Forerunner 965 ve 265 tanıtıldı

Ağlamıyorum. Gözüme toz kaçtı.

6 Beğeni

Apple Watch varken Garmin’e hiç heves etmedim ama bunlar güzel olmuş.

Forerunner 955 42 saat GPS süresi (Solar ile 49 saat) sağlıyordu.
Forerunner 965 31 saate inmiş.
Sırf güzel ekranı var diye bence kabul edilebilecek gerileme değil.
Sırf daha ince saat yapacağız diye bataryadan feragat etmek hoş olmamış.

3 Beğeni

Spartathlon’cular 955 ile devam etsin, geri kalan herkes için yeni bir alternatif olsun —demişler :blush:

Bundan sonra daha fazla AMOLED ekran kullanacaklar yani. AMOLED tamam da Venu 2+'taki gibi ek özellikler olmadıkça boş. Fenix 8’de de MIP tercih ederim diye düşünüyorum, sonrasında belki Epix’i düşünürüm…

1 Beğeni

Ben de MIP’a sıcak bakıyordum fakat Venu 2+ 'dan sonra Fenix 7’ye geçince ekran gözüme kötü geldi. MIP ekranda özellikle harici saat yüzleri genelde kötü duruyor.

Fenix 7 serisinde bir sıkıntı daha var, sanırım bu 2022 yılında üretilmiş bütün Garmin marka MIP ekranlar için geçerli; önceki jenerasyon Garmin MIP cihazlara göre ekran oldukça soluk ve kontrast düşük. Beni asıl rahatsız eden bu oldu. Ciddi derecede kalite farkı var.

1 Beğeni

belki daha az batarya harcasın diye kasıtlı yapmış olabilirler

Ekrana eklenen her katman (dokunmatik katman, güneş paneli ve safir - teknik olarak safir bir katman olmasa da) ekranı biraz kötüleştiriyor gibi görünüyor.

1 Beğeni

Fenix ile 9 serisi arasında donanım, yazılım açısından aslında çok da bir fark olmuyordu. En büyük fark kasa gibi duruyordu. Tamamen spora odaklananlar ağırlıklı olarak 9 serisine kayarken biraz daha görselliğe, akıllı saat gibi çok amaçlı, sürekli kullanmaya odaklananlar ise Fenix’e kayıyordu. Ama bu seferki 9 serisinin kasası görsel olarak da oldukça güzel. Gelgelli :grin: :sunglasses:

Fenix 7X Solar’a geçtiğimde Fenix 6X’e göre ekran daha aydınlık gelmişti. Tabi çok daha fazla yansıyordu artık. Hani ekran üretimi ile ilgili değişiklik var mı bilmem ama üstteki camın da etkisi büyük. Safir camlılarda da çok karanlık diye şikayet ediyorlardı mesela. Amoled ile karanlık olma durumu olmaz tabi artık. Benim için de Amoled daha iyi hoş ama, kendim sanırım en az bir seri daha MIP devam ederim. Ya da bakarız, belki hiç kıpırdamam, fiyatlar malum. :smiley:

3 Beğeni

Yazılım meselesini çok aceleye getirmişler gibi duruyor. Harita bazen takılıyor, küçültüp büyütemiyorsun. Veri alanlarını (Fenix serisi ile yazılım ekibi farklı olduğundan) 6 bölüm ile sınırlandırmışlar (connectIQ ile aşılabiliyor), birçok connectIQ veri alanı henüz düzgün çalışmıyor.

Fontları ve italik kullanımını sevmedim, henüz bazı ekranlara çok vakit harcanmadığı belli oluyor, saatle birlikte gelen saat kadranları da aynı şekilde aceleye gelmiş gibi.

Ekran kenarları düz değil, açılı geliyor. Bu sebeple ekran koruyucular (tempered glass) tam olarak oturmuyor. Kenarlarında hafif açıklık kalıyor ve bu bölüme de doğal olarak toz giriyor. Cam daha önceki Gorilla Glass versiyonlarına göre daha sağlam, ancak hala Safir çizilmezliğinde değil ne yazıkki.

Gece genel olarak MIP ekranlardan çok daha iyi bir deneyim sunuyor, aktivite esnasında parlaklığını ayarlayabiliyorsun, gündüz ise kötü diyemem, bu tip bir ekrana alışabileceğimi düşünüyorum.

Pil ömrü tatminkar görünüyor, şu an kullandığım saatler arasında en kısa süre aktivite kayıt süresine sahip, ancak bakıldığında bugüne kadar 20 saat etkinlik yapmadığımı görüyorum. Bundan sonra da yapacağımı sanmıyorum yani benim için kabul edilebilir. (Çift bant GPS veya bunu akıllı olarak duruma göre kullanan modu seçmezseniz süre uzuyor) Öte yandan Fenix’ten daha hızlı şarj oluyor gibi görünüyor.

Ben genel olarak beğendim, donanım ve yazılım olarak 955’in aynısı, onda da sorunlar var dolayısıyla bunların giderilmesi zaman alacaktır, Garmin’in yazılımlarına bakışı bu şekilde ne yazıkki. Yeni “yaklaşan yarış” widgetini beğendim doğrusu, telefonda benzer bir uygulama kullanıyordum gerek kalmadı. Üstelik performansını analiz edip o yarış özelinde ne kadar sürede bitirebileceğini tahmin ediyor, istersen o yarış özelinde antrenman önerileri sunuyor. Bunun için hedef yarış belirleyebilme seçeneği eklemişler (Garmin Connect’te).

Antrenman etkisi bölümünü çok detaylı hale getirmişler, ancak bunun için saati sürekli takmak ve belirli bir süre antrenmanları izlemesini sağlamak gerekiyor, henüz geleli birkaç gün olduğundan bu mümkün olmadı.

Fenix’leri seviyorum ama giderek bana ağır ve büyük gelmeye başladılar, yüzmeye ise uygun değiller. Epix’i beğenmiştim ancak daha hafif ve küçük bir kasada Amoled ekranı denemek istiyordum, bu da 965 ile mümkün oldu. Bakalım Garmin bizim için ne gibi küçük sürprizler hazırlıyor artık göreceğiz. :raising_hand_man:

14 Beğeni

Baytekin ile görüştüğümde haritalar için bir sorun olduğunu ve ürünlerin dağıtımını durduklarını söylediler, bende ciddi anlamda düşünüyorum geçmeyi Fenix 7X solar kullanıyorum çok memnunum fakat artık ağır gelmeye başladı doğrusu, hem amoled ekranı tatmak hemde daha hafif saat için düşünüyorum.

2 Beğeni

Bazı 965’lerde böyle bir durumun olduğu (Saatin avrupa haritaları yüklü olmadan satışa sunulduğu), Garmin’in de kullanıcılara mail yoluyla avrupa haritalarını nasıl yükleyebileceklerini iletmek zorunda kaldığı bir aksaklık mevcut. Ben Türkiye’den aldım, bendekinin haritalarında herhangi bir sorun görünmüyor.

2 Beğeni

Genel izleminizi nedir cihaz ile ilgili, şarj durumu nasıl? kullanım koşullarınız nelerdir (aktivite, ekran hep açık vs) bilekten nabız ölçümü ne derece doğru gözlemleme şansınız oldu mu? ,gün içinde ekrandan şikayetiniz oldu mu hiç görünmeme gibi , alacak olan arkadaşlara fikir olması acısından paylaşırsınız sevinirim.

2 Beğeni

Ben ekran kapalı olarak kullanıyorum, ihtiyaç duyduğumda ekranı açıyorum. Bu şekilde bir sorun yaşamadım açıkcası, ekran çok iyi görünüyor, MIP ekranlarla arasında büyük fark var. Genel olarak bilekten nabız ve GPS ölçümleri çok başarılı görünüyor, ancak bilekten nabız konusunun kişinin ten rengine, saatin bilekte durduğu yere v.b. bağlı olduğunu unutmayın. Ekran yeterince parlak, yüksek güneş ışığında bile görünme konusunda bir problemi yok. Beta programı başladı, 4.12 sürümü bazı sorunlarımızı çözmüş gibi görünüyor.

4 Beğeni

Teşekkür ederim bilgilendirme için, güle güle kullanın.

1 Beğeni

Dün 735XT saatim garantiden 2 kez değiştikten sonra 3. kez bozulunca, artık garanti de bittiğinden kullanılamaz hale geldi.

Garmin’den ağzım çok yandı ama yine gidip Elcobilmarketten Forerunner 265 aldım.

Arayacağımı düşünmediğim renkli navigasyon haricinde aradığım her şey var gibi görünüyor.
Açık deniz yüzme, triatlon, müzik, amoled ekran…
Umarım donanımı sorunsuzdur da problem yaşamam. Yazılım bir şekil hallediliyor.

Edit: Daha aktivite açmadım, ayarlarını yapıyorum ama ilk dikkat çeken, bizim kullandığımız ekran ile bu çok farklı bir seviyede.

Edit: Spotify + Jabra Elite 75t Active ses kalitesi çok iyi.

8 Beğeni

Merhaba, koşu forumüyeleri! Yeni katıldım aranıza ve uzun zamandır yazılanları okuyorum. Oldukça başarılı buluyorum ve tecrübelerinizden yararlanıyorum. Koşmaya yeni başladım ve Garmin Forerunner 965 saat aldım. Fakat şöyle bir sorunum var: saatte müzik dinleyemiyorum. Kulaklığa bağlansa bile bazen 1 dakika, bazen 30 saniye sonra bağlantı kopuyor. Şanslıysam bir şarkı bile dinleyebiliyorum. Açıkçası koşarken müzik benim için önemli. Motorola verbedus 200 kulaklık kullanıyorum ve kulaklığın telefona bağlantısı sorunsuz çalışıyor. Baytekinlerle görüştüm ve dediler ki, kulaklıkla saat arasında Bluetooth bağlantısı sorunu yaşanabiliyor. Apple’ın kulaklıklarında böyle bir sorun olmuyor dediler. Ancak Apple kulaklıklarında da bağlantı sorunu yaşandığını belirttiler. Yazılım güncellemesi gelebilir dediler, fakat henüz gelmedi. Benzer bir sorun yaşayanlar var mı? Bu sorunun çözümü nedir? Teşekkür ederim, saygılarımla.

1 Beğeni

Selamlar,

Koşu dışında bağlantı problemi oluyor mu?
Saati diğer bileğe takınca da sorun oluyor mu ?

Önceki modellerde bazı kulaklıklarda kesilme problemi oluyordu. Özellikle kulaklığın alıcısı ve saat farklı yönlerdeyse. (Kulaklık sol kulak, saat sağ bilek gibi.) Ama genelde bağlantı kopması değil kesinti şeklindeydi.

2 Beğeni

Koşu dışında da aynı proplemi yaşıyorum. Saati kulaklıkların yanına koyuyorum yine aynı sorun. Kaç çeşit kulaklık denedim Apple airpods denedim o biraz uzun gitti 4 5 dakika sonra gene kesildi. Kulaklıklar yanında olduğu halde. Baytekinler garmine sorunu yazdık dediler. Güncellemeyi bekleyin dediler. Bekliyorum bakalım. Bu saatte bu sorunu yaşayan başka birileri var mi onu da bilmiyorum?

1 Beğeni