Garmin Forerunner 955 Solar Vs Forerunner 965

Arkadaşlar merhabalar. Forerunner 245 kullanıyorum ve saatimi değiştirmeyi düşünüyorum. 955 Solar ile 965 modelleri arasında kaldım. Açıkçası ikisi de birbirine yakın saatler bu yüzden kararsızım. 955 Solar şarj olarak artı ancak kasa plastik , 965 amoled ekran ve kasa titanyum. kullanan arkadaşlar yorumlarını ve tecrubelerini paylaşırsa çok sevinirim. Sizin tercihiniz ne olurdu?

1 Beğeni

Garmin Fenix 7X Solar kullanmaktayım. Saat tercihi yaparken solar olmasına dikkat etmeyin. İhmal edilecek bir katkısı var zaten. 965 daha yeni bir versiyon olduğu için onu tercih ederdim. Amoled ekrandan memnun olan da var olmayan da. Garmin forum’da çok fazla konu bulabilirsiniz.

1 Beğeni

Ben de hala fenix 3 'ü değiştirsem mi değiştirmesem mi karar veremiyorum =)

4 Beğeni

Solar olması çok önemli değilse 965 tercihim olacaktır. diğer her yönü ile daha üstün. teşekkür ederim

1 Beğeni

Fenix serisi gerçekten çok iyi. 3 ünde özellikleri gayet tatmin edici. İş görüyor ve isteklerinize cevap veriyorsa boşuna para harcamanın anlamı yok bence :slightly_smiling_face:

3 Beğeni

ikisi beyin olarak aynı cihazlar,

955’in üstün tarafı ; daha büyük pili ile 42 ssat aralıksız kayıt imkanı veriyor (965 için 31 saat).
Uzun ultralar düşünüyorsanız bu seçim için bir etken olabiliyor.

965’in üstün tarafı ; daha parlak ekranı sayesinde daha okunaklı, daha görünür oluyor. Harita takibi yapıyorsanız daha yüksek çözünürlüklü ekran her zaman daha iyi oluyor.
yarışlarda harita üzerinden ilerlerim ve daha ayrıntılı bir ekran isterim diyorsanız bu seçim bir etken olabilir.

Temelde kararınızı verirken o kadar fiyat farkını ve pil fedakarlığını ekran için vermeye değer mi sorusunun cevabı belirleyecektir.

4 Beğeni

Bu tarz bir yorumu yabancı bir forumda okumuştum. Yurt dışında bu iki model için 100 dolar bir fiyat farkı var ama Tr de iş bu şekilde değil 955 Solar ile 965 hemen hemen aynı fiyat. ileride uzun ultra düşünüyorum ancak bu süreç ne zaman olur kestirmem zor. Yorumunuz için teşekkür ederim

1 Beğeni

955 düşünüyorsanız normal 955 alın. Solar olanı değil.
Solar muhabbetti ekranı çok soluk hale getiriyor.
Arkadaşta var 955 solar. Hiç tavsiye etmiyorum. Zaten kayda değer bir şarj süresi farkı yaratmıyor.

3 Beğeni

Bu bilgi gerçekten çok iyi oldu. O zaman 955 ile 965 arasında bir tercih yapmam gerekecek

1 Beğeni

Apple ürünleri gibi Garmin de aynı şekilde her zaman son modeli alınmalı diye düşünüyorum.

Ben AW ultra kullanıyordum ama spor ekosistemine yenik düştüm. 965 aldım. Ekran muhteşem. Yeni UI var. Gps doğruluk muhteşem hatta AE den daha iyi. Bence bütçe problem değilse 965 alın geçin.

2 Beğeni

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Bir sorum olacak ekran sürekli açık durumda mı kalıyor yoksa siyah ekrana mı geçiyor. eski nesil ekranlı garminlerde ekran sürekli açık ancak parlak modda olmuyor bunda nasıl. Ekran sürekli açıkken telefon ekranı gibi parlakmı duruyor.

Günlük olarak AW Ultra kullanmaya devam ediyorum. Antremanda zaten ekran sürekli açık kalıor o çok güzel. AW de bu özellik yok.

2 Beğeni

Güneş olacağı ihtimalini düşünerek ben solar saati seçerim. Saatin amacı zaten verileri görebilmek hocam. Tabi tercih yine size kalmış

2 Beğeni

955 solar kullaniyorum. Ekran acik kaliyor ama aydinlatma olmadan, uzerindeki verileri okuyabiliyorsunuz eski nesiller gibi. Solar sarja gercekten hic takilmayin, yazin denemek icin tum gun gunes altinda biraktim diyebilirim ve en fazla 1%'lik bir artis oldu sarjda.

3 Beğeni

955 solar ve 955 eski nesil ekran kullanmaya devam ediyor hala. Asıl merak ettiğim 965 in ekranı nasıl bir çalışma prensibi izliyor.

1 Beğeni

olaya eski nesil - yeni nesil şeklinde bakarsanız kendinizi şartlandırmış olursunuz.
Bu durumda seçiminiz belli.
Her insan yeni nesil şeyleri ister ve kendisine yeni nesil şeyleri layık görür.

daha parlak ve canlı renkler istiyorsanız yeni nesil ekranlı 965 alın.
Ama şunu unutmayın; LED yapısı itibariyle zaman içerisinde ışıktan ve renkten kaybeder ve ömrü kısa olur. yeni AMOLED ekran ile 3 yaşında bir AMOLED ekran aynı parlaklıkta değildir.
TFT ise çok daha uzun ömürlüdür ve renkten kaybetmez.

canlı renklere sahip bir şey alayım ve 1-2 yıl kullanırım ve sonra değiştiririm mi diyorsunuz,
bir defa alayım, soluk renkli olsun ama ömürlük mü olsun diyorsunuz.
bu soruları kendinize sorduğunuzda aldığınız cevaba göre kararınız ortaya çıkacaktır.

2 Beğeni

Kesinlikle uzun ömürlü olması tercihim. şu an 245 kullanıyorum ve ekran olarak çok memnunum açıkçası sizin de söylediğiniz parlaklık veya görsellik çok önemli değil. 965 de kafamı karıştıran şeylerden biri de titanyum kasa olması… karar vermek zor oldu :slight_smile:

1 Beğeni

Bende 245 kullanıyorum. Plastik kasanın kötü bir tarafını görmedim. Niye Titanyum olmadı ki bu demedim. Titanyum kasa bir pazarlama öğesi. Çelik kasadan daha hafif ama plastik kasadan daha hafif değil. Sonuçta ağır işlerde çalışmıyoruz. Plastik kasanın hiçbir dezavantajını görmeyiz

3 Beğeni

İsmail hocam yorumların için gerçekten teşekkür ederim açıkçası 965 in bazı özellikleri kafa karıştırsa da sanırım 955 alacağım.

1 Beğeni