Merhaba, forumun yeni kullancısıyım ve bu ilk mesajım.
Askeri Lise mezunuyum ve lisede mecburi olarak yaptığımız koşuların dışında da kendim koşmayı sevdiğim için düzenli koşardım. Devamında üniversitede de düzenli olarak iç mekan dış mekan koştum. Fakat hep amatörce ve orta-yüksek tempoda, genelde düz parkur ya da stadyum pistinde koşabildim. Artık biraz daha içi dolu ve hedefe yönelik koşular yapmak üzere antrenmanlara başladım. Bunun için de her an yanımda taşımak istemediğim telefon yerine uygun ve yeterli işlevselliği olan bir cihaz için araştırma yaparken Garmin’in özellikle son cihazlarındaki gps performansının iyiliği bilgisini burada okuyarak, ilgimi sadece Garmin cihazına yönlendirdim. Geçtiğimiz ay ABD’ye seyahatim öncesi yeni çıkacak olan Forerunner35 için araştırmalarım sonrası orada da çıktığı hafta cihazı elime alınca direk satın aldım. Yaklaşık bir aydır kullanıyorum ve izlenimleri şu şekilde sıralayabilirim.
-
Tasarım olarak segmentinin cihazları vivoactive hr ve polar m400’e göre çok iyi. Vivoacitve’in renkli ama aşırı soluk ekranınına ve polar m400un hantal dizaynına göre iyi görünüyor.
-
GPS hassasiyeti çok iyi. Iphone 7’de muhtelif uygulamalarla ve eşime aldığımız aynı cihazla karşılaştırdım. Kendi ikiziyle arasında tam uyum var ama Iphone’a göre 1km’de 50m gibi sapma olabiliyor. Ben burada kusuru Iphone’a veriyorum. Çünkü iki Iphone 7 arasında aynı uygulamayla ciddi mesafe farkları ölçtüm.
-
GPS bağlanma süresi uygun. New York’da gökdelenlerin arasında da, şimdi Alaşehir’de cadde önünde de 10-15 saniyede koşmaya hazır hale geliyor. Herhangi bir kopma veya sinyal azalması da yaşamadım.
-
Şarj süresi çok tatminkar. Her gün açık gps ile bir saat civarı dış mekan spor yapıyorum, gün boyu aktivite taraması devam ediyor(nabız ölçümü, adım sayımı), telefon bildirimleri açık ve günde 2-3 defa senkronizasyon yapıyorum. Bir aydır 2 defa şarj ettim. Bugün de şarj ederim muhtemelen ve bu ortalama kullanım ile en az 8-9 gün anlamına geliyor.
-
Garmin Connect Iphone uygulaması ile senkronize ediyorum ve Strava ve MyfitnessPal ile entegre uygulamam. Spor sonrası senkronizasyon aşağı yukarı 25-30 sn sürüyor. Yeterli bir performans.
-
Hazır gelen ayara göre adım sayısını fazla tutuyor ama kendi mesafesini bildiğiniz bir rotayı yürüyerek ayar ve optimiazsyon yaptığınızda, bire bir adım sayısını doğru hesaplıyor diyebilirim.
-
Fenix HR 3’e de çok hayran kalmıştım ama ben o saatin profesyonel seviyede alındığında bir anlamı olacağını düşünüyorum. Apple Watch 2. nesil ve Vivoactive HR’de çok kafamı karıştırdı ama gerek tasarımı, işlevlerinin başlangıç seviyesi için yeterliden fazla olması, şarj süresinin uzunluğu ve en azından bir aylık kullanımımda henüz bir kusurunu görmediğim bu aleti başlangıç seviyesi hatta fazla bütçe ayıramayacak tüm sporculara öneririm.
FİYAT: ABD Bestbuy’dan aldım. Vergi ile 215 dolara geldi. Elimdeki dolar kuru ile 640 tlye mal oldu. Türkiye’de satışa sunulduğunda 1000 tl altında olacağını sanmıyorum.
Bol hareket, iyi yaşam.
Saygılar.