntı olmaz büyük ihtimalle.

2 Beğeni

Öncelikle teşekkür ederim. X modeller sapphire cam diye baktım aslında. Daha dayanıklı olur diye düşündüm. Ama dediğiniz gibi bilekte rahatsız ederse de kullanamam. 7 modeline de baktım. X ile en büyük farkı sapphire cam idi sanırım. Aslında forerunner 255 alırım diye bakarken 7 'ye bakmaya başladım. Fiziksel olarak deneyebileceğim bir mağaza bulursam önce deneyip ona göre karar vermek daha doğru olacak sanırım çünkü bileklerim ince. Ayrıca dediğiniz gibi ultra koşular zaten yapma düşüncem yok. En fazla yarı maraton olur. Tekrar teşekkür ederim.

1 Beğeni

X’lerin hepsi safir değil hocam. 6 ve 7 serilerinde safir olanlar vurgulanıyor. 5X safirdi.

Camdan önce çerçeveye olan oluyor hocam. Önce çerçeve çarpıyor çünkü bir yere. Camın kırılması da sert bir darbe gerektirir ki safirin de ondan kurtulabileceği şüpheli.

1 Beğeni

Şimdi tekrar baktım, doğru diyorsunuz 7 serisinde de safir varmış, illa ki 7x almaya gerek yok öyleyse. Bu durumda 7 de alınabilir. Tavsiyeler için teşekkür ederim çok sağolun.

1 Beğeni

Epix Gen 2 de bakmanızı öneririm. Amoled ekran çok parlak ve güzel görünüyor.

1 Beğeni

Baytekin’in İstanbul’daki yerinde deneme yapabiliyorsunuz sanırım. Her cihaz belki yoktur da genel olarak düz seri, S ve X model cihazlar standart ölçülerde zaten.
Ekran büyük olduğu için X tercih ediyorum ve memnunum. Ama bileğim ince benim de ve daha ufak bir model daha iyi oturur muhtemelen. Forerunner serisinin 9xx modelleri de iyi oluyor ve hemen hemen Fenix özelliklerine sahipler. İleride onu da düşünebilirim. Ya da fiyatlara bakaraktan Instinct’e sonra da bir bilekliğe doğru da olabilir bu evrim… :smiley:

1 Beğeni

Teşekkür ederim aslında forerunner 245 music den memnundum. 255 almak için araştırmaya başlayınca fenix 7 lere bakarken buldum kendimi :slight_smile: bilekler ince olunca büyük saatler de rahatsız ediyor. Amacım fenix 7 almak ama onu almazsam sanırım forerunner 255 alırım diye düşüyorum. Emin de değilim aslında ama bakacağız artık.