Ağlamıyorum. Gözüme toz kaçtı.
Apple Watch varken Garmin’e hiç heves etmedim ama bunlar güzel olmuş.
Forerunner 955 42 saat GPS süresi (Solar ile 49 saat) sağlıyordu.
Forerunner 965 31 saate inmiş.
Sırf güzel ekranı var diye bence kabul edilebilecek gerileme değil.
Sırf daha ince saat yapacağız diye bataryadan feragat etmek hoş olmamış.
Spartathlon’cular 955 ile devam etsin, geri kalan herkes için yeni bir alternatif olsun —demişler
Bundan sonra daha fazla AMOLED ekran kullanacaklar yani. AMOLED tamam da Venu 2+'taki gibi ek özellikler olmadıkça boş. Fenix 8’de de MIP tercih ederim diye düşünüyorum, sonrasında belki Epix’i düşünürüm…
Ben de MIP’a sıcak bakıyordum fakat Venu 2+ 'dan sonra Fenix 7’ye geçince ekran gözüme kötü geldi. MIP ekranda özellikle harici saat yüzleri genelde kötü duruyor.
Fenix 7 serisinde bir sıkıntı daha var, sanırım bu 2022 yılında üretilmiş bütün Garmin marka MIP ekranlar için geçerli; önceki jenerasyon Garmin MIP cihazlara göre ekran oldukça soluk ve kontrast düşük. Beni asıl rahatsız eden bu oldu. Ciddi derecede kalite farkı var.
belki daha az batarya harcasın diye kasıtlı yapmış olabilirler
Ekrana eklenen her katman (dokunmatik katman, güneş paneli ve safir - teknik olarak safir bir katman olmasa da) ekranı biraz kötüleştiriyor gibi görünüyor.
Fenix ile 9 serisi arasında donanım, yazılım açısından aslında çok da bir fark olmuyordu. En büyük fark kasa gibi duruyordu. Tamamen spora odaklananlar ağırlıklı olarak 9 serisine kayarken biraz daha görselliğe, akıllı saat gibi çok amaçlı, sürekli kullanmaya odaklananlar ise Fenix’e kayıyordu. Ama bu seferki 9 serisinin kasası görsel olarak da oldukça güzel. Gelgelli