Garmin Fenix 5x incelemesi. Daha hızlı, daha güçlü, biraz daha oyuncaklı ama temelde aynı

Fenix 5X ile geçen birkaç aydan ve bol miktarda aktiviteden sonra;
Saat genel olarak sorunsuz, bunu garipsedim doğrusu. Önceki Garmin’lerimin uygulama güncellemelerini heyecanla bekliyor, “aha bunu çözmüşler, haydaa burayı bozmuşlar” sürprizleri yaşıyordum. 5X fazlası ile sorunsuz, dolayısı ile uygulama geliştirme ekibi ile bir samimiyetimiz kalmadı.

İşlemci hızı ve bellek fazlası ile yeterli, öyleki yarış datalarını / haritalarını silmemeye başladım. Fenix 3 ile problem çıkma ihtimaline karşı belleği boş tutmaya çalışıyordum. 5X bu meseleyi çözmüş. Tüm zorlayıcı fonksiyonları (koşuya rota ekleme, koşu esnasında durdurup “back to start” ile geri dönme, dönerken durdurup yarım saat sonra aynı rotada devam ettirme, koşu app ayarlarını aktivitenin ortasında değiştirme gibi) denememe rağmen çaktırmayı başaramadım. Bütün bu işkence metodlarına live segment (Strava) ve live track uygulamaları da dahil. Kaydettiği hiçbir aktivitede sorun yaşamadım, HRM Run, Tickr X, Tempe, Footpod, ios, android herşey ile sorunsuz.Bilekten ölçüm ise yapısı itibari en azından şimdilik doğru ölçemeyeceğinden bunu saatin bir kusuru olarak görmüyorum.

Tabi Garmin bu kadar sorunsuzlukla sıkılmamızı istemediği için şarj kablosu sorununu inatla devam ettiriyor. Yazılımla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Başka bir kablo ile denemek lazım. Yazılım sürümü 4.10 fazlası ile stabil, bir eğlencesi kalmadı korkarım :disappointed:

1 Beğeni