Garmin HRM Dual Nabız Bandı - Bağlantı Hatası

Merhabalar,

Garmin forerunner 255 saatim var Nabız bandı aldım ama bir türlü bağlantı sağlayamıyorum.
Pilini değiştim gene fayda etmedi daha önce başına gelen var mı ?
Hatta pil ile kapak arasına kağıt falan koydum yine olmadı.
Vidalarını çıkartıyorum pili biraz hareket ettiriyorum bağlanıyor ama vidaları sıkıp kapatınca tekrar kopuyor bağlantı .
Yurtdışından arkadaştan geldi cihaz nasıl yapsam bilemedim.

selam,

anlattıklarınıza göre sorun büyük ihtimalle mekanik bir temas probleminden kaynaklanıyor. benim önerim;
-nabız bantları genellikle cr2032 pil kullanır. eğer yanlışlıkla daha ince olan cr2025 taktıysanız, kapak kapandığında baskı yetersiz kalır ve bağlantı kopar.

-(bunu mesleki yatkınlığınızı bilmediğim için önermem ama ben olsam yapardım) pil yuvasındaki küçük metal tırnakları (hem alttaki hem yandaki) çok hafifçe yukarı/içe doğru esneterek pilin metale daha sıkı oturmasını sağlamak. baştada dediğim gibi bu gibi hassas bir işleme el yatkınlığınız ve doğru ekipmanınız yoksa hiç denemeyin, sonra benim yüzümden kırılmış tırnaklar ile kulağım çınlayabilir :smiling_face_with_tear:. hem doğru pil kullandığınıza eminseniz bu işleme zaten gerek yok.

-bir de son olarak saat, nabız bandı gibi hava ile teması olmayan hassas elektronik cihazlarda kullanılan pillere cihaz sağlığınız ve verimliliği açısından doğrudan temas etmeyin. imkan varsa mutlaka eldiven kullanın.

eğer sorunu çözemezseniz görsel paylaşın, belki daha net cevaplar verecek arkadaşlar çıkar veya garmin foruma da yazarak şansınızı deneyebilirsiniz.

3 Beğeni

Strava gibi başka bir uygulama ile bağlantı saglamayı deneyin.Konu saatten mi banttan mı, netleşir.