Garmin connect antreman

Arkadaslar selam garmin connect 10k programina basladim. Programi baslatinca harfi harfine uyuyorum saatteki yeşil ibreyi gecmiyorum fakat antrman sonu antreman uyumlulugumu %10 gosteriyor. Sizce bu neden oluyor saatin gpsi mi sorunlu yoksa ben mi :smiley: fenix 7 solar kullanıyorum.

1 Beğeni

Saatin gps’i mi sorunlu kısmına haritadan bakabilirsin.

Execution score diye geçiyor. Harfi harfine uyduysan 100 çıkmalı, belki saatinin güncellemesi geridir.Yada antrenman tempo veya kalp atım kontrolü, süresi açısından uymadığın alanlar vardır.

Garmin connectten antrenmanını inceleyip tavsiye ettiği ile uyumuna bakmalı.

“Bir antrenmanı tamamladıktan sonra saat, antrenmanını ne kadar doğru bir şekilde tamamladığına dayalı olarak bir antrenman uygulama puanı gösterir. Örneğin, eğer 60 dakikalık bir antrenmanın hedef tempo aralığı varsa ve sen bu aralıkta 50 dakika kalırsan, antrenman uygulama puanın %83 olacaktır.” demiş Garmin.

1 Beğeni

Benzer sorun yaşayanlar var.

Intervallerde 400m için minimum ve maksimum pace farkını 3-4 sn aralığında değil 10- 15sn daha geniş aralıkta belirle.Antrenman planına müdehale edebilyorsan değerlerdr mantıklı esneklikler kat.

https://www.reddit.com/r/Garmin/comments/17gd7ww/low_execution_score/

1 Beğeni

bunu tam nerden kontrol edebilirim nasıl anlarım

dakikasına dakikası dakikasına bağlı kaldım fakat ortalama paceim dinlenme kısımlarında tempomu çok düşürdüğüm için baya düştü. Acaba ondan mı böyle dedi

Koşunu stravaya yüklediğinde veya garmin uygulamasından koşununa baktığında, haritada saçmalık , koşmadığın yerlere gitme, çok daha az mesafe koşma vs var mı görürsün.

Dinlenme kısmı da antrenmana dahilse, o kısımlarda da belli pace ile hafif de olsa koş diyorsa ve uymuyorsan; genele değil o uymadığın süreye bakılır.Interval dışındaki antrenmanda bu değer ne oluyor bak, garmin connect ve saat kılavuzunu incelle; belki dinlenme kısımlarını katmamakla ilgili bir ayar vardır.

2 Beğeni

Bu Tip Programlı Antrenmanlarınızı Bilekten Nabız Ölçüm ile Değilde Göğüs Bandı Ölçümlü Yapmanız Daha Verimli Olacaktır. Sorun Genelde Bununla Alakalı

2 Beğeni

Connect üzerinde antrenmanınızı detaylı inceleyin. Pace grafiğinde hedefi ve sizin yaptığınızı ayrı ayrı gösteriyor. Aynısı kalp hızı için de geçerli. Bu grafiklerde hedef aralıkta kalıp kalmadığınızı anlarsınız.
Bir de şöyle bir bug vardı. Antrenmanı pist koşusu modunda yapınca, dinlenme kısmını atlayıp sonraki intervale geçiyordu. Oysa siz dinlendiğiniz için hedefi tutturamamış oluyordunuz. Bunu Garmin’e iletmiştim. Kabul ettiler. Benzer sorunları yaşayanlar da varmış. Sonraki güncellemede düzelttiler.
Yanlışlıkla lap tuşuna basınca da bazen sapıtıyor.
Bunların hepsini grafiklerde görüp, sorunun ne olduğunu anlayabilirsiniz.

2 Beğeni

Interval ortalama koşum 6.20 iken dinlenme kismim 8 civari fakat dinlenme kismida antrenmana dahil. Yuru veya hafif kos diyor dedigini yapiyorum. Editleme gibi bir imkanında yok. Neyi yanlis yapiyorum hala anlamadim. Yeşil ibreyi gecmiyorum

1 Beğeni

Garmin antrenmani ya pace ya da nabiz olarak verir. Alt ve ust sinirlari vardir. Tam o sinirlarin icinde olmanizi bekler. Diyelim nabiz ile verdi, size base aralikta kos dedi, ve o aralik 120-130 bpm. Eger 118 bpm kosarsaniz o kismi disarida olarak gorur. Ben bunu yasiyorum, base kosusunu denerken yokus asagi 110lara dusuyor nabzim, o kisimlari uyumsuz olarak kaydediyor.

1 Beğeni

Gogus bandim olmadigi icin sanirim nabiz olsrak hep sinifta kalacagim. Ama asil problemli kisim dinlenme suresi verdiginde onu antremana dahil etmesi bence. Orayi nasil cozecegim bilmiyorum gozardi edecegim herhalde.

1 Beğeni

Neden dinlenmeyi antrenmandan cikartmak istediginizi anlayamadim. Dinlenme de antrenmanin bir parcasi.

1 Beğeni

Yok onu kastetmedim. Tabiiki dahil olmalıda verdigi degere gore dinlenmeyi intervale dahil ediyor sanki intervalde kosmam gereken hizdada kosmaliymisim gibi. Sonraki idmanimda biraz daha dikkat edecegim bakalm

1 Beğeni

Senin sorunun dinlenme ile alakalı değil onu kafana takma ve Sakın Süresini Kısaltma. Hatta Dinlenmeyi Yürüyerek yapman bu ilk zamanlarda senin için daha faydalı olur.

Ve Ayrıca Dinlenme Süresinin Bitmesine 5sn veya mesafe olarak ise 10 mt kala hafiften Hızlanmaya başla ki interval süren başlayınca gerekli hızda başlamış olursun.

2 Beğeni

Dinlenme kısmı ile ilgili durum garminin kabul ettiği bir hata (bug).Son 3-4 mesajdaki konu.

2 Beğeni

Evet, bu bug son güncellemeler ile düzeldi bende. (Epix Gen 2)

1 Beğeni

Konuyu buraya yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama garmin connectte nabız bölgeleri kendi kendine anormal şekilde değişiyor neden olabilir acaba ? Kalp hızı bölgesini hrr ile belirliyorum . 2. Bölge örneğin 130-142 arasiyken başka bir gün 135-155 oluyor. Rakamları şuan temsili yazdım ama bu şekilde çok bariz farklar oluyor.

1 Beğeni

Normal. Saat nabzi tam olcemiyor kosarken gogus bandi gerekli. Bende edinecegim yakinda bu durum icin.

2 Beğeni

Yaptığınız antrenmanlardan elde ettiği verilere göre güncel maksimum kalp hızınızı ve (saati gün içinde ne kadar taktığınıza göre doğruluğu değilse de) istirahat kalp hızınızı ölçüyor.
Sonra seçtiğiniz yöntem olan HRR’ye göre zone hesaplıyor.
Maksimum kalp hızınızı ve/veya istirahat kalp hızınızı güncelledikçe de zone sınırları değişmiş oluyor.

2 Beğeni

Sıkıntı da orada hocam Max kalp hızı ve dinlenme kalp hızı değişmeden bölgeler değişiyor

1 Beğeni