Fotoğraftaki bölgedeki ağrı ve yorgunluk sebebi nedir

Selamlar 4 yıl önce bu konu ile foruma kayıt olmuş çok yardım görmüştüm sizlerden Diz bölgesinin üzerindeki güçsüzlük devam ediyor Geçen hafta çektirdiğim MR sonucu geldi olumsuz iki nokta Menisküs grade 1-2,Suprapatellar bursa sıvı artışı Bu sıvı artışına istinaden doktor ACETUDİL 60 MG yazdı Dizlerde sıvı kaybı var dedi
Bu iğneyi alıp bana gelebilirsin dedi İğneyi yazmadan önce de meslek falan sormuştu ilacı sorduğumda 10.500 TL yapıyor ve sadece hastane çevresindeki eczanelerde satılıyordu
Gittiğim bir önceki ortopedist sadece fizik tedavi verdi Quadricepsler,Patellar Tendinit güçlendirme egzersizleri verdi Ki benim zaten dizlerimde,kemiklerimde,hiç ağrı yok Ağrı yıllardır Diz kapağın hemen yukarısındaki kas bölgesinde

Tahminim Kilo kaybı yaşadım muhtemelen yağ ile birlikte kasları da yaktığımı düşünüyorum Bu konuda bilgisi ve görüşleri olup paylaşan olursa sevinirim Herkese gelişimli sporlar Sağlıcakla

2 Beğeni

Oturup kalkarken yada ayağını katlayıp dizini kendine çekip tekrar ayağını açarken çit sesi oluyor mu ?

Testesteron seviyelerine baktırın ( Kas eklem zayıflıkları geç iyileşme)

Geçmiş olsun , sağlık çalışanı değilim sadece tavsiye olarak yazdım.

3 Beğeni

Teşekkür ederim görüşleriniz için Dizlerde,kıkırdaklarda hiç ses,ağrı yok Sürekli yüzerim ve arada bisiklet sürerim hareket kısıtlılığı yok Görüntüdeki yaptığım açma ve germelerde de hiç zorlanmam

@fatihboyaci dün gece bildiklerini paylaştı Bu sabah fizik tedavi egzersizleri ile güne çevik bir şekilde başladım Merdiven idmanlarını çok abartmıştım o dönem başlamıştı bu kas ağrıları Şimdi fizik tedavi ve dinlendirme ile bölgeyi güçlendirmeye çalışıyorum tabi proteinli,gerekli gıda alımlarıyla

1 Beğeni

vakumlu kupalar ile masaj yapın, işe yarayabilir.

2 Beğeni

Az önce bisiklet ile denize yüzmeye gidip geldim duş aldım masaj yaptım oldukça rahatlatıyor buz tedavisini de eksik etmiyorum Saatlerce,kilometrelerce yüzebilen biriyim Bisiklet ve yüzme dizlerimi hiç ağrıtmıyor merdiven ve yokuş inerken kaslarımın yorgunluğunu hissediyorum Tam diz bölgesinin üstündeki fotoğrafta paylaştığım bölgedeki kas yapısı beni zorlayan Zaman inş iyi sonuçlar göstecek

2 Beğeni