Forerunner 245 Batarya Değişimi

Selamlar Herkese;

Birinden Hediye F245 saat geldi fakat 2019 çıkışlı ürün ve bataryası 3 gün sürüyor aktivitede 3-4 saat dayanıyor. Bu saatlerin bataryaları değişiyor mu? Değişmiyorsa batarya ömrünü uzatmak için neler yapabilirim.

1 Beğeni

Fixit sitesinin sökme kılavuzu Garmin Forerunner 245 Music Teardown - iFixit music versiyonu ile içi aynı bildiğim kadarıyla. Bu saati sökmesi zor ve batarya soketli değil lehimli. Hem bataryayı temin edeceksiniz hemde içini kılavuzdaki gibi söküp bataryayı lehimleyecek adamı bulacaksınız işiniz biraz zor.

2 Beğeni

Cevabınız için çok teşekkürler. Dediğiniz gibi Çok meşakkatli ve riskli. Bu şekilde kullanmaya devam ozaman. (Neden Hediye Verildiği Belli Oldu :joy:)

1 Beğeni

Fabrika ayarlarına dönmeyi, varsa güncellemeleri kontrol etmeyi deneyebilirsin. İşe yarayabilir

Güncelleme versiyon ile googledan aramalı.3 yıl öncesinde benzer sarjın çabuk bitmesi görülmekte.
Ayarlar-wrist hearth rate- broadcast heart rate
Bu kısmın off olduğunu göreceksin, değilse off yapmalı.

1 Beğeni

Eli havya tutan telefon tamircilerine bataryayı temin etsem(doğru bataryayı aldığınızda emin olun) saati söküp bataryayı lehimleyebilir misiniz diye bir sorun topun altına girecek biri çıkabilir. Türk distribütörü tamiri yapıyor mu bilmiyorum muhtemelen yapmıyor ama gene de sorulup fiyat alınabilir.

1 Beğeni

Saati aç kapa yaptığımda hep bu işaret çıkıyor. Acaba arıza olduğunu mu söylüyor. Çünkü açılması uzun sürüyor saatin. Hediye eden kişiyede soramıyorum ayıp olmasın diye.

1 Beğeni

Telefonculara hiç güvenmiyorum. Çok kandırıldım şimdiye kadar… dediğiniz gibi dispiratör sordum saati gönderin yeni versiyon saat verelim dediler :blush:

1 Beğeni

aktivitede 3-4 saat surmesi enteresan…2018de aldigim 735xt, 2022 kasim’inda bile aktivite olarak 5-6 saat gidiyordu…guncellemeri tamamen indirin, bazen 955’im de hizli sarj tuketiyor kapa ac yapinca normale donuyor, devamli guncelleme indirmeye calisiyor gibi bir sebep okumustum forumlarda…bir de gps ayarlarini, bildirim ayarlarini minimize edin…

1 Beğeni

3-4 saat dediğim tahmini süre. 50 dk koşu yaptım %25 şarj tüketti.

Güncelleme konusunda haklı olabilirsiniz

1 Beğeni

Güncelleme işaretiymiş.Saati pc’ye takıp güncelleyebilirsin yada nasıl yapılıyorsa.
Son versiyon ile sendekinin versiyonu karşılaştırabilirsin.

Güncelleme sürümü:

Bu modelin su geçirmezlik özelliği yok mu? Varsa batarya değişimi için kasa açıldığında özelliğini yitirmez mi?

1 Beğeni

Saatin uygulamasını telefonunuza indirin . Saat ve telefonu eşleştirin ve bir gün kadar bu şekilde bağlı kalsın. Güncellemeler saatinize inince sizi uyaracak ve güncelleme için saatinize onay mesajı düşecek. Onaylayıp saati güncelleyin. Sorun yazılım ile ilgili olabilir.

2 Beğeni


2019 Ağustos ayından beri kullanıyorum Garmin 735 XT saatimi, Garmin 245 müzik saatimide 2021 Eylül ayından beri kullanıyorum.
En son 2024 Efes Ultra Trail’da Garmin Forrunner 735 XT saatimi kullandım. Daha %60 şarjı hala vardı. Sadece ekranda dikkatli bakarsanız 3’ün yanında küçük bir piksel bozulması var ama o durum bile kullanılmasına engel değil.

Pil ile ilgili bir sorun varsa ve değiştirmeyi düşünüyorsanız kesinlikle yetkili satıcı ile görüşün. Ön ekranı söküyorlar. Alt tarafta kocaman bir pil yer alıyor. Siz pili değiştirebilecek yetenekte olsanız bile ekranı tekrar yerine oturturken kırabilir yada su geçirmezliğini kaybettirebilirsiniz. Servis pili değiştirmekle uğraşır mı? Bilmiyorum.

4 Beğeni