Garmin forerunner 965 kullanıcı deneyimleri ve Suunto Race

Merhaba Arkadaşlar,

Daha önce bu konuda açılmış birden fazla bölümü inceledim. Fakat 965 ile ilgili detaylı bir kullanıcı deneyimi bulamadım ( farklı konularda kısaca bahsedilmiş ama aradığımı bulamadım diyelim )

Avrupa sitelerinde çokca bahsedilmiş fakat yerli bir deneyim arayışındayım :laughing:

Haftada 6 gün antrenman yapan bir kişiyim. Hedefim büyüyünce ultra koşmak :grinning:

Halen samsung watch 6 kullanıyorum ama gps , şarj vs çok memnun değilim. Hr bant kullanacağım uyumlusunu bulamadım. Neyse velhasıl kelam bir değişime ihtiyacım var.

Burada da bütçeme uygun olan Suunto Race modeli gözüme çarptı. Ona bak buna bak derken bir de Gr 965 ile tanıştım.

-Günlük antrenmanlarımda , gün içinde gece gündüz kolumda olacak bir cihaza ihtiyacım var.
-Şarj konusu herkes gibi benim de kafamda soru işareti. Suunto Race şarj konusunda daha başarılı görünüyor ama 965 ile 10 saatlik bir parkurdan çıkamazmıyım rota takibi ile?
-Sporda müzik kesin olmalı. Telefon olmadan sadece saatle yapabilirsem pastadaki çilek gibi olur.

Bu hal vaziyette karasızlığımı sizinle paylaşmak , varsa kullanıcı deneyimlerinizden faydalanmak isterim.

Saygılar.

2 Beğeni

Garmin kullanmadim, Subat ayindan beri Race kullaniyorum. Suunto Amiral Saatler konusunda da yazdigim gibi sarj konusunda 12-13 gun cok rahat idare ediyor (haftalik 7-8 saat antreman ile) Muzik konusunda telefondaki muzigi ileri-geri-pause-play olarak saatten kontrol edebiliyorsunuz, saate muzik yukleyemiyorsunuz (ya da ben yuklemedim bilmiyorum) Race modeli gece-gunduz kolunuzda olabilecek bir model, Amoled olmasi da ayri bir guzellik.

Isterseniz hemen hemen tum ozellikleri ayni olan, fiyat olarak daha uygun, capi 49 degil 45mm olan Race S modelini de dusunebilirsiniz.

1 Beğeni

Menüde bir yavaşlıktan söz ediliyor bu doğru mu?
Bir de rota takibi yaptınız mı arazi de nasıl performansı?

1 Beğeni

Menude yavaslik gibi bir tespitim olmadi. Ortadaki Crown olarak adlandirilan butonu dondurdugunuzde menude sorunsuz hareket ediyorsunuz.
Rota takibi deneme amacli yaptim, gayet basariliydi. Tek sikayet ettigim konu ise haritalarin yukleme sureleri cok uzun. Ornek St.Petersburg haritasi yanilmiyorsam 55mb civariydi, sadece saat sarj cihazina bagliyken yuklemeye izin veriyor ve 1 saatten biraz fazla surdu o haritayi saate yuklemem. 2000 metreye kadar buyutebiliyorsunuz harita olcegini.

1 Beğeni

Evet butonu çevirince takılmalar olmuyor onu bende gözlemledim videolardan.

Hr bant konusunda da suunto daha uygun fiyatlı.

Elim bir Suunto nun satın al tuşuna bir garmin in satın al tuşuna gidiyor.

Şarj konusunda kesin kararım Race

Teşeklür ederim size bilgiler için. Belki 965 kullanıcısı da yorumlar

Selamlar

2 Beğeni

Aynı ikilemde uzun süre kalıp sonunda Race Titanyum ile sonlanan bir maceram var. Kendimce bazı yorumlarımı iletebilirim belki. Bu arada belirteyim, daha önce ne Garmin ne de Suunto kullanmadım. Gerçek bir multispor saat için ilk tecrübemdi. Amacım Trail yarışları ile ilerlemek olduğu için GPS özellikli bir saate ihtiyacım vardı.

• İlk tercih sebebim bütçeydi. Gözden çıkarılması gereken bir mebla var elbette. En başından beri saati yurtdışına seyahat eden bir yakınıma ya da arkadaşıma getirtmek istiyordum. Şansa İtalya’dan aldırabildim. Mağazadaki bir indirim ve VAT iadesi de işin içine girince Stainless Steel modeli fiyatına Titanyum modeli almış bulundum. Maalesef FR965 mağaza stoğunda yoktu. Beyaz FR965 olsa belki kendimce kura çekecektim bilemiyorum. :sweat_smile:

• Garmin’in 955 ve 965 modelleri hem özellik bakımından hem de performans metrikleri bakımından Garmin’i Garmin yapan şeyler içeriyor benim gördüğüm kadarıyla. Fakat ben profesyonel bir koşucu/triatlet değilim, bu yıl Temmuz ayında katıldığım bir yarışla başladım. Bu yüzden bu metriklere ne kadar ihtiyacım vardı emin olamadım. İleride olursa o zaman değerlendirmek daha sağlıklı olacaktı benim açımdan.

• Son 3 haftadır koşu antrenmanlarımda kullanıyorum. Bugün ilk Trail antrenmanımda da kullandım. Şimdiye kadar beni üzen hiçbir şeyi olmadı. Rota takibi çok çok başarılı.

• FR965 ile alakalı, nasıl ifade edilir bilmiyorum ama camın, “bezel” denen çerçevenin üstünde kaldığını belirtiyorlar tasarım olarak. Böylece o açıdan bir darbe geldiğinde sanıyorum direkt cama denk geliyor. Ben sağa sola saati çok çarptığım için bu da düşünmeme sebep olmuştu.

• Beni de Race’e iten faktörlerden biri şarjdı. Açıkcası bu bütçeyle bir cihaz alıyorsam şarjı bitmesin diye sensörlerini ya da özelliklerini kapatmayı istemem, tamamen kendi görüşüm. Bu arada Youtube’da FR965 ile 100 mil Ultra Maraton koşanlar da olduğunu gördüm.

• Cihazın yazılım güncellemeleri ya da harita yüklemeleri ciddi vakit alıyor. Orkun Hocam yukarıda bahsetmiş.

• Önceki akıllı saatimde müzik yüklenebilme özelliği vardı. Ben hiç kullanmadım el ile indir-yükle yapmaya üşendiğim için. Ama Garmin’de sanırım Spotify üzerinden direkt indirebilme özelliği var. Aradığınız bir özellikse büyük kolaylık olur.

• Herhangi bir yavaşlık sezmiyorum menü geçişlerinde.

• Adım sayısı hesaplamasında bence sorun var. Ya da ben sıkıntılı yürüyorum.

• Çoklu spor modunda GPS kullanmayan bir moddan başlayıp GPS kullanan bir moda geçmeye çalışırsanız geçiş oluyor ama GPS takibi başlamıyor.

• Incident Detection ya da Emergency Call özelliklerini kesinlikle isterdim. Aslında algoritmaları o kadar da zor şeyler değil.

• Şu anda Suunto yazılımsal olarak saatteki donanımın yapabileceği her şeyi sunabiliyor mu bilmiyorum zira henüz istediğim kadar detaylı kurcalayamadım saati. Ama örneğin yakın zamanda gelen özelliklerden Climb Guidance’ı (ki sanıyorum Garmin’de ClimbPro’ya eşlenik oluyor) bugün gayet başarılı buldum.

Özetle saatin mevcut halinden oldukça memnunum. Ama gelecekten beklentim de yüksek biraz. Umarım daha fazla fonksiyon dahil edilir.

3 Beğeni

965 e yeni geçtim, 945 kullanıyordum öncesinde.
Amoled ekran öncelikle mevcut ki benim geçiş nedenimde bu oldu.
Data işleme konusunu seviyorum, uyku koçu olayı bile hoşuma gidiyor açıkçası.
Ekran korumasını ilk gün takıyorum cam için üstteki yoruma istinaden.

5 Beğeni

Aslında ilk etapta kafamda doğrudan garmin vardı. Fakat bu ekranın hassaslığı konusunu bende okudum ve dual sport bir saatte bir de aman ekrana zarar gelmesin diye düşünmek eksi notlarım arasına giriyor.

Müzik konusu da çok mu elzem şu ara ondayım zira çoğu ultra trail de telefon zorunlu ekipman

2 Beğeni

Ekran koruyucu kullanırken dokunmatik menü de bir yavaşlama oldu mu hocam?

1 Beğeni

O kadar az kullanıyorum ki dokunmatik ekranı cevap vermem doğru olmaz, bir de korumasız hiç kullanmadım zaten.

1 Beğeni

11.11 indirimi olur diye bekleyeyim :grinning:

1 Beğeni

965 te indirim mevcuttu ciddi anlamda Bodrum YM da, o sayede aldım ben de,

1 Beğeni

Runkara’ ya gelirler diye bekledim ama yoklardı.

1 Beğeni