Garmin saat ile kullanmak üzere nabız bandı önerisi

Merhaba. Ben bir buçuk yıldır tempolu yürüş, jogging ve ara sıra da koşuya çıkan biri olarak koşuyu daha düzenli ve kendimi geliştirecek biçimde yapmaya başlamak için niyetlendim. Garmin Forerunner 255 Music model bir saat kullanıyorum ve kalp hızı ölçümünün ne kadar iyi olduğundan pek emin olamıyorum. Bütçemi sarsmayacak bir nabız bandı almak istiyorum (üç bin lira civarılarında bir bütçe) ama öneriye ihtiyacım var. Garmin’in kendi HRM Dual bandını alacaktım fakat çok çelişkili yorumlara rastladığım için emin olamadım. Kullananların önerip önermediğini duymak isterim.

1 Beğeni

Garmin HRM Dual Gayet iş Görür ki. Şahsen Ben Sekiz Yıllık Garmin HRM Ant+ Kullanıyorum. Yorumlara Takılmayın Bence

4 Beğeni

Bende nabiz bandi alacagim.coros nabiz bandinida oneriyorlar.garmin 245 music saatle eslesiyor mu acaba?bilenler ya da kullananlar cevaplarsa sevinirim

Selamlar, Cevremde cok sayidaki ultra maraton kosan arkadaslarimla bu konu hakkinda zamaninda konustugumda ortak gorus “saatin hangi marka ise gogus bandini o marka sec” olmustu. Ben Suunto saat kullandigim icin Suunto gogus bandi kullaniyorum, memnunum. Arkadaslarim %90 oraninda Garmin kullanicisi ve gogus bandi olarak Garmin kullaniyolar, istatiksel bilgi olmasi amaciyla yaziyorum, YTD

7 Beğeni

Ben Garmin FR165 ile Coros HR kullanıyorum. Ama aklınızda olsun bağlantı bluetooth üzerinden. Aktivite dışı kullanım istiyorsanız saatin bağlantı özelliklerine dikkat edin(bazı modeller sadece Ant+ istiyor). Ben sadece aktivite sırasında kullanıyorum. Koşuyu başlatırken hemen tanıyor. Şu ana kadar kopma vs. gibi bir sorun yaşamadım. Coros’un açma kapama tuşu yok. Sensör ile teması kesince otomatik kapanıyor. Göğüs bandı ile emaneten bir kere koşma şansım oldu. O yüzden ikisini kıyaslayamam.

2 Beğeni

@Gundogdu84 Garmin Fenix 7 ile sorunsuz kullanıyorum. Koşu Dinamikleri’ni verebiliyor. Şarj %20’nin altına indiğinde saat bana önceden uyarı da veriyor.

4 Beğeni

3 yıldır koşu ve bisiklette sorunsuz kullanıyorum. Tek kusuru, elektrotların biri banttan ayrılmaya başladı, ucu kalkmıştı. Onu da yapıştırıcı kullanarak yapıştırdım, şimdi sorunsuz çalışıyor.

3 Beğeni

teşekkür ederim hocam

Benim de önceliğim oydu, teşekkür ederim yanıt için

Meehaba fenix 6 pro ile polar h10 kullanıyorum. Sorunsuz eşleşiyorlar ve şimdilik tutarsız grafikler almadım. Tavsiye ederim. Ancak garmin marka bir nabız bandı uygulamada size birkaç ekstra veri daha sunuyor. Ben hiç eksikliğini hissetmedim

4 Beğeni

SErdem Ekstra ne gibi veriler veriyor?

Merhabalar,

Suunto Peak 9 ile Polar H10 kullanıyorum ve çok memnunum. Garmin’in kendi nabız bantlarında kayış ile sensör birbiriyle tümleşik olarak üretilmiş. Uzun vadede kayışın deformasyona uğrayacağını düşünürsek Polar H10 gibi kayış ve sensör kısmı birbirinden ayrılabilen / değiştirilebilen modelleri tercih etmek daha mantıklı. Polar H10’un kayış kısmı çok konforlu, sürtünmeye bağlı herhangi bir aşındırma vs. yapmıyor, sonuçları ise medikal holter cihazlarına yakın (%99,6) tutarlılıkta.

Polar H10 Nabız Bandı Hassasiyeti Hk.

2 Beğeni

(Garmin HRM-Pro™ Plus | Heart Rate Monitor
Koşu dinamikleri:
HRM-Pro Plus, formunuzu geliştirmenize yardımcı olmak ve uyumlu Garmin saatinizde koşu gücünü etkinleştirmek için dikey salınım, yerle temas süresi, adım uzunluğu, dikey oran ve daha fazlası gibi koşu dinamiklerini yakalar.)

Hem orijinal hem uyumlu kayışı bulmak kolay.Polar h7 için Polar pro kayış almıştım, yani 3-5 yıl sonraki farklı kayışta bile uyumlu olabiliyor.

2 Beğeni

Okuduğum kadarıyla kullanıcıların da Garmin HRM Dual modeli için en çok şikayet ettiği husus kayışın kayması, konforlu olmaması vb. nedenlerdi.
Polar H10’u daha cidddi düşüneyim hocam, teşekkür ederim.

2 Beğeni