Garmin forerunner 245 vs vivoactive 4

2 model arasında kaldım sizce ne olmalı

amaç asıl olarak koşu ve koşu verilerini detaylıca görmek ise 245.
amaç koşu yanında başka şeyler yaparım, akıllı saatlere daha çok benzesin, dokunmatik ekranlı olsun derseniz vivoactive 4.

1 Beğeni

Spor, özellikle koşu amaçlı alıyorsanız dokunmatik ekran saatin kontrolünü biraz zorlaştırıyor. Hatta bazen insanı deli ediyor.

2 Beğeni

Dokunmatik ekranla ne gibi sorunlar yaşanılıyor Lütfen bilgilendirir misiniz

En basiti, tatlı bir yağmur çişeliyor.Siz saatin ikinci ekranından tempo yerine kalp atımını görmek istiyorsunuz.Yağmurda işlemi gerçekleştirmiyor, ekran sürüklenmiyor yada işlem zor oluyor.
Başka dokunmatik sorunu varsa eklenebilir.

O halde dokunmatik ilaveten böyle durumlar için tuş takımı olmalı Ama anladığım kadarı ile dokunmatik ekransız olabilir,tuşsuz olmaz

Dokunmatik saatin kullanım kılavuzunda, saatteki tuşların işlevi yazar.Yada YouTube incelemelerinde gözlemleyebilirsin.Kısaca dokunmatikse kılavuzdan tuş işlevini bilmekte fayda var.
Polar ignite tek tuş, dokunmatik.

Düğmeler:

Vivoactive 4
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/vivoactive4_4S/TR-TR/GUID-E8D90973-F651-4F66-9A08-A8858C2CB98E.html

245 için
https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/forerunner245/TR-TR/GUID-03BA40CB-0D9C-46DA-A547-6E32A04D5BAD.html

2 Beğeni

Bilgilendirmeler için teşekkürler

1 Beğeni

Benim önceki saatim apple watch tu. Yağmur ve ter zaten kullanımı zorlaştırıyor. Buna ek olarak intervallerde sık zık tur almanız gerekiyor. Zaten nabız yüksek. Ekranın orasına burasına yanlışlıkla dokunabiliyordum. En sinir bozucu olduğu zamanlar benim için.

Sonrasında forerunner 645 aldım. Tabii insan dokunmatikten tuşlu kontrole geçince teknoloji olarak geri gittiğini sanıyor ama amaç koşu gelişimi ise gerçekten dokunmatik ekran külfet.

1 Beğeni

Ben amazfit stratos 3 kullanıyorum. Hem tuşlu hem dokunmatik, istediğinde dokunmatik özelliği devre dışı bırakabiliyorsunuz.

2 Beğeni

2 yıldır 245 kullanıyorum. Telefon bağlantı sorunu yok. iPhone da kullandım. Şimdi android kullanıyorum. Verilerimi garmin connect sorunsuz taşıdı.
Ara yüz kullanımı çok kolay. Guncellemelerde problem yaşamadım.
Spor saati olarak tasarlanmış Ancak telefon bildirimleri saat ekranına geliyor, arama msj vs. tüm bildirimleri okuyabiliyorsunuz.
Koşuya çıkarken telefon taşımıyorum. Eve döndüğümde hemen bağlantı kurup veriyi aktarıyor ve uygulamadan takip ediyorum.
Kilometre geçişlerinde titreyerek uyarıyor, son km geçiş süresi, ortalama süre, toplam km gibi verileri gösteriyor ve ona göre bir tempo ayarlaması yapabiliyorsunuz.
Şarj olayına gelirsek; günlük kullanımda da sürekli kullanıyorum. 4 gün 1’er saatlik antrenman ve günlük kullanımla 5-7 gün gider. Bu sizin bildirim sayiniza ve saatin bildirimlerde titremesine bağlı olarak değişebilir.
Keyifli koşular…

4 Beğeni

Sağlık iZlemeleri konusunda parametre olarak vivoactive 4 fazla gibimi?
Healt stats
stress-body battery-spo2-vo2 max-sleep tracking-respiration-heart rate -breatwork exercises-hydration tracking-barometric altimeter
Benim gördüğüm bunlar

ama garmin 245 te ise anerobic-aerobic,training mode,map gibi artıları var iken aradaki farkları tespitim doğrumu acaba tam olarak…

Başkaları da var.Genel Türkçe özellikler.Ama en alttaki versus baglantısı daha güzel.

Yorum olarak:

Bu bağlantıdan sonra özellik olarak soru işareti kalmaz, ama tercih etme nedenlerin, beklentin ne? Bu cevap saate götürür.Aşağıdak bağlantıda saat isminin üzerine basın, artıları yazıyor.

Not:245’in müzik olmayan versiyonları da var, o kısma dikkat.Youtube’da iki saatin karşılaştırması da var,görsel olarak da bakabilirsin,altyazılardan anlaşılıyor.
Not 2:vivoactive 4ille vimosmart 4’ü karıştırdım ,vimosmartı sattığını görünce.:raising_hand_man:t2:

Arkadaşlar yardımlarınız için tşk Garmin 245 music yönünde olacak kararım sayenizde.bu aralar işsizlik sorunu ile savaşıyorum :disappointed:
ama nasipse alacam inşallah bir iş bulur bulmaz.kalın sağlıcakla

4 Beğeni