Merhaba;
Garmin fenix 5 cihazım şarz olmuyor şarzı %5 te kaldı farklı şarz kabloları ve adaptörler ile denedim fakat başarılı olamadım. başına böyle bir durum gelen oldu mu selamlar
Merhaba. Arkadaşım yüksek voltajlı bir adaptörle şarj etmiş. Adaptör telefonuna aitmiş. Sonrasında bir daha şarj edemedi. Pil sağlığı bozulmuş olabilir. Servise baktırmanızı tavsiye ederim.
Bu arada, sonrasında biraz araştırınca Garmin’in yeni nesil saatlerinde 5v 3A 15W bir adaptör kullanılmasını tavsiye ettiğini öğrendik. Kendi orjinal adaptörü de bu voltaj aralıklarında. Eski nesil saatler için 5v 1A 5W kullanılmalı gibi duruyor.
Düşündüğünüzden daha basit bir problem de olabilir. Benim önceki saatimde temas noktaları oksitlenmişti. Bazen de kirle kaplanıyor. Temizleyince düzeldi. O noktaları temizleyip de denediniz mi ?
hocam denedim denemediğim tek şey batarya değişimi almanyadan gelen akrabamla batarya sipariş edeceğim türkiyeye gönderim yok malesef
Bataryayı komple boşalttınız mı ? Soğukta bırakarak sıfırlamayı da önermişler forumlarda. Batarya değişimi çok dert değil ama asıl dert saati tekrar orijinali gibi su geçirmeyecek şekilde kapatabilmek.
denemedim hocam bataryayı cihazdan söküp mu bu işlemi yapıyorlar yoksa cihazı mı direk soğukta bekletiyorlar ilk kez duydum
Saati komple soğukta bırakıyorlar. Genelde saati açmak son çare oluyor.
Hard Reset denediniz mi ? İnternetten Fenix 5 için Hard Reset yazıp onu da deneyebilirsiniz. Çoğu modelde Light, Aşağı and start düğmelerine 15-20 saniye basılı tutunca oluyor.
hard reseti denedim hocam olmadı malesef
%5 derken, bu kadar mı şarj oluyor, %5’ten aşağı da düşüyor mu?
İlk olarak şarj kablosunu ve saatteki pinleri kontrol edin. Kablodaki yaylar ya da uçlar zamanla ezilip saatteki pine temas etmiyor olabilir. Bu serilerde bir pinin kararması vs. durumları vardı. Saatteki 4 pinden yönü farketmez, kenarlardaki yani 1 ve 4 numaralı pinlere kablo ile vs. bir şarj aleti ile temas kurunca şarja başlıyorsa kablo sorunudur.
Fenix 5X ile bir sorun yaşadım ben. Şarj olurken çok yavaş şarj oluyordu ve aşırı ısınıyordu saat. Yani bir sorun vardı. Garmin’le iletişime geçip gönderdim, saati değiştirdiler.
Pil sorunu olduğunu düşünmüyorum. Çünkü pile enerji gitse pilin eskidiğini varsaysak, çok hızlı bir şekilde seviyesi yükselir ve çok çabuk şarj tamamlanır, saat %100 olur. Şarjdan çekildiğinde de hızlı şekilde düşer tekrar. Batarya güç vermiyor vs. olsa da şarjdan çekildiği gibi saat kapanırdı.
Hani kabloda veya saatteki pinlerde bir sorun yoksa anakarttaki şarj devrelerinde bir şey olabilir. Garmin de tamir yapmıyor anladığım bu durumlarda. Garanti varsa değişim sağlıyor. Garanti yoksa bilmiyorum ne derler.