Merhaba kullanmakta olduğum saatimin menu tuşu basmıyor. Mekanik bir problem gibi duruyor. Saatin garantiside bitti.
Muğlada ikametgah ettiğim için baytekine gönderip bir süre saatsiz kalmak istemiyorum. İzmir / Muğla civarında bu saatlerin tamirini yapan yer önerebilir misiniz?
Fikir vermesi açısından yazıyorum… Garmin Fenix 5x Sapphire saatim şarjda çok uzun durduğu için şarj olan bölümdeki soketler arızalanmış, şarj tutmuyordu.(Garantisi bitmişti) Karaköy baytekine götürdüm. ellerinde değişim için ilgili bölüm olmadığını söyleyerek yardımcı olamayacaklarını belirttiler. Aynı zamanda önerileri, yurtdışından aynı saatin ilgili bölümünü alıp değiştirmek oldu. Benim anladığım bu saatlerin ömrü 2 yıl(yani sadece garantili saatlere yardımcı olabiliyorlar- oda yasal zorunluluk zaten). Garanti bittiği anda diken üzerinde oluyoruz. Eğer tamir edebilecek bir adres çıkarsa bende istifade etmek istiyorum.
Ürün garantisi bitse bile x yıl boyunca ücreti karşılığında tamir etmek zorundalar (genel olarak ürün fiyatına yakın tamir fiyatı oluyor ülkemizde)
Tonla düğmesi olan saatte çalışmayan düğmenin özelliğini başka düğmeye uygulama yazılımı ile yüklenmesi iyi olurdu.
Menu tuşuna basabilsen yukarıda tuşa özellik atama var.
Hard reset ve varsa saatin içindeki suyu çıkarması için titreşim, titreşimli alarm vs denenebilir.
Garmin şunu yazmış
Selam,
Saati açıp tuşların olduğu bölüme wd40 sıkmayı bir deneyin. Zaman içinde kontakt problemi olabiliyor. Arka kapağı söküp takarken o-ring’e dikkat edin, tam yerine oturduğundan emin olun. Yoksa saatiniz su alır.
Çok yararlı oldu ama malesef menu tuşu tamamen pasif saati Muğla da kimse açmak istemedi haliyle:) en kötü ben deneyeceğim wd40 güzel fikir gibi:)
Ben benim FR645i açtım, oldukça kolaydı. Düğmeyi değil komple alt kasayı değiştirdim. Hatta ekrandaki ölü piksel gibi görünen Garminin klasik ekrandaki lekemsi beyaz piksel sorunu da çözüldü. Herhalde montajda kasa baskı falan yapıyordu ekrana.
Açınca büyük ihtimalle düğmedeki sorun da çözülür eğer basit sıkışma vs ise. Ama kasayı açtıktan sonra kapatmak dert. Suya girmem diyorsanız açın bence. Ben telefon ekranlarını yapıştırdıkları madde ile kapattım ama artık suda kullanmıyorum.
Selamlar
Benim cihazım arıza yapınca ben aliexperss sitesinden gövde almıştım ve tuşları ile takım olarak gelmişti
Fakat hala devam ediyormu satış pek bilmiyorum
Bir göz atın derim
Tuşun tam olarak nesi çalışmıyor hocam? Düğme mi içeri girmiyor, girdiğinde çıt mı yapmıyor, ya da girdiğinde çıt da yapıyor yani geri dönüt veriyor ama saatte bir işlev değişikliği mi olmuyor?
Son iki seçenek ise saat içindeki elektronik butonda sıkıntı vardır. Değiştirilmesi gerekli. Düğme içeri girmiyorsa ya da takılmışsa düğmenin mekaniğinde bir sorun vardır. Saatin ön çerçeve sökülüp anakart çıkartılıp düğme yerinden çıkartılıp bir engel varsa temizlenebilir. Direk karta WD40 sıkmayın derim.
Saatin içini açmak çok kolay. Gösterdiğiniz yerler hiç böyle bir saatle içli dışlı olmadıklarından uğraşmak istememişlerdir. Diğer saatler tutkalı ısıtarak açılıyor çünkü, bunlar öyle değil. Buton değişimi için anakarttan lehiminin ayrılıp yeni butonun lehimlenmesi lazım. İyi bir telefon tamircisine gidin derim.
Garmin bunların tamirini yapmıyor. Garanti varsa direk değişim yapıyor. Yoksa da elde cihazdan varsa belli bir indirim yapıp değişim önerebiliyorlardı.