Forum'da oluşan ''Kişisel Köşeler ''

Evet blog zaten bunun için var. Forumdaki tüm geçmiş konular da bir başlık altında toplanabilir. Forumda yukarda sabitlenebilir. Bu yöntemde yeni başlık açılması engellenmese de, benzer gönderiler için kullanıcı deneyimi o yöne kaydırılabilir.

3 Beğeni

Hocam yazdığım diğer konu başlıklarını silemiyorum, ilgi yazınızda belirttiğiniz hususlardan dolayı hiçbir koşucanın kendini yanlış yönlendirmesini istemem, bilgilerinize.

3 Beğeni

Başlık açıp yarış raporu yazmak, bir konuda ki düşünceleri paylaşma başka başlığı blog haline getirmek başka. Başlıklarınızı silmemizi isterseniz özel mesaj atın lütfen .

2 Beğeni

Bu fikir çok makul görünüyor. Daha önce konuştuğumuz “400 Metre Pist Hazırlığı” başlıklarını da ayrı bir başlık altında birleştirebiliriz. Sanıyorum Admin’ler bu birleştirmeyi yapabiliyor. Tek bir bilgilendirme başlığı açıldıktan sonra; yeni bir uyarıda bulunmadan bu başlıklar sessiz sedasız birleştirilebilir. En azından bir süre denenebilir.

4 Beğeni

Koşuyla ilgili konu , fikir, makale adı ne olursa olsun burada paylaşılmayacaksa ve koşuyla ilgili konunun yeri burası değil denecekse ! koşu forumun ismini değiştirelim…

3 Beğeni

Serbest Bölge adı altında 251 başlık var. Adı üzerinde serbest bölge.Öznel olmayan yazı sayısı için yüzde veremem. Ama yazının öznesi olan insansa, bir makale veya egitim programı değilse öznellik doğal.

Koşu ile ilgili herşey yazılabilmeli, hata, eksik, yanlış yönlendirme varsa bu başlık altında bahsedilen kişisel yazılar dışında tüm forumdaki yazılar için durum aynı. Buradaki yazılar ne tıp sözlüğü, ne kimya kitabı.Böyle diyorsun ama bu yanlış, doğrusu bence şu şeklinde dileyen itirazını da belirtebilmekte.

Bir forum konusunda inanılmaz koşuyordum, sonradan videodan baktığımda hiç de öyle değil,sizin de başınıza geliyor mu? gibi konu açılmıştı.Kişisel bir konu ama kişisel olarak da benim yaşadığım birşey, ilgimi çekti. Yazı okuyucuların katılımıyla renklendi. Monotonluk, tek kişinin anıları gibi devam ederse, dediğiniz gibi blog sayfası tadında olsa bile koşuyla ilgiliyse sorun yok.
Ev hanımlığından maratona :heavy_check_mark:
Düzeltme: Bahsettiğim yazı kişisel değil, teknik bilgiler içeren bir paylaşım.Akılda kalan kişisel kısım.

4 Beğeni

Koşu forum ‘‘KİŞİSEL BLOG’’ lardan oluşan herkesin kendine blog yazdığı bir platform değildir . Bu kadar açık bir ifadeyi ‘‘koşu konuşmayalım mı ?’’ ya da ‘’ koşu ile ilgili her şey yazılabilmeli ‘’ gibi sanki aksi söylenmiş gibi davranmak BLOG la BAŞLIK kavramının anlaşılamadığını düşündürüyor.
İsteyen blog yazar gelir linkini paylaşır. Bu kadar basit bir konuyu bence eğip bükmeyelim .

5 Beğeni

Yazılanları kişisel blog’a indirgemek de ayrı bir eğip bükme degil mi?

Bu ifade ile yukarıdaki ifade .Ben anlamıyorum, cidden.İsteyen blog yazar linki paylaşır da sizin görüşünüz, isteyen de o yazıları okumaz. Ama konuyu yanlış yönlendirme olarak anlamıştım, değilmiş.
Arkadaşlar blog yazmayın!(bence blog değil)

3 Beğeni

Hem yazılanı anlamayip hem ortaya savunacak bir argüman koymadan bu mahalleden arkadaş çağırmaya benzemiş komik olmuş.Her başlığa yazmak zorunda mi hissediyorsun ya da öyle bir kural mi var anladın acaba.

1 Beğeni

Ben polemiğe girmek istemiyorum. Yazdığım ortada.

İfade ederken yanlış, hoş olmayan bir ton olmuş, komik değil ama şaşkın denilebilir.

Yanıt veriyorum, hayır. Zorunda hissetmeden ve öyle bir kural olduğunu düşünmeden yazıyorum. Başka sorularınız varsa @Serdar’ın @fatihboyaciya soruları başlığını açabilirsiniz (ironi).Sevgiler, saygılar

1 Beğeni

Forumun belirli kurallarının olması ve bu çerçevede ilerlemesi taraftarıyım. Bu forumun benim hayatıma keyif kattığını söyleyebilirim. Kişisel paylaşımlardan hiç rahatsızlık duymadım ancak rahatsız olanlar olmasa bu başlığın açılmayacağını düşünerek ortak paydanın kurallar ile sağlanacağına inanıyorum.

Beni rahatsız eden ise bu şekilde konular açanların bu başlık sonrası konuları silmek durumunda kalması oldu. Kendi tercihleri ile sildiklerini gördüm ancak en azından bu başlıktan sonra açılmamasına yönelik bir kural belirlenmeli ve belki de silinmesine müsade etmeden baska bir yerde toplanmalıydı.

Kendi adıma konu direkt kendisine atıfta bulunduğui için @caylakmaratoncu Nurettin ağabeyin paylaşımlarını büyük bir keyifle okuyorum. Benim gibi -özellikle pandemi döneminde- rutinlerle çevrili bir hayat yaşayan biri için oldukça renkli, ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Tabi bunu yaparken gidip kayalıklarda koşmaya karar vermedim ancak aynı sahilde koşarken gözlerim kayalıklarda onu aramadı desem yalan olur. Farklılıkları oldum olası sevmişimdir.

Sonuç itibariyle koşu konusunda herkesin aldığı keyif farklı. Yazının başında bu forumda bulunmaktan aldığım keyfi sadece nasıl antrenman yaparım veya nasıl gelişirim hangi saati alırım vb konularda erişilebildiğim bilgiden değil farklı insanlarla etkileşimde bulunmaktan da alıyorum

6 Beğeni

Uzun zamandır pek mesaj yazmadan takip ediyorum bu forumu, bu başlık o kadar garibime gitti ki söylemeden geçemedim. Bence insanların paylaşımlarına bu şekilde karışılmamalı. Yanlış bulunulan fikir ve bilgilere bizzat bahsi geçen o mesaj(lar) üzerinden karşı çıkılabilir. Bu konu paylaşım yapan insanların hevesini kırmaktan, onları bu platforma küstürmekten başka ne işe yarayabilir hiç anlam veremedim.

4 Beğeni

Çok sayıda aktif ve popüler forum siteleri var ve bu sitelere girildiğinde aradığımızı bulmanın kolay olmadığını düşünüyorum. Nedeni ise çok fazla benzer içerik ve başlık olması ile site içeriğinin bir nevi dağınık ev, çöplük modunda olması. Mesala marka model belirterek bisiklet aradığımda; aktif ve yoğun kullanılan bir forumda başlığa denk geliyorum, inceleme ya da yorum okuma niyetiyle başlığa girdiğimde “işte benim biricik aşkım” “demir atımla riva sürüşü” gibi forum mantığına uymayan, facebook ya da instagram içeriğine uygun paylaşımlara denk geliyorum. Bu girdiler bence forum mantığına pek uymuyor, koşuforumda da bu başlıkta belirtilen çekincelere, bazı konulara kısmen katılıyorum. Bir düzenin olmaması durumunda bu forumdaki düzenin, bilgiye ulaşım kolaylığının bozulacağını düşünüyorum.
Örnek vermek gerekirse çizimlerini ve yeteneğini beğenip takdir etsem de koşu karikatürleri başlığındaki birçok karikatürün koşu ile hiç alakalı olmadığı gibi durum var.

4 Beğeni

Arkadaşlar ben bu forumu stresten, gerginlikten, işten vs kaçarken buldum.

Hemen her gün bir şey yazdım, bazen esnerken bana sırnaşan kediden bazen koşu parkurunda kültür-fizik hareketleri yapan teyzeden, koşu için aldığım saatten, yokuş aşağı koşarken bunu yapma diye bana laf atan ortopedistten, koşuyla ilgili olduğunu düşündüğüm kitaptan vs vs söz ettim. Velhasıl-ı kelam kısa sürede fazlaca gevezelik ettim.

Gerginlikten kaçarken başka bir gerginliğin parçası olacağım aklıma gelmedi doğrusu.

Birbirimizi doğru anlamak için söyleyeyim, insan kendini doğru değerlendiremeyebilir-doğru veya yanlış- açıkçası bana sorulsa kendimi, benim bir şekilde bulduğum enerjiyi ya da motivasyonu forumdaki başka insanlara da aktarmaya çalışan biri olarak tarif ederdim. Ama yeniler için forumu tanımak bir zaman istiyor, bu da doğal olarak forumun kıdemlileri için sıkıcı bir süreç oluyor.

Özetle, burayı gerginlikten kaçarken buldum, ama şimdi doğru yerde, doğru şeyi yapmadığımı düşünüyorum. Samimi olarak söylüyorum, kimseyi zor durumda bırakmak için yazmıyorum, ama sonuçta doğal olarak bir şey yazma iştahım kaçtı, tabi ki okumaya devam ederim.

Bu gönderiye yapılan yorumlara ya da mesajlara cevap vermeyeceğim. Ama bir blog açarsam tabi ki linkini paylaşırım. Çünkü galiba yeni bir koşucu olarak benim yazabileceklerim zaten hep bu yukarıda saydığım, blog’a uygun türden şeyler, kişisel öğrenmeler, deneyimler vs.
Soracak danışacak bir şey olunca da sorarım. Yani dargınlık kırgınlık yok, herkese selamlar, sevgiler.

9 Beğeni

İnternet özgürce gezildiğinde gerçekten güzel bir yer. Ama bu özgürlükler bazen diğerlerini rahatsız edebiliyor. Her ne kadar içerikte kötü bir şey olmasa bile bir şekilde başkalarını rahatsız edebiliyor. Bazı kurallar getirilmesi iyidir her zaman. Ama bu esnada abartıp tat kaçırmamaya da gerek var. Kişisel olarak forumdaki hiçbir başlıktan bir rahatsızlık hissetmedim, ya da bir gereksizlik. Tabi uygun kategoriler ile çeşitli konu başlıklarının belli bölgelerde toplanması sağlanabilir. Mesela bir kişisel blog kategorisi. Oraya girmek istemeyenler hiç girmez. Ama yazmak isteyen de yazar. Bu zamandan sonra forum kullanımını veya blog, forum farkını öğretmeye çalışmak yersiz olur bence.

3 Beğeni

Satılık saat, ayakkabı gibi konular ilgimi çekmediğinden bu konu sonrasında, kategoride seçim yapılabildiğini gördüm.Örneğin:

Özellikle kalp :heart: isaretini bazen beğenme, bazen okudum anlamında kullanıyorum.Birçok kişi her yoruma da kalp konulmaz ki diye düşünse, rahatsız olsa (kendimden bu konuda rahatsızım aslında) mantık basit:

https://kosuforum.com/t/kullanim-kosullari na uygun mu? Uygun değilse yapılacaklar farklı, uygun ama rahatsız edici ise farklı.

Bir atletin yaşadığı sakatlığı öncesiyle, sonrasıyla, hisleri de dahil olmak üzere biliyor, 1 yıl sonra nasıl oldun diyebiliyorsak günlük koşu motivasyonlarını kişisel görmüyorsak dileyen koşuya dair forum kuralları içinde uygun kategoride yazabilir.Koşucu karikaturleri olsun, acemi koşucu konusu olsun monolog değil insanların tecrube görüşlerini paylaşmaya açık.Katılmayanı da düşünceleriyle, çözüm öneriyle dinleriz.

Kişisel koşu ile ilgili herşey yazilabilir demek yerine neden böyle düşündüğümü dilimin döndüğünce yazdım.
@admins’e bir öneri: Kullanım koşulları ve öneriler kısmı yılda 1 kez mümkünse her kullanıcıya okutmalı.Admins zorunlu okutmazsa keyif için bile okunabilir.
https://kosuforum.com/guidelines
Önerileri (guidelines) insan okurken tümden gevsiyor, gerginlik falan kalmıyor.

4 Beğeni

Yaşam pozisyonları her ne şekilde olursa olsun; farklı insanlar, yaşamı bütünüyle birbirinden farklı algılarlar. Bilinç ve dna aktivasyon düzeyi farklılıkları yüzünden…
Bende farklıyım ve bütün farklılıklara elimden geldiğince saygı duymaktayım. :smiley:

3 Beğeni

Kişisel alan etiketi, konu dışı paylaşım gibi etiketleme gibi düzenlemeler çözüm olabilir aslında, tabi adminler teknik olarak daha iyi bilir.

2 Beğeni

Başlık ve konu; insanların hevesini kırmak ve forumda kan kaybı yaratmaktan başka bir işe yaramaz. Halihazırda forumda serbest bölge, sağlıklı beslenme gibi direkt olarak koşuyla ilgili olmayan alanlar bu gibi durumlar için var. En çok ilgi çekenler de yanılmıyorsam bu alanlarda açılan konular oluyor. En fazla konu yanlış yere açıldıysa doğru yere taşınır. Adı üzerinde serbest bölge sonuçta. Aksi durumda burası çok monoton bir yer olur. Tabi burada sadece koşu konuşulsun isteniyorsa o başka bir şey.

2 Beğeni

Başlık ‘‘Kişisel Köşeler’’ ve yazının hiçbir yerinde yazı yazmayın, başlık açmayın yazmamasına rağmen, bugüne kadar hemen hemen her türden başlık açılmışken neden konu bu yöne gitti anlamak zor.

Yazı gayet net ve açık, forumda ufaktan kişisel köşeler oluşmaya başladı, bunu yapmayalım, duralım. Bu kadar. Bu şekilde oluşan köşeler forumda haksızlık yaratır ve kime göre neye göre köşe oluşturulacak belirlenemez.

Forumda keskin yazılı kuralları yok ama kendiliğinden oluşan ve forumun tamamını ilgilendiren hususlarda müdahalede bulunuluyor.

Aslına bakılırsa ne başlık silindi ne de yazmak hevesi engellendi. Bunlar da herkesi ilgilendirdiği için ortaya yazıldı. Konu örneklerdeki arkadaşlar olsaydı zaten sadece onlara mesaj atılırdı. Konu bu oluşuma dur demek.

Bundan sonrası artık gereksiz ve yıpratıcı hale geliyor. O nedenle konuyu durdurmak iyi fikir.

Örnek verdiğim arkadaşlarımız alınganlık yaptı haklı olarak, onlardan özür dilerim. Örneklemem gerektiği için kullanmıştım. Konu asla onlar değil. Uzun süredir burada yazan kişiler olduğu için gönül rahatlığıyla yazdım ama yazmasam daha iyi olurmuş.

10 Beğeni