Garmin Forerunner 965 şarj

Merhaba,

Garmin Forerunner 965 kullanıcısının saati yeni aldım ve sadece antrenmandan antrenmana kullanıyorum. Onun dışında kapatıp kenara koyuyorum. Ama sanki şarjı acayip hızlı tükeniyor gibi. Üstelik nabız özelliği kapalı, onu göğüs bandından alıyorum, ışık desen en düşükte mobil bildirimler de kapalı. Ona rağmen perşembe günü yüzde 93 dolu kapattığım şarjım, bu sabah Belgrad ormanında 1’30 saat antrenman yaptım şarja baktığımda yüzde 86 olarak gördüm. (Sabah ilk açtığımda şarja bakmayı unuttum)

Sizce bu durum normal midir?

Kapatıp kenara koyuyorum derken, koldan çıkartıp ekran kapalı şekilde bir yere bırakıyorum anlıyorum.Fiziksel tümden kapa aç kapa aç yapmaya gerek yok.

1 saatte %5 gittiğini birileri yazmıştı yabancı forumda.Şuna dikkat et:

Yani gps var ama otomatik seçimli mi, dual band mı, hepsini birden kullanım mı vb gps hassasiyeti haliyle etkilemekte.

Kolu öncesi bir süre gps modu, ilk ve kolu sonrası sarj değeri, süreyi bir kağıda yazarsan harcama durumu netleşebilir.

Bu da Türkçe, garmin güzel.
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/GUID-0221611A-992D-495E-8DED-1DD448F7A066/TR-TR/GUID-73101B42-D91C-4A0A-A7E3-37E04553473B.html

Tekrar merhaba,

Fiziksel olarak kapat aç yapıyorum. Haftada 4 gün antrenman yaptığım için sadece o günler kullanıyorum. Diğer günler manuel saat kullanıyorum. Gps modu falan henüz o kısımlara hakim değilim mazur görün. Dediğiniz gibi bir süre bir takip edeyim bakalım durum nedir. Yeni kullanmaya başladım, bir süre takip etmek en mantıklısı olacak sanırım. :+1:t3:

1 Beğeni

Tam kılavuz şu, orada navigasyona bakabilirsiniz.

Saat wifi modda değilken, bluetooth kapalı,nabız ölçmezken pek birşey harcamaz, kapayıp açmak bence zahmet ve genelde bu şekilde kullanılmadığı için kapamayabilirsiniz.

https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/GUID-0221611A-992D-495E-8DED-1DD448F7A066/TR-TR/GUID-43E96D5A-4921-4273-BB90-3FE808D4A1F4-homepage.html

:+1:

Bazı saat modelleri kapalı iken daha fazla batarya harcayabiliyordu. Kapatmaktansa Bluetooth kapatıp koyun bir kenara, dursun. Bu şekilde çok çok az harcıyor zaten.

1 Beğeni

Merhaba.
Bende FR965 düşünüyorum. Şarj konusunda hala sorun yaşıyor musunuz? Birde yurtdışı bazı forumlarda ekranı çok kolay çizilebileceği ayrıca güneşli günlerde okunmasında güçlük gibi bazı eleştiriler okudum. Bu konularda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?

1 Beğeni

şarjı fenix7 ile oldukça yakın. always on display’i (günlük ve aktivitelerde ben kapalı kullanıyorum) kapatırsanız dayanım süreleri çok daha uzuyor ki bu şekilde haftada 3-4 gpsli aktivite kaydederseniz 2 haftaya yakın şarjı gidiyor. Hep acik ekran, surekli titreşim ve özellikle spotify kullanımı şarjı hızlı düşürüyor. güneşte sorun yaşamadım. ekran bence de biraz narin, ince film koruyucular ile kullanmakta fayda var.
(+ gps all+multiband kullanım oldukça hassas ölçüyor ama pili de örneğin auto-select’e göre baya fazla tuketiyor.)

2 Beğeni

İnanın 245 ile karşılaştırınca 01:30 saatte çok iyi gitmiş şarj. Hem GPS açık, düşükte olsa ışık ve nabız bandından sürekli veri çekiyor. Hiç harcamamış neredeyse.

1 Beğeni

Şarj %93 dolu halde koşuya başladınız, şarj birbuçuk sat koşunuzun ardından %86’ya düştü. %7 şarj kaybı var. Nabız bandından veri çekme, ekran ışığının yanması ve GPS’e bağlı olarak koşma. Bence saatin pili çok verimli çalışıyor. Normal değil çok iyi. :grinning: :smiley: :smile:

1 Beğeni