Garmin 245 vs akıllı saat

Merhabalar,

2.el satın alıp kullandığım Garmin 245 modeli saatim mevcut. saatin 2.el fiyatı, sıfır akıllı saatler kadar ve/veya daha pahalı. Ben koşu forumu üzerinden araştırıp almıştım garmini ancak şu soru kafamda belirdi, sıfır bir akıllı saat, Garmin 245 in yaptıklarını yapamaz mı? niye Garmin alıyoruz?

2 Beğeni

Bazıları 5 yıllık bmw’yi sıfır Renault’a tercih eder (sadece örnek). Akıllı saat, spora yatkın akıllı saat , akıllı saate yakın spor saat veya sadece spor odaklı saat. Hepsinde ve alt markalarda ihtiyaç neyse ona yönelmeli; hatta spor saatleri de kendi içinde bu 2x lira iken bu neden x lira denilecek türde. Arz talep ihtiyaç.
Örneğin yeni huawei fit 4 modeli akıllı saat kullanımında 10 gün giden saat mi garmin 245 mi?
Genel olarak garmin almak istemem, fiyat olarak Türkiye’de fazla.
Nisan 2023’te antrenman programından bahsetmişsin.Kullananlar garminin koçluğu olduğunu söylüyor, bu bile ayrı bir tercih bedeni olabilir.

5 Beğeni

Koşuya başlarken ilk aldığım saat samsung galaxy active 2 modeliydi, sözde spor yapanları hedefleyen bir saatti ama şarjı 2 gün gitmiyordu. Sonrasında garmin 245’i sıfır olarak aldım, 3 seneden fazla kullandım. Kardeşime verdiğimde şarjı hala bir haftadan fazla gidiyordu. Diğer bir etken de verilerimi garmin connect’te tutması ve kolayca strava gibi uygulamalara aktarabilmesi. Verileri tek yerde tutabilmek için yeni saatimi de daha yeni bir forerunner modeli aldım.

3 Beğeni

Hiç bir saat bir digerinin yaptığını yap(a)maz.

‘Neden Garmin alıyoruz’ sorusundan önce, 'saat alırken nelere dikkat ediyoruz’u cevaplamalıyız.

Spor yapan kişinin, kullanacağı saatten beklentileri neler olabilir?

• Öncelikle yapacağı ve ileride yapma potansiyeli olan spor türlerini desteklemeli.

Koşu özelinde devam edelim…

• GPS bulunmalı ve sağlıklı ölçüm yapmalı.

• Optik nabız ölçümü bulunmalı ve sağlıklı ölçüm yapmalı. Varsa bir nabız bandı, onunla uyumlu olmalı.

• Altimetre ile sağlıklı elevasyon ölçümü yapmalı. (Saat içindeki donanım barometredir. Barometre ile elde edilen basınç bilgilerinin değerlendirildiği yazılım sistemi ise Altimetre’dir. Saat özelliklerinde sensör kısmında bu ikisinin de adı geçebiliyor. Aslinda sensör olan barometredir. Altimetre sensör değildir)

• En çok lazım olan bu 3 temel ölçüm kadar önemli olan bir diğer konu.. full şarj ile ne kadar süre çalıştığıdır. Burada iki alan var. Birincisi aktivite anında, istenilen tüm ölçümler yapılırken ne kadar çalıştığı, ikincisi ise günlük kullanımda ne kadar çalıştığı.

• Saatin yazılımından beklentiler. Eldeki bilgiler doğrultusunda kişiyi yönlendirmesi (koçluk), Strava uyumu, geçmişteki kayıtlara devam edebilme vb..

• Harita üzerinden rota takibi.

• Zaman, yataydaki-dikeydeki konum, nabız ölçümlerinden ve kişinin kendi ile ilgili girdiği bilgilerden (yaş, cinsiyet, kilo vb..) elde edilen diğer bilgiler. (Harcanan kalori, HRV, VO2max vb..)

• Saatin bulundurabileceği extra sensörlerden elde edilebilecek bilgiler veya extra donanımdan sağlanacak faydalar. (Müzik dinleme, telefon görüşmesi -bluetooth üzerinden veya e-sim ile-, LED fener, gyroscoplar ile çeşitli hareketlerin -gps olmaksızın- mesafe veya dikey salınım gibi hareketlerin ölçülmesi vb..)

• Kozmetik (gövdede, kayışta, camda kullanılan malzeme, renk, ekran görünürlüğü vb..)

• Satış sonrası hizmetler.

• vs vs..

Sırasıyla benim aklıma gelen beklentiler bunlar. Satın alım sürecinde aday saatlerin incelenmesi ve bütçe ile ilişkilendirilmesi sonucunda karara varılmalıdır.

Sizin ‘Neden garmin alıyoruz’ sorunuza garmin kullanmadığım için cevap veremiyorum. Ama şunu biliyorum. Teknolojik veya ilgilendiği hobisi için bir ürün alan kişilerin büyük çoğunluğu, bir beklenti listesi olmadan, bütçesinin yettiği en pahalı ürünü alırlar. Bunu eleştirecek değilim. Çünkü bir alışverişteki bir diğer önemli kriter de 'kisinin yeni aldığı ürünle mutlu olması, daha doğrusu motive olmasıdır. Bu tamamen kişinin kendi algısıdır ve eleştirilemez.

Eleştirilebilecek nokta şurasıdır. Satınalma oncesi süreçte bir incelemede bulunmadan, diğer kullanıcıların onerilerinin / reklamların / marka algısının etkisinde kalarak alınan ürünün diğer ürünlerden üstün sanılması, onerilmesi ve diğer ürünlerin kucumsenmesidir.

6 Beğeni

Fatih Bey,

Dediğiniz Huawei Fit 4 modelinin pro versiyonunu aldım. Şu an şarjının 8. gününde. %10 doluluk kalmıs. Büyük ihtimalle yarın sabah biter. Bu süre zarfında 2 kere kostum. 2 kere de fitness antrenmanlarını gerceklestırdım.
Ayrıca gece uyku takibi vs gelen aramalara cevap verme gibi özellikler de hep acıktı. Telefon caldıgında hem sesı yuksektı hem de tıtresımı acıktı onları da 2 gun once kapattım.
Genel olarak gps takıbı gayet yeterli kalp sensorunun hiç bir problemi yok gayet dogru sonuc verıyor özellikle kosarken.
Fitness da ise ufak gecıkmeler yasandıgını farkettım. Fonksiyonel olarak calısırken nabzın yukseldıgı anlarda bıraz gerıden geldı.
Suunto nun race modeli ile bu saat arasında kalmıstım. Huawei yi tercih ettim. Şimdilik gayet memnunum.

3 Beğeni