Forerunner 910 XT'ye rota yükleme sorunu

İznik Ultra Maratonunun yarış sitesinde yayınlanan GPX dosyasını önce Garmin Connect’e dosya olarak yükleyip ardından “send device” seçeneğiyle 910 XT’ye yüklemeye çalıştığımda “this activity doesnt have time informations” gibi bir hata alıyorum.
Sözün özü son zamanlarda 910 XT’ye rota yükleyebilen varsa lütfen beni aydınlatsın.

Sen gene Garmin Connect’e atabilmişsin o gpx dosyasını. Ben o aşamaya kadar bile gelemedim :slight_smile: Garmin Connect üzerinden kendi çizdiğim rotayı da gönderemiyorum 910’a. Saçma sapan hatalar veriyor ya da hiç bir şey yapmıyor. Garmin’in böyle bir iletişim çağında bu kadar kötü yazılıma sahip olması inanılmaz

Merhaba,

su linkte gpx dosyasini farkli formatlara cevirebiliyorsunuz. Orda secenek olarak Garmin Course TCX yada Garmin Course CRS de var. Belki isinize yarar.

http://www.gpsies.com/convert.do

1 Beğeni

Valla çok ilginç. Yarış resmi sitesindeki gps datası güncellenmiş. 136K’yı 6 parçaya bölmüşler. Bu 6 parçayı ayrı ayrı hiç bir problem yaşamadan Garmin Connect sitesine yükledim. “Course” olarak kayıt ettim ve ardından hiç bir hata almadan saate transfer edebildim. Çok şaşırdım açıkcası :smiley:

Denemediğim yol kalmadı.Parçalı halinide yükleyemedim cihaza.910 XT en güncel sürümde üstelik.Bende yazdıklarının aynısın yaptım,cihaza yüklerken aldığım uyarı mesajı “Unable to send course to device. Please try again later.” Birçok browser’da denedim durum aynı.
NOT:Bu uyarı mesajını Google yapınca Garmin’e lanetler okuyan bir dünya yazıyla karşılaşıyorsunuz.

Ben evdeyken bazen normal aktiviteleri de atamıyorum Garmin Express ile. İşyerinde ise şu ana kadar hiç problem yaşamadım. Sonra fark ettimki evde internet hızım düştüğünde garmin expess sürekli hata veriyor ve yükleyemiyor. Hiç bir şekilde yükleyemiyorum. Teorik olarak saate rota yüklerken internet ile işin yok ama Garmin Express gene de saçmalıyor olabilir mi? Çünkü açılır açılmaz Garmin Connect’e bağlanmaya çalışıyor. Internet bağlantını bir kontrol et istersen. Sadece bir tahmin benimki. Saatin belleğini de kontrol et. Yeterli alan var mı?

Benim 910xt ise connect garminde olusturdugum antrenman programini bir turlu almiyor :frowning:

Merhaba,
Bahsi geçen gpx dosyasına özel bir durum söz konusu olabilir belki. Ben aşağıda adımları yazdım (gerçi siz biliyormuşsunuz). Bunu 910XT ile yapıyorum. @mkumbaraci sorunca aklıma geldi, burada izi kalması açısından yazıyorum:

Garmin Connect’i açtım. Activities listesine gittim. Sağ üst köşedeki Import’u tıkladım. Gpx dosyasını seçip import ettim. Import tamamlanınca o activitynin sayfası açıldı. Herhangi bir activitynin sayfasında sağ üst köşede bir tane çark resmi var. Onu tıklarsanız bir menu açılıyor. Orada “save as course” diye bir seçenek var. Onu tıklarsanız course listenize kaydolur. Sonra soldaki menüden courses’ı tıklayıp açarsanız courselarınızın listesi görünüyor. Saate yollamak istediğiniz course’u seçin. (Bu arada bu sayfada kendiniz de elle course oluşturabilirsiniz). Course açılınca sağ üst köşede send to device diye bir seçenek göreceksiniz. Onu tıklayınca size device seçtiriyor, saatinizi seçip "send now"ı tıklayın. Garmin Express açılıp “sync” başlatır. Artık saatinizde course görünür. 910xt’de (ve diğer bazı modellerde) saatte courses altından bir course seçip “do course” derseniz başlangıç noktasına ne kadar uzakta olduğunuzu, oraya vardığınız, course üzerindeyken yüklediğiniz gpx’e göre önce mi arkada mı olduğunuzu vs. gösterir.

Çok teşekkürler @spinodal