Garmin runfire salt lake 21K ilk defa

Herkese Selamlar

Antrenmanlarımı tek başıma yaptığım için yakınım da bu yarış ile ilgili tam olarak bilgi alabileceğim kimse yok. Daha önce istanbuldaki maratonlar da 10K koştum. Bu yarış benim için bitirilmesi gereken yeni bir hedef oldu. Herkesden ricam tecrübeli olan kişilerden bu yarışda olmazsa olmaz kullanılması gerek dediğiniz malzemeler nelerdir ? Kesinlikle dikkat etmelisin şöyle veya böyle yapmalısın dediğiniz şeyler nelerdir ? Çünkü ben normal maratonlarda standart spor ayakkabımı giyip kulaklığımı takıp koşup bitiriyordum ancak bu yarışın daha ciddi olduğunu düşünüyorum. Hiç durmadan sonuna ulaşmayı hedefliyorum.

Şimdiden herkese teşekkürler :slight_smile:

Aslında bildiğiniz bir yol koşusundan çok da farkı olmayacak. Yol ayakkabınızı kullanabilirsiniz ama su geçirmez tipte bir ayakkabı olmasın. Yumuşak sayılacak bir zeminde koşacaksınız ve bir yerlerde ayaklarınız tuzlu suyla ıslanacak. Tabi bunlar çok önemli şeyler değil.

Bu yarışta en büyük farklılık GÜNEŞ! Dikkat etmen ve önemsemen gereken şey Güneş’in yakıcı etkisi ve yaydığı sıcaklık. Bunu önemsemelisin.

Kesinlikle güneş kremi kullanın! Çok hassas değilseniz 30 faktör gibi bir koruyucu yeterli.

Şapka da kullanmayı ihmal etmeyin.

Aşırı terlediğinizde tuz kaybı yaşayacaksınız. Yanınızda bir tutam sofra tuzu bulundurabilirsiniz. Bu tuzu yarışın yarısından sonra kendinizi kötü hissederseniz tüketirsiniz. Muhtemelen hiç gerekmeyecektir ama son kilometreleri yürümek zorunda kalırsanız yanınızda bir tutam tuz bulundurmanızdan zarar gelmez.

Bu mesafeyi bitirmek için koşuyorsanız tavsiyem; sakin koşun. Sürekli kendinizi dinleyin ve sakin kalmaya çalışın. Rahat olduğunuz bir hızda koşun.

Geçen yıl yaşadıklarımı anlattığım bir yarış raporu yazdım, ilgilenirseniz okuyunuz. İyi yarışlar. Başarılar dilerim.

6 Beğeni

Bilgilendirmeniz ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi kesinlikle dikkate alacağım. Raporunuzu da hemen okuyorum .

1 Beğeni

Antrenman mesafe ve sürelerinizi bilmeden yorum yapmak biraz zor ama amaç sadece makul sürede bitirmek ise gözünüzde çok büyütmeyin öyle bir parkur değil. Tempolu bir şekilde kendi sınırlarımı test edeceğim, belki kürsüye çıkarım derseniz, evet, çok ciddi bir parkur.

Zemin sırasıyla toprak, yumuşak toprak, bileğe kadar su altı sert zemin, çokçası buzu andıran düzensiz sert zemin şeklinde. Bu rota için arazi ayakkabısı olmazsa olmaz değil ama avantajı var. Yumuşak ve ıslak kesimler daha kısa adım atmaya ve ayağınızı yerden dikey yönde çekmeye zorluyor, aşile binen yük artıyor. Alışık değilseniz bir iki çabukluk antrenmanı yapabilirsiniz.

Sedat hocamın dediği gibi güneşten korunma: krem, gözlük, şapka vs. Güneş kremleri terlemeyi zorlaştırıyor, daha önce test etmediyseniz mutlaka birkaç kez sürüp koşmayı deneyin. Ortamda nem pek yok, o yüzden ne kadar yandığınızı hissetmezsiniz, geçen yıl uzun mesafe koşan bir arkadaşın yanık izleri (ton farkı anlamında) hala duruyor.

Elektrolit dengesi: yeterli miktarda sıvı ve mineral alımı. Forumda bununla ilgili kaynak çok göz atmanızı öneririm. Kısa mesafede pek farkını hissetmezsiniz ama keyif alma ile zorlanarak koşma açısından belirleyici olur. Uzun mesafe koşan arkadaşlar için olmazsa olmaz, bazen felancı hiç almadan şu kadar koşuyormuş gibi Battal Gazi’ler çıkıyor, kendi sağlığını da organizasyonu da tehlikeye atıyor. Bir şeye inanmak başka, bilim başka…Aman dikkat!

21 bu parkurun bence en keyifli mesafesi, sıcak-nabız denklemini yönetirseniz keyifle koşacağınız bir koşu sizi bekliyor, Goshots ekibi sağolsun torunlara miras harika anılar çıkıyor, önümüzdeki yıllarda da bol bol anlatılacak bir hikaye olur. Bkz. kısa dönem askerlik anıları…

Şimdiden keyifli koşular :v:

5 Beğeni

Bilgilendirmeniz ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Benim amacım hiç yürüme seviyesine gelmeden sağlıklı bir şekilde koşarak bitirebilmek. Dediklerinizi dikkate alacağım madde madde biriktiyorum. Kısmet olur ise ben de koştuktan sonra ilk defa koşacaklara acemi olarak tecrübelerimi aktarmış olurum :slight_smile:

Kamp alanında tuvalet sırası çok uzayabiliyor, o yüzden erken kalkmakta fayda var, hijyene çok takıntılı biriyseniz, tuvalet için ekstra önlemler alabilirsiniz, Yarış sonrası duş mevcut.

Islandığında sizi yarı yolda bırakmayan daha önce denediğiniz bir çorabı kullanmanızı tavsiye ederim. 21K bu parkur için tadında ve koşulabilir bir uzunluk. 42K ve üzeri sabır taşı ve ciddi antrenman istiyor.

İyi eğlenceler.

3 Beğeni

Bilgilendirmeniz ve vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Güzel ayrıntılardan bahsetmişsiniz bunları da yazdım :slight_smile: Çorap konusunda biraz şanssızım hangi çorabı alsam denesem tam da istediğim gibi olmuyor tavsiye ettiğiniz bir marka model var ise deniyebilirim

https://shop.norfolk.com.tr/kompresyon-bisiklet-corabi yarışlarda genellikle bunu kullanıyorum, şimdiye kadar problem yaşamadım ama kişiye göre değişebilir. En son Manavgat 70’de o kadar çamur ve dere geçişine rağmen tam not aldı. Ayakkabının su tahliyesi de büyük etken tabi. Her yarış bir malzeme testi neticede.

Son bir not, kamp alanı rüzgarlı olabiliyor, çadırı iyi kurmanızı tavsiye ederim, serbest kalan bazı parçalar ses yapıp uyutmayabiliyor veya yakın çadırlardan gelen sesler… her ihtimalde bir silikon kulak tıkacı almakta fayda var :slight_smile:

1 Beğeni

Ben de alıp test edeyim. Bir önceki yarış raporlarının çoğunda gece çıkan rüzgardan bahsedilmiş göz ardı edilecek bir durum değil dikkate alacağım. Teşekkürler :slight_smile: