Garmin fenix 7x,instinct 3,venu 3 hepsinin fiyatı birbirine yakın hangisini önerirsiniz?
Merhaba. Hepsinin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Kullanım alışkanlığınız ve amacınıza göre değişir.
Az koşu ve vücut geliştirmeyle ilgileniyorum ama bileğim biraz ince fenixin 51mm olanı rahatsız eder mi emin değilim
Forerunner modellerine de bakmanızı öneririm. Ama kullanım amacınızı biraz daha açabilir misiniz? Ana sporunuz ne mesela vucüt geliştirmemi mi? Ve ne kadar ciddisiniz veya ne sıklıkla yapıyorsunuz bu sporları? Örneğin Fenix serisi sadece günlük kullanacaksanız biraz fazla kaçabilir. Bu yüzden en önemli etmen amacınızın ne olduğu.
Şimdiye kadar çok sporla uğraşmadım aslında ama başlamak istiyorum,saatten beklentim hem motive etmesi hem de koçluk gibi birşey yapması spor olarak da en fazla ip atlar koşar ağırlık kaldırırım bu kadar ama fenix 7xi forerunner 265 fiyatına buldum o yüzden eklemek istedim
Garmin modelleri şimdilik sadece koşu antrenmanı öneriyor. Bu sadece koşmak için motivasyon sağlayacaktır. Günlük kullanım olarakta çok bir özelliği olmaz. Ayrıca 3 model de hemen hemen aynı performans metriklerini kullanır. Bu yüzden 3 model de aynı özelliklere sahip olacak sizin için.
Aralarında temelde 3 fark olabilir,
Konfor
Şarj süresi
Görüntü
Fenix çok büyük ve ağır bir saat , ben 7 pro kullanıyorum. Günlük olarakta kullandığım için bazen rahatsızlık verebiliyor, tamamen koşu amaçlı kullandığım için rahatsızlığımı göz ardı edebiliyorum. Çok dayanıklı olması ve koşu konusunda koçluk yapması tercih sebebi.
İnstinct basit bir ekrana sahiptir. Akıllı saat takıyormuşsunuz gibi hissettirmez. Hatta fenix de benzer şekilde çok tatmin edici ekran ve görüntüye sahip değil. Ama bildiğim kadarıyla şarj ettiğiniz günü unutursunuz. Çok uzun süre şarj gerektirmez. Kolunuza da rahatsızlık vermez. Konforludur.
Venu ise amoled ekranı sayesinde güzel görünür, şarj süresi kısadır. Akıllı saate biraz daha yakındır.
Kendim 51 milimetre Fenix serisi kullanıyorum yıllardır. Fenix 3 ile başladım ve Fenix 8 51 mm ile devam ediyorum. Bileğim büyük sayılmaz, bundan dolayı saat bana büyük geliyor ama Fenix 3’ten başladığım için açıkçası çok da rahatsız etmiyor. Ama bazen çok sıktığımda vs. hissediyorum varlığını.
Anneme Venu 2+ aldım. Ona verene kadar kendim taktım. Açıkçası ondan da gayet memnundum. Bataryası biraz daha çabuk gidiyor ama iki cihazı da her türlü haftada bir şarj ediyorum ben. Kolumda daha ufak, hafif ve rahat duruyor. Ekranı vs. güzel. Harita desteği falan yok, koşuda bisiklette birkaç daha az veri kaydediyor ama aslına bakarsanız son durumda çok fark yok. Hani Venu serisi saat de ille şu şu şu veri de olsun demeyen için kullanılabilir. Harita ihtiyacı yoksa ince bileklerde düşünülebilir.
Yine de saatte harita kullanan biri de olarak Fenix tercih ediyorum ben. 7X yerine mesela 7 vs. bir boy ufağı tercih edilebilir.