Garmin Hrm Fit Nabız Bandı

Merhaba kadın koşucular, aramızda standart nabız bantlarından kullananlar var mı? Kendinizdeki modelin artı ve eksilerini yazabilir misiniz? Özellikle yüksek destekli bra altında ikinci bir strap size sorun yaratıyordu mu? Garminin bu modeli hakkındaki düşünceleriniz neler? Sizce 30 dolar farkı hak ediyor mu?
IMG_6492

1 Beğeni

Kullanan kadın koşucular yine yorum yazsın, 6 saat geçmiş.Belki bu mesajla konu canlanıp yorum da gelir.
(Kullanmadım ve kadın değilim-forumda fotoğrafımın göründüğünü unutmuşum)

1)Ürünü bilmeyenler için videosu:

2)Reddit kullanıcı yorumu:
Yakın zamanda HRM-PRO’mun (rahatsız olduğu için hiç takmadığım) yerine bir tane aldım ve şimdiye kadar birkaç koşuda taktım. Bunu çok daha fazla sevdim. HRM-PRO’yu göğsümde spor sutyeni bandımdan daha aşağıya koyarsam aşağıya kayıyordu ama spor sutyeni bandının içine koyarsam o kadar sıkı olması gerekiyordu ki nefes alamıyormuşum gibi hissediyordum. HRM-fit, banda süper sağlam bir şekilde takılıyor, düşeceğine dair hiçbir endişem yok. Henüz uzun koşular yapmadım ama ~1 saatlik koşularda sürtünme sorunu yaşamadım. Oldukça zayıfım (32 A-B sütyen bedeni) ve vücudumun belki %40’ını sarıyor? Sanki yanlarıma kadar ulaşmıyor gibi. Yani hiç sıkı veya kısıtlayıcı hissettirmiyor.

İyi temas etmesi için oldukça sıkı bir spor sütyeni giymeniz gerekiyor; temas noktalarına biraz su eklemem gerektiğini fark ettim ve o zaman bile bazen koşumun ilk birkaç dakikasında terlemeye başlayana kadar biraz karışıyor. Yine de, önemli ölçüde artan konfor ve aşağı kayması konusunda endişelenmeme gerek kalmaması benim için buna değer.

Saatim tüm koşularımda kalp atış hızımın 180 civarında olduğunu söylüyordu, gerçek konuşma hızında olanlar bile, ancak Pazar günü HRM-fit ile kolay bir koşuya çıktım ve bana ortalama kalp atış hızımın 145 olduğunu söyledi, bu da çok daha doğru hissettiriyor - sanırım saatim kadansıma kilitleniyor ve onu kalp atış hızımla karıştırıyor.

tl;dr pişmanlık yok, tavsiye ederim, herhangi bir soruyu yanıtlamaktan mutluluk duyarım!

Başka yorum:
Benimkini birkaç kez kullandım ve kesinlikle çok sevdim! Henüz uzun bir koşu yapmadım, ancak koşu bandında birkaç 30 dakikalık koşu ve kuvvet antrenmanı yaptım (ki bu gerçekten HR monitörü gerektirmiyor ama taktığımı unuttum!).

Benim için sütyene takmak, kayışı sütyen bandının altında oynatmaktan çok daha kullanışlı. Yine de sütyen kesinlikle çok uygun olmalı. Minyonum, bu yüzden yan klipslerin aptalca bir yere düşeceğinden endişeliydim ama aslında oldukça iyi yerleştirilmişler ve hala vücudumun ön tarafındalar, sürtünmeye neden olabilecek kollarımın altındaki yanlarda değiller.

https://www.reddit.com/r/XXRunning/comments/19d2792/garmin_hrm_fit_reviews/

3)Buradaki linkte YouTube incelemesine de yer vemişler.İlgili bağlantı:

4)Konfor açısından kolay takılanlardan en bilineli neredeyse Garmin fitin yarı fiyatına:

COROS Nabız monitörü : Amazon.com.tr

Bu Garmin Hem Fit kullanan var mı?

1 Beğeni

Günaydın,

Benim Garmin HRM Pro problem çıkarmaya başlamıştı. Sürekli saatle olan bağlantı kopuyordu. Pil takma çıkarma meselesini de becerememişler. Ciddi tasarım hatası var. Her pil değişiminde o-ring’i de değiştirmek lazım. Uygun o-ring bulmak bile sıkıntı. Arazi koşularında çanta ile takamıyordum göğüs bandını. Çantanın hareketi ile ile sürekli yara yapıyor, göğsümü kanatıyordu.

Uzun lafın kısası farklı bir şey ararken coros’un aşağıdaki koldan nabız ölçerini aldım Amazon’dan. 10 günde geldi. Kurulumu çok basit. Fenix7 ile sorunsuz bağlandı. Göğüs bantları ile kıyaslayınca inanılmaz konforlu. Pil değiştirme derdi yok. Usb’den şarj ediyorsunuz. Almadan önce incelemeleri epey okumuştum. Aldığımdan beri Hrm-Pro ile yaptığım eski koşularımı açıp nabız grafiklerini karşılaştırıyorum. Hrm-Pro’dan daha kararlı olduğunu söyleyebilirim. Hrm-Pro bazı koşularda ufak ufak spike’lar çizerken coros’da henüz böyle bir durum yok. Tek eksiği koşu dinamikleri, metrikleri yok. Amacınız nabza göre idman yapmaksa zaten onlara ihtiyacınız da yok. Herhangi bir koşucunun o kadar veriye ihtiyacı var mı, ne kadarını kullanıyor o da başka bir tartışma konusu.

Rahat, konforlu, kararlı ve doğru ölçen bir nabız bandı arayanlara tavsiye ederim

COROS Nabız monitörü, konfor, taşıması kolay, otomatik aşınma algılama, gelişmiş sensör, hassas veriler, Bluetooth, 80 gün pil ömrü, koşu ve bisiklet sürme - gri : Amazon.com.tr: Spor ve Outdoor

5 Beğeni

Bilekteki damarlar çok ince. O yüzden mümkün olduğu kadar yukardan ölçmeye çalışıyorlar :slight_smile:

2 Beğeni

Ben de polar verity sense kullaniyorum. bandin kaymasi dusmesi, bulunmamasi baya bi yordugu bi noktada aldim. Ben pazuya takiyorum ve gayet iyi sonuc veriyor. Kararsiz bi sonucunu henuz gormedim. @okmali nin onerdigi urunu de son donemde inceliyorum. En buyuk artisi acma kapama derdi olmamasi, polar verity sense ile alakali en buyuk sorun etkinlik bitince kapatmayi unutmak olabiliyor. Gogus bantlarindan sorun yasayanlar icin net sekilde onerebilirim ikisini de…

4 Beğeni

Kalbin sezgisel zekası ile koşmak en iyi hayat yatırımıdır. Tamamen katılıyor ve uzun yıllardır da uyguluyorum ben de. :smiley:

1 Beğeni

Bu konuyla baglantili olabilecek bir seyi dun story olarak paylasmistim. Su posttu @okinawa

https://www.instagram.com/p/C3kmHAoLvyj/

3 Beğeni